SVJETSKI DAN JABUKA: Kuharske i kreativne radionice u nižim razredima
Svjetski dan jabuka obilježen je u četvrtak, 20 listopada među učenicima nižih razreda, a najpopularnije su bile kuharske radionice izrade voćnih salata i ražnjića s jabukama te likovne i literarne radionice na kojima su mnogi pokazali svoju umjetničku stranu. Osim radionica, učenici su na nastavi razgovarali o dobrobiti jabuka za zdravlje te izrađivali edukativne plakate. U nastavku pročitajte dojmove i dojmove učenika 2. c i 3. e razreda te pogledajte fotografije koje su snimile učiteljice Aleksandra Vajzović-Carić (1. d), Alenka Kukec (2. c), Ada Trbović (3. b) i Marina Perković (3. e).
Saznali smo mnoge zanimljivosti o jabukama. Od jabuke možemo napraviti i čips. Bilo mi je jako zanimljivo kad smo radili voćnu salatu. Trebali smo biti oprezni kod rezanja kako ne bismo porezali prste. Obožavam sve sastojke koje smo stavili u salatu.
Matija Završak, 2. c
Dan jabuka obilježili smo tako što smo radili voćnu salatu. Saznao sam da od jabuka možemo napraviti kolač, sok i čips. Prvi komad narezane jabuke pojeo sam s užitkom. Bilo je jako zabavno pripremati salatu i slasno je jesti. Uživao sam taj dan.
Tin Budimčić, 2. c
Kad je učiteljica prerezala jabuku vidio sam kako izgledaju koštice i gdje su smještene. Slične su košticama lubenice. Voćna salata koju smo napravili bila je za prste polizati. Prijatelj iz razreda nije pojeo svoju salatu već ju je prepustio meni. Bio sam jako sretan jer je voćna salata bila jako fina.
Roko Žabjačan, 2. c
Na Dan jabuka saznali smo koje koristi možemo imati od jabuka. Od jabuka možemo napraviti fini kolač. Naša voćna salata bila je odličnog okusa. Na jabuke i banane stavili smo med koji jako volim. Na kraju smo dodali šlag. Sve je bilo jako ukusno.
Ivana Jurišić, 2. c
Dan jabuka
Svjetski dan jabuka obilježava se 20. listopada te smo toga dana jeli slasne jabuke. Možda niste znali da na svijetu postoji 10 000 vrsta jabuka koje su različitih okusa i boja: neke su crvene, neke zelene, a neke žute. Jabuka je jako zdrava jer sadrži vitamine. Ima puno vode, što mi zapravo ne vidio, već je osjetimo kao voćni sok. Jabuku možemo kuhati ili peći te spremati razne vrste kolača poput pita i finih štrudli.
Maja Antolović, 3. e
Dan jabuka
U četvrtak, 20. listopada obilježili smo Svjetski dan jabuka. Na nastavi smo izrađivali posude u obliku jabuke, učili smo pjesmu o jabuci te smo se jabukama i osladili. Saznali smo da je jabuka kraljica voća i da postoji više od 10 000 vrsta jabuka. Različitog su okusa: neke su slatke, a neke kisele. Naučili smo koje su najpoznatije vrste jabuka. Na kraju dana dobili smo pohvalnice za provedene aktivnosti.
Luka Crnoja, 3. e
Dan jabuka
Svjetski dan jabuka obilježili smo 20. listopada u razredu. Svi smo donijeli jabuke koje smo uz učenje, pjesmu i igru pojeli. Jabuka se smatra najzdravijim voćem te je zbog toga nazivamo još i kraljicom voća. Naučili smo da jabuka sadrži puno vitamina te da bismo trebali pojesti jednu jabuku dnevno. Čitali smo i pjevali pjesme o jabukama. Na nastavi Likove kulture izrađivali smo jabuke od glinamola.
Lana Fajdetić, 3. e
« Studeni 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
28 | 29 | 30 | 31 | 1 | 2 | 3 |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |