2022-06-20 12:53:33

SURADNJA S DJEČJIM VRTIĆEM DUGO SELO: Prvašići ugostili buduće školarce!

Suradnja s Dječjim vrtićem Dugo Selo uvijek je posebno veselje za naše najmlađe učenike, ali i za djecu, „vrtićance“, koji se prvi put susreću sa školom, učionicom, odnosno s učenicima i učiteljicama. U posljednja dva tjedna našu su školu posjetile dvije skupine djece: učenike 1. a razreda i učiteljicu Mariju Sekur Harcet posjetili su budući prvašići, djeca iz skupine „Sovice“ sa svojim odgajateljicama Snježanom Fuks i Petrom Jurić te pomoćnicom u odgojno-obrazovnom procesu Lelijom Turčinec, dok su učenike 1. d razreda i učiteljicu Marijanu Tečić posjetila djeca iz skupine „Žabice“ sa svojim odgajateljicama Irenom Bekavac i Marijom Jukić u sklopu projekta istraživanja različitih zanimanja i djelatnosti. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte dojmove učenika 1. a i 1. d razreda.

Jučer su nam u goste došle „Sovice“ iz Dječjeg vrtića Dugo Selo. Bilo je super. Iznenadio sam se koliko znaju. Otpjevali su nam pjesmu „Crni kos“ i izrecitirali pjesmu „Kako živi Antuntun“. Bili su odlični.

Matej Maranić, 1. a

               

Posjetili su nas „vrtićanci“. Oduševilo me što su došle i dvije „tete“ koje su me čuvale. Prepoznao sam prijatelje iz vrtića. Jako su dobro naučili pjesmu o Antuntunu. Baš su bili dobri.

Marko Bošnjak, 1. a

 

Učiteljica nam je rekla da nam u posjet dolaze „vrtićanci“. Razveselio sam se. Došli su pješice iz vrtića i bilo ih je puno. Pjevali su pjesmice i počastili nas slatkišima. Hvala im!

Martin Krpanić, 1. a

 

Danas su na došli „vrtićanci“. Bili su veseli i zabavni. Mi smo njima pripremili igrokaz, a oni su nama otpjevali dvije pjesmice. Mi smo njih počastili pa su oni nas počastili. I to je bio kraj.

Lucija Šegović, 1. a

               

Danas su nas „akače“ posjetili „vrtićanci“. Bilo je baš lijepo. Pjevali smo i plesali i počastili se sokom od jabuke i čokoladicama. I oni su nas počastili sokovima i bombonima. Oni puno toga znaju i bili su jako veseli, dobri i lijepi.

Nika Arnuš, 1. a

               

Danas su nas posjetila djeca iz vrtića. Družili smo se uz grickalica i sokove. Pričali smo o školi. U školi učiš, upoznaješ nove prijatelje. Uživao sam u posjeti djece iz vrtića.

Tomislav Sičaja, 1. d

 

Jučer su u školu došli vrtićanci. Željeli su vidjeti kako je u školi i što se ovdje radi. Dovele su ih njihove tete. Naš razreda pjevao im je „Himnu razreda“, „Abecedu“ i druge pjesme. Oni su nam dali poklon, a mi smo im pripremili čokoladice i sok. Bilo mi je lijepo.

Mislav Emanuel Kukavica, 1. d

 

U utorak smo imali goste. To su bila djeca iz grupe „Žabice“. Mi smo im pjevali pjesmice. Oni su nama donijeli crteže. Bilo mi je lijepo s njima.

Samuel Dubravčić, 1. d

 

Jučer su nam u razred došla djeca iz vrtića, iz skupine „Žabice“, sa svojim tetama. Donijeli su nam dva lijepa crteža i bombone. Mi smo ih počastili sokom i torticama. Pjevali smo i plesali. Ne želim se vratiti u vrtić.

Marta Čop, 1. d

 

Jučer su nas posjetile „Žabice“ iz našeg vrtića. Pokazali smo im naš razred i što se sve u školi radi. „Žabice“ su nam nacrtale plakat. Učiteljica je pisala slova na ploču. „Žabicama“ smo dali slatkiše. Bilo je zabavno, svi smo se zajedno slikali.

Marija Brbot, 1. d

 

Došla su nam djeca iz vrtića koja imaju pet ili šest godina.  Pjevali smo im dvije pjesmice. Častili smo ih slatkišima. Ne želim se vratiti u vrtić.

Ana Matacun, 1. d

 

U utorak su nas posjetila djeca iz Dječjeg vrtića Dugo Selo. Oni imaju oko šest godina i najesen će ići u prvi razred. Mi smo im pjevali pjesmice, a oni su nas nagradili slatkišima. Svi smo se lijepo zabavili.

Noa Jurić, 1. d

 


Osnovna škola Dugo Selo