2022-06-02 12:48:19

SVJETSKI DAN SPORTA: U velikog gradskoj manifestaciji sudjelovali i naši trećaši

U srijedu, 25. svibnja, u Gradskoj sportskoj dvorani Dugo Selo i Sportskom centru kod Srednje škole Dugo Selo održala se zanimljiva i atraktivna manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta. U događanjima vezanim za različite sportove sudjelovali su i učenici naše škole - učenici 3. c i 3. d razreda, pod vodstvom učiteljica Marije Bićanić i Ivane Matešić. Treneri i članovi mnogih sportskih klubova koji djeluju u Dugom Selu prezentirali su  sportove znatiželjnim posjetiteljima, a naši su učenici sudjelovali u sportskim igrama poput skakanja u vreći, povlačenja užeta, trčanja štafete i graničaru, koje je organizirao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi „Ivan Benković“ Denis Klaus. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte izvještaje i dojmove učenika 3. c razreda. 

Svjetski dan sporta

U četvrtak, 25. svibnja, obilježavao se Svjetski dan sporta u Gradskoj sportskoj dvorani Dugo Selo kod Srednje škole Dugo Selo. Tamo smo proveli sat vremena, od 17 do 18 sati.

Trenirao nas je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Denis Klaus. Razgibali smo se desetak minuta, a potom smo igrali štafetu, skakali u vreći, preskakali uže i igrali graničar. Nakon kratkog odmora, koji nam je bio potreban zbog velike vrućine, gledali smo prezentacije raznih sportova: karate, taekwondo, kuglanje, boćanje, košarka, stolni tenis, nogomet, rukomet, odbojka i badminton. Pozdravio nas je gradonačelnik Nenad Panian.

Bilo mi je super i sve su mi se igre jako svidjele.

Klara Jagić, 3. c

 

Svjetski dan sporta

Svjetski dan sporta obilježava se 25. svibnja. Mi smo ga obilježili kod Srednje škole Dugo Selo u poslijepodnevnim satima. Naš trener bio je učitelj tjelesne i zdravstvene kulture Denis Klaus. On je sve vodio, a govorio je na megafon kako bismo ga svi mogli čuti.

Prvo smo se razgibavali, a potom trčali štafetu, skakali u vreći, povlačili uže, što je bilo dosta teško.  Poslije igre, predahnuli smo i popili malo vode. Na umjetnoj travi bilo je jako vruće, što nam je samo potvrdilo ono što smo učili - da plastika privlači toplinu. Gledali smo prezentacije raznih sportova: karate, taekwondo, kuglanje, boćanje, košarka, stolni tenis, nogomet, rukomet i odbojka.

Najviše mi se svidjelo skakanje u vreći jer smo svi izgledali kao zečići.

Borna Lažeta, 3. c

 

Svjetski dan sporta

Oko pola pet poslije podne došli smo do Srednje škole Dugo Selo. Tamo nas je čekao trener Denis Klaus. S obzirom na to da smo bili raspoređeni na velikom prostoru, koristio je megafon kako bismo ga svi bolje čuli.

Igrali smo puno igara, deset minuta se odmorili, a potom igrali graničar. Bilo je oko šest sati kad smo završili s igrom, ali smo ostali pogledati još prezentacije ostalih sportova: karate, taekwondo, kuglanje, boćanje, košarka, stolni tenis, nogomet, rukomet…

Najviše mi se svidjelo to što smo pobijedili.

Fran Starčević, 3. c


Osnovna škola Dugo Selo