2022-05-16 13:31:46

LUTKARSKA RADIONICA: Učenici 3. d razreda oživjeli likove iz Ezopovih basni

U utorak, 3. svibnja, učenici 3. d razreda i učiteljica Ivana Matešić, u suradnji sa školskom knjižničarkom Ladom Grdan, proveli su cijeli nastavni dan u školskoj knjižnici sudjelujući u lutkarskoj radionici. Teme radionice bile su Ezopove basne i poznavanje medija. Učenici su u skupinama, osim  interpretacija basni, izrađivali vlastite lutke, izvodili kratke igrokaze te pogledali animirane filmove. U nastavku pročitajte osvrt Mirte Lamze te pogledajte fotografije.   

Jedan dan u školskoj knjižnici

Cijeli smo nastavni dan proveli u školskoj knjižnice. Obrađivali smo lektiru, Ezopove basne, te sudjelovali u lutkarskoj radionici. Izrađivali smo lutke, životinje koje su likovi u basnama. Kasnije smo po skupinama izvodili igrokaze, glumili iza paravana i zabavljali se.

Basne su nam se jako svidjele, a sve lutke koje smo izradili bile su lijepe i zanimljive. Neki među nama bili su pripovjedači pored paravana, dok su ostali pokretali lutke prateći radnju i izgovarajući rečenice. Pod odmorima smo uvježbavali tekst kako bismo bili što bolji. Predstave su bile odlične, bez obzira na to što su neki učenici imali tremu. Sve u svemu, dobro smo se zabavili.

Mirta Lamza, 3. d

 


Osnovna škola Dugo Selo