2022-05-13 13:00:45

DRŽAVNO NATJECANJE U STOLNOM TENISU: Ekipa djevojčica osvojila zlato, čestitke dječacima na sudjelovanju!

Državno natjecanje u stolnom tenisu za učenice i učenice osnovnih i srednjih škola održavalo se od 2. do 4. svibnja u Poreču. Našu su školu, pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Blažine i u pratnji učiteljice engleskog i njemačkog jezika Anastazije Šafran Tepeš, predstavljale čak dvije ekipe: ekipa učenica u sastavu: Tia Pranjić, 5. b, Barbara Tepeš, 5. d, Mia Horvatiček, 7. a, i Mara Markovanović, 7. d., te ekipa dječaka u sastavu: Luka Crnoja, 2. e, Noa Crnoja, 5. e, i Luka Tepeš, 7. b. Ekipa stolnotenisačica osvojila je prvo mjesto i u Dugo Selo donijela pehar zlatnoga sjaja, dok su stolnotenisači ostvarili deveti plasman u ukupnom poretku. Čestitamo našim stolnotenisačicama i stolnotenisačima na izvrsnim rezultatima te njihovom voditelju te im želimo još puno uspjeha na daljnjim natjecanjima! U nastavku pročitajte izvještaj naše radoznale reporterke i nositeljice zlatne medalje Barbare Tepeš, 5. d, te pogledajte fotografije s Prvenstva.

Državno prvenstvo u stolnom tenisu

Imamo državne prvakinje u stolnom tenisu! To je ekipa djevojčica u sastavu: Tia Pranjić, 5. b,  Barbara Tepeš, 5. d, Mia Horvatiček, 7. a i Mara Markovanović, 7. d!

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske u stolnom tenisu za osnovne i srednje škole 2021./2022. održano je u Poreču od 2. do 4. svibnja. Naša škola ove je godine sudjelovala s čak dvije ekipe, ženskom i muškom.

U ekipi djevojčica bile su Tia Pranjić 5. b, Barbara Tepeš, 5. d, Mia Horvatiček, 7. a, i Mara Markovanović, 7. d, u pratnji učitelja tjelesne  zdravstvene kulture Tomislava Blažine. Ekipu dječaka činili su braća Luka Crnoja, 2. e, i Noa Crnoja, 5. e, te Luka Tepeš, 7. b, u pratnji učiteljice engleskog i njemačkog jezika Anastazije Šafran Tepeš.

Prvi dan natjecanja započeo je na 32 stola u dvije dvorane, a već do poslijepodnevnih sati taj se broj prepolovio. Na natjecanju su iz osnovnih škola sudjelovale 24 ekipe djevojčica u osam grupa te isto toliko ekipa dječaka, također u osam grupa. Iz svake je grupe prošla jedna, najbolja ekipa.

Naša je ekipa dječaka, nažalost, ispala već prvog dana natjecanja, ali su naše djevojčice kroz napete mečeve u grupi, a kasnije i kroz četvrtfinala, polufinala i finala, došle do zlata. Finalne su utakmice odigrane s puno žara i želje za pobjedom, a najbolji su se okitili medaljama i peharima za školske vitrine. Bilo je napeto do zadnjeg poena, ali djevojčice iz ŠSD Dugo Selo pokazale su  borbenost i odlučnost do samog kraja pa su zasluženo osigurale zlatne medalje.

Mara Markovanović: „Pa evo, osvojile smo Državno prvenstvo, dojmovi su odlični i svi iz škole već čestitaju. Bilo je stvarno jako teško i čestitam svima koji su završili na postolju, ali i onima protiv kojih smo igrali prije, a ispali su. Konkurencija je bila sve jača, ali na kraju smo uspjele, jedva!“

Obitelji i prijatelji prvakinja s velikim oduševljenjem dočekali su ih po povratku u Dugo Selo, a dočeku se pridružio i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian. Već drugog dana po povratku svi članovi ekipa vratili su se svojim redovnim treninzima. Želimo svima još puno ovakvih velikih sportskih uspjeha!

Barbara Tepeš, 5. d

 


Osnovna škola Dugo Selo