2022-05-04 15:27:38

„POTRAGA ZA BLAGOM“: Učenici 3. razreda posjetili Maksimir

U utorak, 26. travnja, učenici trećih razreda, u pratnji učiteljica Slađane Merkaš, Danijele Medaković, Marije Bićanić, Ivane Matešić i Mirele Škarić, posjetili su Park Maksimir i sudjelovali u radionici „Potraga za blagom“. Radionica je povezana s nastavnim gradivom prirode i društva, odnosno s gradivom koje je vezano za strane svijeta i snalaženje u prostoru. U nastavku pročitajte izvještaje učenika 3. c razreda i pogledajte fotografije.

Park Maksimir

U utorak, 26. travnja, učenici trećih razreda posjetili su Park Maksimir. Povod je bila radionica u prirodi pod nazivom „Potraga za blagom“. Krenuli smo autobusom u osam sati iz našeg školskog dvorišta i vrlo brzo stigli do Maksimira. Kada smo ušli na glavni ulaz, dočekala nas je voditeljica te smo se s njom upoznali, a ona nam je podijelila kompase i objasnila sve vezano za potragu za blagom.

Morali smo pronalaziti tragove na raznim mjestima te smo tako došli na kraju i do blaga. Nakon uzbudljive utrke, blago smo pronašli ispod mosta. Vjerujem da je svima bilo zabavno i jako se veselimo budućim zajedničkim izletima.

Ruta Belic i Magdalena Belic, 3. c

 

Maksimir

Bili smo u Maksimiru i tražili blago. Zadatak je bio naći karte do blaga. Dobili smo kompase i tako se snalazili u prostoru. Našli smo svih osam karata i došli do blaga u škrinjici gdje se nalazila medalja.

Odmorili smo se od naporne potrage i pojeli sendviče, a onda smo rješavali listiće na klupama. Iznenadilo me da i drvo može biti lažljivac, zbog mahovine. Vidjela sam i najveći panj u svojem životu. Naša voditeljica bila je jako draga i lijepa. Uz njezinu pomoć izrađivali smo vodeni kompas. Sunčani kompas nismo mogli koristiti jer je bilo oblačno. Učiteljica nam je objasnila kako ćemo ga koristiti kod kuće. Vidjeli smo i najslađe psiće u igri.

Bilo je jako lijepo i poučno.

Antonija Lovrić, 3. c

 

 

Radionica u Maksimiru

Bili smo u Maksimiru i sudjelovali u radionici „U potrazi za blagom“. Na ulazu u park dočekala nas je voditeljica Antonela. Krenuli smo u avanturu Parkom.

Ja sam našao prvu kartu. Dobili smo kompas i krenuli dalje. Hodali smo Velikom alejom i pronašli GPS točku. Pored velikog stabla pronašli smo drugu kartu. Došli smo do crkve sv. Jurja, gdje nije bilo naše karte. Bila je velika gužva, valjda ju je netko uzeo, ali bilo je još puno karata. Sve smo ih pronašli i došli do blaga. Na kraju smo dobili diplomu i medalju.

Bilo mi je jako lijepo.

Borna Lažeta, 3. c


Osnovna škola Dugo Selo