2022-05-02 16:51:56

ŽUPANIJSKO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“: Ekipa petaša osvojila 2. mjesto, Fran Gereci, 5. d, osvojio zlato!

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je u subotu, 30. travnja, u Osnovnoj školi Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela poznavanja prometnih propisa i pravila te praktičnog dijela, odnosno testiranja spretnosti i vještine vožnje na poligonu. Našu je školu, pod vodstvom učitelja tehničke kulture Tomislava Leke, predstavljalo četvero učenika petih razreda: Kiara Šego, Franka Varga i Fran Gereci, 5. d, i Petar Marina, 5. e. U kategoriji ekipnih natjecanja učenici su osvojili izvrsno 2. mjesto. U kategoriji pojedinačnih natjecanja među dječacima Fran Gereci osvojio 1. mjesto, a Petar Marina 5. mjesto, a među djevojčicama Kiara Šego osvojila je 3. mjesto, a Franka Varga 5. mjesto. Čestitamo učenicima i njihovu mentoru, a Franu Gereciju želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ koje će se održati od 17. do 20 svibnja u Rovinju! U nastavku pročitajte izvještaj natjecateljice Franke Varge i pogledajte fotografije.

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“

U subotu, 30. travnja, učitelj tehničke kulture Tomislav Leko, moji prijatelji Fran Gereci, Kiara Šego, Petar Marin i ja otišli smo na Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“. Ujutro smo se svi okupili pred školom i krenuli crvenim kombijem u Veliku Goricu.

Natjecanje se održavalo u Osnovnoj školi Jurja Habdelića, gdje nas je dočekao doručak, sokovi i čokoladni kroasani. Nakon doručka, krenuli smo prema glavnom holu škole, gdje su nas obavijestili  tko prvo piše testove, a tko na poligon. Mi smo prvo pisali testove, a potom smo sudjelovali u dijelu  natjecanja na poligonu. Mi smo bili odlični, svi smo odvozili bez greške i nitko nije ništa srušio.

Nakon natjecateljskog dijela, slijedilo je proglašenje. Fran je osvojio prvo mjesto, Kiara treće, a  Petar i ja peto. Kao ekipa osvojili smo drugo mjesto i dobili pehar. Našu će školu na Državnom natjecanju predstavljati Fran Gereci. Poslije ručka igrali smo igru „Lopovi i policajci“. U Dugo Selo vratili smo se umorni i sretni.  

Franka Varga, 5. d


Osnovna škola Dugo Selo