2022-04-28 12:27:18

„EASTER EGG HUNT“: Potraga za uskrsnim jajima u dvorištu škole

„Easter egg hunt“ ili „Potraga za uskrsnim jajima“ zabavna je preduskrsna igra za djecu koja u školskom dvorištu, školskom voćnjaku i ružičnjaku traže dobro skrivena jaja. Cilj igre jest pronaći što više uskrsnih jaja, a razred s najvještijim učenicima pobjeđuje i dobiva simboličnu nagradu. Među prvašićima najviše jaja, 181, skupili su učenici 1. b razreda, među drugašićima učenici 2. e razreda skupili su 316 jaja, među trećašima najviše su jaja skupili učenici 32. a razreda - 192 jaja, a među četvrtašima pobjednici su bili učenici 4. e razreda skupivši 325 jaja. Igru je za učenike 1. i 3. razreda organizirala učiteljica engleskoga jezika Antonia Kolaković, a za učenike 2. i 4. razreda učiteljica engleskoga jezika Nikolina Slišković. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte izvještaje učenica 3. a razreda Jane Šimić i Tare Perić te učenice 3. b razreda Leontine Španiček.

Easter Egg Hunt 2022

Uoči Uskrsa svi su se trećaši natjecali u traženju uskrsnih jaja. Natjecanje je organizirala učiteljica engleskoga jezika Antonia Kolaković, koju zovemo Teacher. U 20 minuta morali smo pronaći što više skrivenih jaja. Bilo je jako zabavno i napeto. Bio je to pravi uskrsni party. Jako sam bila uzbuđena dok smo čekali rezultate. Na kraju je pobijedio moj 3. a razred. Svi smo bili sretni i veseli.

Jana Šimić, 3. a

 

Potraga za uskrsnim jajima

Danas nas je u školi dočekalo pravo iznenađenje - potraga za uskrsnim jajima. Bili smo jako uzbuđeni i jedva smo čekali početak igre.

U natjecanju su sudjelovali svi učenici trećih razreda, a započeli smo treći sat. U školskom dvorištu nastala je velika gužva, a jaja su bila skrivena posvuda: na drveću, u grmlju, u travi. Svi smo se jako dobro zabavili. Bili smo prava ekipa te naposljetku i pobijedili.

Nismo se nadali pobjedi, ali na kraju smo se počastili slatkišima i grickalicama, a trud se isplatio.

Tara Perić, 3. a

 

Potraga za pisanicama

Pred Uskrs smo imali pravu potragu za blagom. Bilo bi nam lakše da smo imali kartu, ali smo kroz prozore učionice vidjeli gdje stariji učenici skrivaju pisanice. Osim njih, bila je skrivena i sličica mrkve, koja je donosila nagradu. Svaki razred dobio je dvije vrećice u koje su učenici skupljali pisanice. Ova pustolovina završila je uspješno s punim vrećama pisanica.

Leontina Španiček, 3. b


Osnovna škola Dugo Selo