2022-03-31 14:02:21

PROJEKT „LJUBAV IZMEĐU REDAKA“: Prijateljstvo i ljubav u gesti darivanja knjiga

Dan zaljubljenih i Međunarodni dan darivanja knjiga obilježavaju se istog datuma – 14. veljače. Upravo zbog toga zanimljivog preklapanja, ove smo ih godine pokušali objediniti projektom „Ljubav između redaka“. Umjesto tradicionalnog slanja ljubavnih pisama koje su po razredima raznosili poštar Valentin i poštarica Valentina, učenici su se u projekt uključili odabirom knjige ili slikovnice za svojeg prijatelja ili prijateljicu. Prema pravilima slanja pisama i paketa, darovi su morali biti lijepo zapakirani i adresirani na primatelja te odloženi u kutiju ispred knjižnice.

Kutija se polako popunjavala tijekom mjesec dana raznim šarenim paketima koji su jedva čekali stići do svojih novih vlasnika kako bi ih oni pročitali i zabavili se. Paketi su uspješno stigli do svojih novih vlasnika u petak, 25. ožujka, kada su ih poštarice Nika Galečić i Lana Krnjić iz 7. b uručile učenicima prvih, trećih, petih i sedmih razreda, a poštarica Katja Čanić i poštar Borna Rupčić iz 8. e podijelili učenicima drugih, četvrtih, šestih i osmih razreda.

Tajni pošiljatelji željno su iščekivali vidjeti izraze lica svojih prijatelja kada shvate da je knjiga iznenađenja dostavljena baš njima. Možete samo zamisliti kako su se iznenadili kada su poštari pokucali na vrata njihovih razreda. Darivanje je razveselilo i primatelje i pošiljatelje pa čak i jednu od poštarica!

Ovaj projekt potiče djecu svih uzrasta na čitanje i ljubav prema drugima. Nadamo se da će se ova akcija nastaviti u narednim godinama, a ako hoće, ne oklijevajte. Darujte knjigu i razveselite nekoga!

Nika Galečić, Lana Krnjić i Ema Blažinović, 7. b


Osnovna škola Dugo Selo