2022-03-30 20:23:45

NA IZLOŽBI: Učenici 4. d razgledali radove dugoselskih umjetnika

U petak, 25. ožujka, učenici 4. d i učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić posjetili su izložbu slika u Maloj galeriji u Dugom Selu. U galeriji svoje radove izlagala su trojica slikara s područja Dugog Sela: Goran Nikšić, Marjan Bach Rojecky i Ivan Mihalić. Oni su članovi Likovne udruge Dugo Selo. Radovi obuhvaćaju različite motive, a dominiraju portreti i pejzaži. Radovi su nastali tehnikom ulja na platnu. 

Uz prekrasne pejzaže mogli su otputovati u prirodno okruženje šuma, brežuljaka i mora, a oduševili su ih i portreti umjetnicima bliskih osoba. Izložbom ih je provela gđa Jadranka Bogdanović, koja je i sam slikarica te predsjednica LUDS-a i koja im je približila svijet slikarstva i likovne umjetnosti. Učenici i učiteljica zahvaljuju na edukaciji i ugodnom druženju.

 

Likovna izložba u Maloj galeriji

               Sve slike su bile lijepe i zanimljive. Na mene su najviše ostavili dojam portreti, a naročito portret majke. Slika majke je naslikana s ljubavlju i pažnjom. Ona izgleda kao da je živa. Od pejzaža mi se jako svidio prikaz mora i plaže s ljudima. Ta slika je velika i puna zanimljivih detalja. Mogla sam se zamisliti na toj plaži.

                                                                   Katarina Križić, 4. d

 

               Sve slike su mi se svidjele na svoj način. No, najljepša slika mi je bila s prikazom šume zimi. Svidjelo mi se kako je naslikan bijeli snijeg i šuma koja zimi miruje. Svidjela mi se i slika na kojoj je zelena šuma u proljeće i na kojoj je mali psić, a ja jako volim životinje. Svaki slikar je imao svoju najdražu temu koju je više puta naslikao.                                                                   

Nina Matić, 4. d

 

               Bilo mi je super gledati slike, a neke su mi izgledale kao da nisu slike već fotografije uslikane mobitelom ili fotoaparatom. Najviše su na mene ostavile dojam slika koje prikazuje oluju i slika koja prikazuje more koje gledamo kad  iz njega izranjamo na svjetlo i toplinu sunca. Na jednoj slici je bio bljesak munje koji je izgledao živo i nevjerojatno. Nevrijeme je izgledalo stvarno, gotovo da se mogla „čuti“ grmljavina. Slika s morem me  podsjetila na ljepotu  mora i toplinu ljeta.

Sonja Bočkaj, 4. d


Osnovna škola Dugo Selo