2022-03-23 14:41:03

RAZREDNE AKTIVNOSTI: Dan očeva u 4. d

Učenici 4. d pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić 18. ožujka obilježili su Dan očeva. Ova obljetnica inače pada 19. ožujka jer je Hrvatska odabrala blagdan sv. Josipa za njegovo obilježavanje. Dan očeva posvećen je svakome ocu te slavi očinstvo i ulogu očeva u današnjem društvu. Isto kao i na Majčin dan, Dan očeva je dan kada zahvaljujemo očevima na svemu što su učinili za nas. Učenici 4. d razreda za svoje su očeve napisali sastavke na temu „Moj tata“ i prema likovnom predlošku izradili diplome koje kao sin ili kći uručuju na Dan očeva.

Moj tata

                Moj tata se zove Darko. On je jako visok, kad prolazi kroz vrata uvijek zapne. Ima sijedu kosu. Voli nositi traperice. Kad čita, mora skinuti naočale. On zna popravljati i namještati sjedala. Zna kuhati kad mame nema. Kad moj tata hrče, cijela se kuća trese, a ja mislim da je potres. On može igrati nogomet iako ima štake. Stane sa štakama i lupi loptu, a lopta ide daleko. Uvijek poslije ručka ode spavati. Voli različita vozila. Često na Njuškalu gleda aute ili kampere. Ja jako volim svog tatu iako nekad povisi glas. On je najbolji tata na svijetu.

Ante Beštek, 4. d

 

                Moj tata je najbolji tata na svijetu. Volim se s njim igrati. Nekad ga naljutim, ali se brzo pomirimo. On radi u svojoj radionici. Ne vidim ga često jer je u Zagrebu. Ima čudno ime, Pilip. Voli sportove, a najviše nogomet i boks. Najbolje radi pizzu. Voli kad ga posjete kćeri. I na kraju da ti kažem…najviše te volim! Tvoj Ivan.

Ivan Čamber, 4. d

 

                Moj tata je srednjih godina. On radi od ponedjeljka do četvrtka. Ima kosu kao čokolada. Ima plave oči kao more. Najviše nosi majice i hlače. Uvijek se šalimo. Ja mu uvijek pomažem. Ima crnu Toyotu koju uvijek vozi. Često mi pomaže raditi matematiku. Moj tata voli brata i mene, a i mi njega.

Petar Abramušić, 4. d

 

                Moj tata se zove Hrvoje. Ima 41 godinu. Lice mu je ozbiljno. Nos mu je sličan mome. Igrao je rukomet. Jako je visok, 192 cm i ima 111 kg. Nema baš vremena družiti se sa mnom i mojom braćom, samo vikendom. Ima plave oči. Obožava jesti krumpir na sve načine. Najbolji mu je prijatelj kum Davor. Voli slušati pop rock. On je inženjer strojarstva. Jako volim svog tatu i sretan sam što je takav kakav je.

Karlo Franjić, 4. d

 

                Moj tata se zove Miroslav, a prijatelji ga zovu Miro. Ima 39 godina. Jak je i smiješan. Jako je dobar majstor. Voli nas voditi van. Odličan je u nogometu. Znam ga zvati Ronaldinjo. Voli sport. On je sportski tip. Jako me voli kao i ja njega. Mislim da boljeg nema, za mene je on najbolji tata na svijetu.

Ivan Šošić, 4. d

 

                Moj tata se zove Damir, a zovemo ga Dado. Uvijek se smije i razveseli me kad sam tužna. Njegove plave oči obasjavaju cijelu sobu. Voli nositi radničke hlače i vestu. Radi lude frizure od moje kose. Zove me Barica, Bara ili Barbi. Uvijek kupi nešto mom bratu i meni kad dođe s posla. Zajedno igramo tenis. Volimo se zajedno voziti u autu. Dobar je majstor i najbolji tata za mene.

Barbara Filipović, 4. d

               

                Moj tata se zove Danijel i ima 38 godina. Moj tata ima zeleno - smeđe oči, crnu kosu i pomalo je ćelav. Većinom ga vidim u radnom odijelu, no kad ide na kavu s prijateljima obuče se lijepo i jednostavno. Nije previše vješt u kuhanju, ali zna napraviti odličan roštilj. Najdraži sportovi su mu nogomet i boks. Najviše volim kada idemo zajedno u Lunapark. Moj tata je najbolji tata na svijetu. Uvijek je tu za mene. Volim te tata!

Nina Matić, 4. d

 

                Moj tata se zove Zlatko i ima 47 godina, ali ne izgleda tako staro. Malo je bucmast, ali je stvarno jak. Ima snažne ruke i noge. Trbuh mu je poput jastuka. Kada je na godišnjem odmoru samo spava jer se naradi u Mlinaru, ali ga seke i ja nagovorimo da se s nama igra. Kad nam je na dvorištu velika trava, tata ode kositi pa i nas povede i mi kosimo s njim. Kad kažem nešto smiješno i mamu ostavim bez riječi, tata se samo nasmiješi i kaže da će mi kupiti čokoladu. On to i ispuni. Tata i ja radimo najbolje palačinke . Super priča engleski. Kada ga seke, mačak Miko i ja naljutimo, nije baš sretan, ali on to i brzo zaboravi. To je njegova odlična osobina. Ja jako volim svog tata, a znam da i on mene.

Sonja Bočkaj, 4. d


Osnovna škola Dugo Selo