2022-03-15 13:01:18

HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD 2022: „Engleski bez granica“ za učenike trećih razreda

U našoj se školi ove godine po prvi puta organizira Hippo natjecanje u poznavanju engleskoga jezika za učenike trećih razreda, pod vodstvom učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković. Natjecanje se organizira u nekoliko krugova, odnosno razina znanja, a u petak, 11. ožujka, održan je prvi, eliminacijski krug u kojem su sudjelovali učenici trećih razreda: Jana Šimić i Klara Pastvečko, 3. a, Luka Hrastović, 3. b, Laura Stajčić, 3. c, te Adrian Markovanović, Jakov Markovanović, Ivana Biljan i Luka Celjak, 3. d. 

Hippo natjecanje međunarodno je natjecanje koje traje već deset godina te uključuje učenike od devet do devetnaest godina, a obuhvaća 50 zemalja svijeta. Osnovni cijevi i vizija natjecanja su razvijanje multikulturalnosti i međusobnog razumijevanja pripadnika različitih kultura, natjecateljskog duha, kontinuiteta učenja engleskoga jezika te omogućavanje sudjelovanja učenicima diljem svijeta u natjecanju pod jednakim uvjetima. Hippo na engleskom jeziku znači nilski konj koji je kao gigantska životinja simbol moći i snage te svojevrsne poslušnosti, karakteristične za biljojede, dok ih se ne dovede u izazovnu situaciju. Engleski bez granica predstavlja povezivanje kroz znanje i nove izazove.

Čestitamo učenicima i mentorici na sudjelovanju te im želimo puno uspjeha u postizanju rezultata za prelazak u drugi krug natjecanja.


Osnovna škola Dugo Selo