2022-01-25 16:23:22

Kazališna predstava „Dnevnik Pauline P.“

U ponedjeljak, 17. siječnja, učenici 3. razreda i njihove učiteljice posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica u Zagrebu gdje su pogledali predstavu „Dnevnik Pauline P.ˮ nastale prema istoimenom popularnom dječjem romanu Sanje Polak. U nastavku pročitajte izvještaje i dojmove učenika 3. c razreda te pogledajte fotografije.

U kazalištu

Išli smo u kazalište prošli ponedjeljak gledati predstavu „Dnevnik Pauline P.“. Vozili smo se autobusom. Prije predstave bili smo na igralištu.

Predstava mi se jako svidjela. Najviše mi se svidjelo kada je Paulina htjela maminu pažnju. Glazba u predstavi je jako zabavna. Predstava je vrlo smiješna, posebno kada Paulina govori da je mrtva ptica pala na učiteljicu iz c razreda. Nažalost, knjigu još nisam pročitao, ali me predstava jako zainteresirala za knjigu. Neobično je što su glumci stariji od likova koje glume. Paulina me podsjeća na Duricu. Paulinini roditelji podsjećaju me na Bibija iz stripa „Durica‟. Paulinini prijatelji jako su smiješni, a učitelj je pošten. Paulina izmišlja strašne priče kako bi dobila maminu pažnju. Ja privlačim maminu pažnju neprekidnim dozivanjem i jako sam uporan.

Na povratku u autobus promatrali smo štand s cvijećem. Na štandu mi se najviše svidio tulipan.

Borna Lažeta, 3. c

 

Predstava „Dnevnik Pauline P.“

Gledali smo predstavu  „Dnevnik Pauline P“ u  Gradskom kazalištu  Žar ptica 17. siječnja 2022. godine. Mene je vozila mama jer mi je slabo u autobusu. To me nije spriječilo da idem. Predstava je bila super, jako mi se svidjela i brzo je prošla.

U predstavi su pjevali, plesali, glumili... Bilo je puno vesele glazbe. Smijali smo se kada je Paulina rekla da je mrtva ptica pala na učiteljicu iz c razreda. Paulina je čisti primjer nas po ponašanju. I ostali likovi (roditelji, učitelj, prijatelji) rade sve što i mi, baš kao i u našim životima. Dok je Paulinina mama razgovarala na mobitel, Paulina je izmišljala strašne priče da privuče pozornost. Na primjer, priču o  mrtvoj ptico koja je pala na učiteljicu iz c razreda te se razletjela u komadiće.

Autobus je bio parkiran nedaleko od kazališta pa smo se malo prošetali. Prolazili smo pokraj štandova s cvijećem. Cvijeće je bilo jako lijepo. Razmišljala sam koje mi je bilo najljepše. To je bio bijeli buket s ružičastom mašnom.

Želim ponovno ići u Gradsko kazalište Žar ptica.

Lana Ivaniš, 3. c

 

„Dnevnik Pauline P.“

Išli smo u Gradsko kazalište Žar ptica. Vozili smo se autobusom. Prije predstave smo se igrali u parku, pored kazališta.

Glumci su mi bili jako zanimljivi. Najbolji dio predstave mi je bio završetak. Paulina P. mi je zanimljiv i smiješan lik. Cijela predstava mi se jako svidjela. Bolja mi je od knjige. Paulina P. je jako nestašna i jako me zabavila. Bila je jako smiješna. I ostali glumci su mi bili zanimljivi, osobito jedan stariji koji je glumio dječaka.

Gradsko kazalište Žar ptica jako mi se sviđa.

Klara Jagić, 3.c

 

„Dnevnik Pauline P.“

Išli smo u Kazalište Žar ptica od 8 do 11 sati. U kazalište smo išli autobusom. Prije predstave smo se poigrali u parku.

Predstava mi je bila odlična. Najviše mi se svidio početak predstave. Bilo je puno  glazbe. Ništa mi nije bilo smiješno. Paulina me podsjećala na mene. Paulinini su prijatelji dobri, neki malo loši. Učitelj je bio dobar. Paulina smišlja strašne priče da bi privukla pažnju.

Kada smo išli nazad do autobusa, promatrali smo na štandu cvijeće.

Denis Mujić, 3. c

 

Izlet u kazalište

U ponedjeljak, 17. siječnja 2022., išli smo u Gradsko kazalište Žar ptica. Vozili smo se autobusom. Prije predstave igrali smo se u parku pokraj kazališta.

Predstava mi se jako svidjela. Najviše mi se svidjelo kada su prepričavali prošlogodišnje  događaje. Priče koje je Paulina izmislila su bile smiješne pa smo se svi smijali. Nikada nisam bio na tako smiješnoj predstavi! U predstavi je bilo puno glazbe, pjevanja i plesanja. Knjigu još nisam pročitao, ali nakon gledanja predstave, veselim se pročitati i knjigu. Glumci su bili odrasli ljudi, a glumili su djecu. Paulina me podsjeća na jednu moju sestričnu, koja nije voljela učiti, a roditeljima je pričala izmišljene događaje iz škole. Paulinini roditelji žele da ona bude odlična učenica, da joj život bude bolji. Njezini prijatelji su veseli i smiješni kao i Paulina. Učitelj je pametan i mudar. Paulina izmišlja priče da privuče pažnju. Ona priča bez prestanka o različitim događajima. I ja ponekad puno pričam i pomalo izmišljam da privučem pažnju roditelja ili prijatelja.

Na povratku, u šetnji do autobusa, promatrali smo cvijeće na štandu. Najviše mi se svidjelo sitno, plavo cvijeće. Autobusom smo se vratili u školu. To je bio jedan lijepi izlet!

Fran Starčević, 3. c

 

Predstava „Dnevnik Pauline P.“

Išli smo u Kazalište Žar ptica 17. siječnja 2022. godine. U Kazalište smo išli s autobusom. Prije predstave išli smo se igrati u park.

Meni se jako svidjela predstava. Najviše mi se svidjelo kad su na početku predstave glumci skakali, plesali i pjevali. Glazbe ima puno i baš je vesela. Predstava je smiješna i zanimljiva. U predstavi su sve scene smiješne. Paulina P. ima 10 godina. Paulina me podsjeća na jednu nestašnu djevojčicu. Njezini roditelji su se stalno raspravljali. Paulinini prijatelji jako vole školu, a Paulina ne voli školu. Paulinin učitelj brza s gradivom u školi. Paulina izmišlja strašne priče da bi privukla pažnju na sebe. Ja privlačim pažnju na sebe tako da glasno pričam, da me svi čuju.

Poslije predstave prošetali smo do autobusa i promatrali cvijeće na štandu i stvarno je jako lijepo. Meni se najviše svidjelo svijeće zelene boje, ali mu ne znam ime.   J

Jure Fejzić, 3. c


Osnovna škola Dugo Selo