2021-11-11 16:39:08

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Jesenja sadnja lukovica

Polaznici skupine „Mali vrtlari“ 10. studenoga izašli su u školsko dvorište i posadili lukovice proljetnog cvijeća. Ovu radionicu na otvorenom organizirala je učiteljica prirode prof. Marina Basrek, a mjestom sadnje odabran je dio dvorišta nasuprot stepeništu, s ciljem da proljetnim buđenjem prirode taj dio uljepša dvorište bojama šafrana i narcisa. Kako je tekla sadnja pročitajte u nastavku.

Sadnja šafrana i narcisa

                U srijedu, 10. studenoga, učenici 6. c razreda, koji pohađaju izvannastavnu aktivnost „Mali vrtlari“, uz vodstvo učiteljice prirode prof. Marine Basrek u školskome vrtu kod stepeništa posadili su lukovice šafrana i narcisa. To je bilo zabavno i korisno jer smo naučili kako saditi lukovice ujesen. Radili smo u parovima i svaki je par imao područje u kojem je posadio nekoliko lukovica. Parovi su bili: Ivan Kamenščak i Natanael Dubravčić, Mateo Žilić i Petra Papić, Lorena Marić i Marija Stjepić te Tamara Miketa i Sara Nikolić. Sadnjom lukovica naučila sam raditi u timu i slagati se s drugima, družila sam se s prijateljima i naučila kako roditeljima mogu pomoći u sadnji cvijeća u vlastitome vrtu.

Sara Nikolić, 6. c

 

 

Sadnja lukovica u školskom dvorištu      

                Učenici polaznici skupine „Mali vrtlari“ s profesoricom Marinom Basrek u školskom dvorištu posadili su lukovice proljetnog cvijeća šafrana i narcisa.  Prvo smo odredili mjesto za sadnju, a to je prostor s vanjske strane ostakljenog stepeništa, uzeli smo pribor, podijelili se u parove i počeli raditi. Profesorica nam je razdijelila lukovice i objasnila kako ih trebamo posaditi u zemlju. U početku nam je bilo teško, ali smo se ubrzo priviknuli. Nakon šafrana sadili smo narcise. Za njih smo morali iskopati veće rupe. Svejedno, bilo nam je zabavno jer smo radili zajedno. Na kraju smo bili zadovoljni radom jer smo sadnjom lukovica učinili nešto lijepo za našu školu.

Marija Stjepić, 6. c


Osnovna škola Dugo Selo