2021-10-14 18:22:01

U MUZEJU: Učenici 3. razreda u Muzeju Grada Zagreba

U srijedu, 13. listopada, učenici trećih razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Zagreb i razgledali postav Muzeja Grada Zagreba. Muzej u svome prostoru izlaže 28 zbirki koje oslikavaju povijest našeg glavnog grada od samih početaka, ali uključuje i posebne zbirke novijeg datuma kao što su Zbirka fotografija ili Zbirka Zagreb u domovinskom ratu. Učenici trećih razreda o glavnome gradu slušali su iz kuta njegove bogate cehovske i obrtničke prošlosti te su im se svidjeli uporabni predmeti i stari zanati. Jedno takvo iskustvo pročitajte u nastavku.

Posjet Muzeju Grada Zagreba

                Bilo je kišovito jutro. Skupili smo ispred škole, svi treći razredi. Veselili smo se posjetu Zagrebu i razgledavanju Muzeja Grada Zagreba. U muzej smo ulazili u grupama i vidjeli smo puno predmeta iz njegove prošlosti. Meni se je najviše svidio starinski pribor za frizerski salon. S oduševljenjem smo se vratili kući i prepričavali svoje dojmove iz muzeja.

Ana Jezerčić, 3. c

 

U Muzeju Grada Zagreba

                U srijedu smo bili u Muzeju Grada Zagreba s našom učiteljicom Marijom Bićanić. Zagreb je stvarno lijep, a tako i Muzej. Tamo smo vidjeli 5 maketa, starinske bicikle, porculan, namještaj, haljine, odjela, sprave za mučenje i oružje za ratovanje. U šetnji do autobusa prošli smo ulicom Krvavi most i vidjeli smo zagrebačku katedralu koju još uvijek obnavljaju i golubove na trgu.

Antonija Lovrić, 3. c

 

Posjet muzeju u Zagrebu

                U Zagreb smo išli autobusom na kat. To je bilo u srijedu. U Muzeju smo vidjeli puno maketa. Meni se je najviše svidio stari bicikl. Vidjeli smo i pečate bivših država i starinsko oružje. U muzeju se nalaze i razne zastave i starinski namještaj.

Emanuel Škaro, 3. c

 

Posjet Muzeju Grada Zagreba

U srijedu, 13. listopada, išli smo u Muzej Grada Zagreba. Vozili smo se autobusom na kat. Moj razred je bio smješten u prizemlju. Pogled je bio lijep. Vidjeli smo puno maketa, oružja, haljina i starinske bicikle. Na izlasku iz muzeja vidjeli smo Ulicu Krvavi most, Kamenita vrata i Kuću Europe. Došli smo do škole i potom se uputili kući.

Zrinka Biočić, 3. c

 


Osnovna škola Dugo Selo