preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

„ČAROLARIJE NAŠEGA GRADA“: Učenici 4. d sudjelovali u „slikarijama“ i „sportarijama“

U sklopu projekta „Čarolarije našega grada“, u suradnji s Društvom „Naša djeca“, Gradskom knjižnicom Dugo Selo i autoricom zbirke priča „Ono čarobno oko nas“ te pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela i Zagrebačke županije, učenici 4. d razreda i učiteljica Marijana Tečić organizirali su tri radionice: „slikarije“ - kreativne radionice inspirirane pričama spisateljice Anite Kovačević „Nevidljivi zmaj“ i „Čarobni oblak“ te „sportarije“ - sportske radionice koje su se održale u suradnji s Taekwondo klubom Dugo Selo i trenericom Janjom Bambić. U nastavku pročitajte učeničke izvještaje i pogledajte fotografije.


Čarolije našega grada

Tijekom ožujka i travnja u našem 4. d razredu imali smo dvije kreativne radionice na temu priča koje nam je povodom Godine čitanja pročitala učiteljica Marijana Tečić. Priče je odabrala iz zbirke modernih bajki i priča o zavičaju „Ono čarobno oko nas“ autorice Anite Kovačević.

„Nevidljivi zmaj je priča o nesigurnoj djevojčici Marti koja je srela velikoga strašnog zmaja u ruševinama sare crkve na Martin bregu. Zmaj je imao dva zlatno-žuta oka, a tijelo mu je bilo prekriveno sjajnim ljuskicama koje su ga činile nevidljivim, no jedino ga je Marta mogla vidjeti. Shvatila je da je posebna i više nije dopuštala drugima u školi da ju zadirkuju.

U školi nas je učiteljica podijelila u skupine pa smo složno od kutija i papira u boji izradili „nevidljivog“ zmaja kojeg sada može vidjeti svaki učenik naše škole.

„Čarobni oblak“ druga je priča iz iste zbirke, u kojoj upoznajemo djevojčicu Saru kojoj je uginuo ljubimac, psić Popsi. Rekli su joj da je otišao na nebo, a ona nije razumjela zašto mu je tamo ljepše nego s njom. Bila je jako tužna i puno plakala. Jednoga dana na nebu se pojavio oblak koji je Saru podsjetio na Popsija. Dugo je gledala u nebo i začula kako oblak govori da ga je poslao Popsi i da bi on umjesto nje trebao plakati, a Sara bi se trebala nastaviti igrati i veseliti se sa svojim prijateljima. Sara je prihvatila prijedlog oblaka i obećala da će ga poslušati ako on umjesto nje zaplače. Kad se oblak isplakao, Sara je prestala biti tužna.

U školu smo trebali donijeti vatu, papir, plastične boce, flaks, ljepilo i škare. Zajedno smo izradili čarobni oblak, Sarin oblak koji ju je spasio od velike tuge. Nadam se da ćemo i mi, kada nam bude trebalo, na nebu ugledati čarobni oblak.

Leona Baus, 4. d

 

„Ono čarobno oko nas“

Učiteljica Marijana Tečić dogovorila se sa spisateljicom Anitom Kovačević da će moj 4. d razred, inspiriran pričama „Nevidljivi zmaj“ i „Čarobni oblak“, napraviti umjetničke instalacije zmaja i oblaka od recikliranog materijala.

Učiteljica nam je pročitala priču „Nevidljivi zmaj“. Odmah počeli s pripremama. Dogovorili smo timove tako što smo vukli papiriće s brojevima. U izradi zmaja pomogla nam je i kći spisateljice Kovačević, Lana Kovačević iz 4. b razreda. Naravno, zmaja ne bismo mogli napraviti bez raznih materijala pa smo donijeli kartonske kutije, zelene tempere i drugo. Dobro nam je poslužila i maketa crkve svetog Martina koju smo izrađivali i prošle godine. Svaki tim dobio je zadatak napraviti određeni dio tijela: glavu, trup, rep i krila te noge. Na kraju smo sve dijelove spojili vrućim ljepilom i postavili u sredinu između dva dijela stare crkve. Lana nam je donijela i društvenu igru koja je vezana za priču „Nevidljivi zmaj“.

Nekoliko tjedana nakon prve radionice, dobili smo zadatak napraviti tužne oblake, koji su isplakali milijun suzica i niti jednu više, prema priči „Čarobni oblak“. Radili smo u istim timovima kao i u prošloj radionici, ali je ovaj puta svaka ekipa izrađivala svoj oblak. Svatko u timu donio je materijal ili alat za izradu: suhu plastičnu bocu, lampice, flaks, vunu škare… Učiteljica je na ploči napisala upute za izradu oblaka. Napravili smo kapljice, a zatim smo omotali flaks tako da boca i kapljice mogu visjeti. Lampice smo umetnuli u bocu te selotejpom zalijepili spremnik s baterijama, a vrućim ljepilom zalijepili vunu. Sve smo konopcem objesili na prozore.

Obje priče jako su mi se svidjele te su vrlo zanimljive.

Barbara Tepeš, 4. d

           

„Sportarije“

Jednoga dana učiteljica nas je sve razveselila kada je rekla da idemo u posjet Taekwondo klubu koji se nalazi u „staroj školi“.

Umjesto nastave tjelesnog, uputili smo se prema „staroj školi“ koja se nalazi blizu naše škole. Kako nikada nisam trenirao taekwondo, bio sam jako uzbuđen. Na ulazu u dvoranu morali smo izuti tenisice. Vježbali smo u čarapama. To mi je bilo čudno, ali zabavno. Nogomet uvijek treniram u tenisicama. Igrali smo razne igre: spašavanje princeze, sportarije i na kraju igru utrkivanja. Bilo je zabavno, vrijeme je brzo proletjelo. Na kraju smo se za uspomenu fotografirali.

Fran Gereci, 4. d

 

„Sportarije“

Naš razred sudjelovao je u projektu „Sportarije“. Sa svojim sam razredom posjetio „staru školu“ gdje se nalazi Taekwondo klub. Tamo smo sudjelovali na sportskoj radionici umjesto nastave tjelesne i zdravstvene kulture.

U Klubu nas je dočekala trenerica taekwondoa Janja Bambić. Radili smo poligon kroz zamišljenu čarobnu šumu. Loptama smo gađali dvorac napravljen od sportskih rekvizita kako bismo „oslobodili“ princezu. Bilo nam je jako zabavno. Voljeli bismo tamo opet posjetiti Taekwondo klub..

Marko Malus, 4. d

 

„Sportarije“

U četvrtak, 18. ožujka, s učiteljicom Marijanom Tečić posjetili smo „staru dugoselsku školu“. Danas se u njoj nalazi Taekwondo klub Dugo Selo.

Prošetali smo od škole do Kluba. Tamo nas je dočekala trenerica Janja Bambić. U velikoj svlačionici izuli smo tenisice te skinuli jakne i torbe. Ušli smo u dvoranu i sjeli na klupu. Prvo smo se razgibali. Trenerica nam je pripremila zanimljive aktivnosti i poligone. Na kraju smo igrali zabavnu igru. Najviše su mi se svidjeli poligoni. Mislim da bismo češće trebali ići u posjete.

Mirta Čop, 4. d

 

„Sportarije“

Danas smo s učiteljicom Marijanom Tečić prošetali do obližnje dvorane u kojoj se održavaju treninzi taekwondoa. U dvorani su po podu posložene strunjače. Svi smo vježbali u čarapama.

Prvo smo se zagrijali. Svidjelo mi se hodanje preko stolčića i preskakanje preko prepreka. Kada smo izvodili „palačinku“ na strunjačama, malo mi se vrtjelo. Svatko od nas gađao je mekane kocke loptom kako bismo „spasili“ našu „princezu“ Marijanu.

Najzanimljivije mi je bilo natjecanje s loptom i preskakanje prepreka. Trenerica nas je pohvalila, a mi smo joj pljeskom zahvalili na odličnom treningu. Ona nas je fotografirala za uspomenu. Zadovoljni smo otišli kućama.

Kristian Orlić, 4. d

 

„Sportarije“

Danas se moj razred nakon četvrtog sata uputio prema dvorani koja se nalazi u „staroj školi“. Upoznali smo se s učiteljicom taekwondoa Janjom Bambić. U dvorani smo se zagrijali i vježbali. Nakon toga smo „spašavali“ smo princezu iz dvorca. Trenerica Janja složila dvorac, a mi smo loptama rušili zidove. Princezu je glumila naša učiteljica. Nakon igre, spremili smo se i krenuli kućama. Bilo mi je jako zabavno.

Jana Jakopović, 4. dPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Krešo Urek   datum: 7. 5. 2021.

Roditeljski sastanci

2. a razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.00 sati iza škole

2. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.45 sati, u učionici 12

2. e razred:

Ponedjeljak 13. rujan, u 18.45 sati, učionica 10

3. a razred:

Petak, 10. rujan, u 17.45 sati, učionica 22

3. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.00 sati, učionica 20

4. b razred:

Četvrtak, 16. rujan, u 18.45 sati, učionica 20

4. d razred;

Četvrtak 16. rujan, u 19 sati, učionica 22

5. c razred:

Ponedjeljak, 20. rujan, u 19.25 sati, učionica 3

5. d razred:

Ponedjeljak, 20. rujan, u 18.30 sati, učionica 14

6. a razred:

Četvrtak, 16. rujan u 18.30 sati, na školskom igralištu

6. b razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u  18.30 sati u dvorištu škole

6. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.30 sati na školskom igralištu

6. d razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u 18.30 sati, učionica 14

6. e razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.30 sati iza škole

7. a razred:

Srijeda, 22. rujan, u 18.45 sati, učionica 7

7. b razred:

Ponedjeljak, 4. listopad, u 17.40 sati, učionica 2

7. d razred:

Srijeda, 22. rujan, u 18.45 sati, učionica 1

8. a razred:

Četvrtak, 16. rujan, u 18.30 sati iza škole

8. b razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.30 sati, učionica 6

8. c razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u 18.00 sati ispred škole

8. d razred:

Ponedjeljak 13. rujan, u 18.30 sati ispred škole

8. e razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.30 sati iza škole


Školski dokumenti:


Kalendar rada škola

Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Tražilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Kakva vam je bila ova školska godina?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2010.

Ukupno: 1127209
Ovaj mjesec: 6527
Ovaj tjedan: 553
Danas: 72
preskoči na navigaciju