preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

vijesti

PRSTEN POTPORE V - LISTA KANDIDATA ZA POMOĆNIKE U NASTAVI U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u prilogu potražite listu kandidata za pomoćnike u nastavi u školskoj godini 2022./2023. Usmena provjera kandidata je 23. kolovoza 2022. godine u 9 sati.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 25. 7. 2022. 11:53

Natječaji za zapošljavanje učitelja Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u prilogu potražite natječaje za zapošljavanje učitelja. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 7. 2022. 10:27

Natječaj za zapošljavanje: domar-ložač Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u prilogu potražite natječaj za zapošljavanje domara-ložača.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 7. 2022. 09:58

Natječaji za zapošljavanje pomoćnika u nastavi Vijest ima dokument u privitku

Poštovani,

u prilogu potražite dva natječaja za zapošljavanje pomoćnika u nastavi za školsku godinu 2022./2023. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 4. 7. 2022. 16:39

Obavijest

Upisi u srednju školu šk. god. 22. /23.

 

LJETNI UPISNI ROK

 

25. lipnja 2022. – početak prijava obrazovnih programa

7. srpnja 2022. - završetak prijava obrazovnih programa

7. srpnja 2022. -  od 17 do 18 sati u predvorju Škole

ispis i potpisivanje prijavnica (dolaze učenik/učenica i jedan roditelj) 

9. srpnja 2022. – objava konačnih ljestvica poretka

od 11. do 13. srpnja 2022. - dostava potrebnih dokumenata za upis u srednju školu

11. srpnja 2022. - od 8 do 10 sati u školskoj knjižnici

ispis upisnica za učenike koji nemaju mogućnost printanja kod kuće

 

od 04. srpnja do 15. srpnja 2022.

 

Školska medicina Dugo Selo

izdaje potvrde za upis u srednju školu

 

ponedjeljak, četvrtak od 14 do 19 sati

utorak, srijeda i petak od 8 do 13 sati

 

Školska ambulanta izdaje potvrde za upis u srednju školu, učenicima koji trebaju potvrdu školskog liječnika (provjeriti na stranicama škole kod upisanog zanimanja koja je potvrda potrebna).

 

Potvrda medicine rada izdaje se u poliklinici Findri-Guštek, Josipa Zorića 23, Dugo Selo (prije odlaska na medicinu rada izvaditi potvrdu kod izabranog liječnika opće medicine)

Školska ambulanta Dugo Selo

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 30. 6. 2022. 14:27

Obavijest roditeljima učenika 1. razreda koji su zainteresirani za uključivanje djeteta u produženi boravak u školskoj godini 2022./2023.

Roditeljski sastanak vezan uz organizaciju produženog boravka za učenike koji će pohađati 1. razred u školskoj godini 2022./2023., održat će se u utorak, 28. lipnja 2022., u 17.00 sati, u prostoru škole.

 
Ravnateljica Mara Mamuza

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 6. 2022. 17:23

JEDNODNEVNI IZLET: Trećaši posjetili Etno-muzej u Kumrovcu i Veliki Tabor

U utorak, 31. svibnja, učenici trećih razreda i njihove učiteljice Slađana Merkaš, Danijela Medaković, Marija Bićanić, Ivana Matešić i Mirela Škarić, posjetili su Etno-muzej na otvorenom „Staro selo“ u Kumrovcu te Veliki Tabor. Koje su priče iz prošlosti zapamtili, što su sve naučili i kako su se zabavili, pročitajte u izvještajima učenika 3. c razreda, članovima izvannastavne skupine „Pričaonica“, pod vodstvom učiteljice Marije Bićanić, te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 6. 2022. 13:24

JEDNODNEVNI IZLET: Petaši posjetili Andautoniju i Grgosovu špilju

U četvrtak, 26. svibnja, učenici petih razreda i njihovi razrednici Siniša Kljajić, Ksenija Tomašić, Dragana Radovan Marković i Tomislav Leko te učiteljica hrvatskoga jezika Darija Sever i učiteljica matematike Diana Semenčić posjetili su Arheološki park Andautonija u Ščitarjevu te Grgosovu špilju kod Samobora. U sklopu jednodnevnog izleta učenici su se okrijepili i zabavili u Bioparku „Divlje vode“. U nastavku pročitajte izvještaj učenica radoznalih reporterki Jane Jakopović i Franke Varge te pogledajte fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 6. 2022. 12:58

SURADNJA S DJEČJIM VRTIĆEM DUGO SELO: Prvašići ugostili buduće školarce!

Suradnja s Dječjim vrtićem Dugo Selo uvijek je posebno veselje za naše najmlađe učenike, ali i za djecu, „vrtićance“, koji se prvi put susreću sa školom, učionicom, odnosno s učenicima i učiteljicama. U posljednja dva tjedna našu su školu posjetile dvije skupine djece: učenike 1. a razreda i učiteljicu Mariju Sekur Harcet posjetili su budući prvašići, djeca iz skupine „Sovice“ sa svojim odgajateljicama Snježanom Fuks i Petrom Jurić te pomoćnicom u odgojno-obrazovnom procesu Lelijom Turčinec, dok su učenike 1. d razreda i učiteljicu Marijanu Tečić posjetila djeca iz skupine „Žabice“ sa svojim odgajateljicama Irenom Bekavac i Marijom Jukić u sklopu projekta istraživanja različitih zanimanja i djelatnosti. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte dojmove učenika 1. a i 1. d razreda.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 6. 2022. 12:53

OBAVIJEST: Tijelovo i nenastavni dan u petak

Obavještavamo roditelje i učenike da je u četvrtak, 16. lipnja, blagdan Tijelova i neradni dan u Republici Hrvatskoj. U petak, 17. lipnja, za učenike je također neradni dan i nema nastave. Prvi nastavni dan nakon praznika je ponedjeljak, 20. lipnja, neparni razredi ujutro, parni poslijepodne. Želimo vam ugodne praznike i produženi vikend! 

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 6. 2022. 16:20

VJERONAUČNA RADIONICA: Kazalište u kutiji i biblijske priče

U utorak, 14. lipnja, u pratnji vjeroučiteljice Željkice Bradarić polaznice izvannastavne aktivnosti iz Vjeronauka posjetile su učenike drugih razreda. Prethodno smo izradile kazalište u kutiji s namjerom da učenike podsjetimo na priče o Abrahamu. Kazalište smo izradili od kartonske kutije, kolaža, štapića, škara i ljepila. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 6. 2022. 16:16

TERENSKA NASTAVA: Šesti razredi u Karlovcu i Jastrebarskom

Učenici šestih razreda su u petak, 27. svibnja, boravili u Karlovcu i Jastrebarskom. Posjetili su Gradsko kazalište i muzej u Jastrebarskom, sklonište za nezbrinute životinje te slatkovodni akvarij „Aquatika“ u Karlovcu. U GK Jastrebarsko gledali su zabavnu predstavu ˝101 Dalmatiner˝. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 6. 2022. 16:10

RODITELJSKI SASTANAK - 7. razredi - MATURALAC

Poštovani roditelji, 
grupni roditeljski sastanak sedmih razreda održat će se u srijedu, 15.lipnja 2022., u 18.30 sati u blagavaonici škole. Tema je odabir agencije koja će voditi učenike na maturalac. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 6. 2022. 10:13

PROMETNA KULTURA: „Jumicar“ za učenike drugih razreda

Program prometne kulture za najmlađe „Jumicar“ 1. lipnja je gostovao u našoj školi. Nakon teorijskog dijela u trajanju od 45 minuta učenici su izašli na školsko igralište gdje ih je dočekao veliki mobilni prometni poligon. Na praktičnom dijelu pod budnim okom instruktora u mini električnim automobilima imali su priliku stisnuti gas i okušati se u ulozi vozača: doživjeti prometne znakove, semafore, pješačke prijelaze i ostala prometna obilježja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 6. 2022. 17:29

ŠKOLA U PRIRODI: Četvrti razredi u Baškoj

Učenici 4. razreda od 23. do 27. svibnja boravili su na Školi u prirodi i obuci neplivača, koja je realizirana u Baškoj na otoku Krku. Plan Škole u prirodi pripremile su učiteljice Sonja Ivančević, Melita Lepotinec, Lidija Relić, Aleksandra Vajzović-Carić i Natalija Hršak, a obuku neplivača realizirali su profesor TZK-a Tomislav Blažina i studentica Kineziološkog fakulteta Tena Vrh. Pratnja u skupini bila je učiteljica Marijana Tečić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 6. 2022. 17:12

JAVNI POZIV ZA ORGANIZACIJU VIŠEDNEVNE IZVANUČIONIČKE NASTAVE Vijest ima dokument u privitku

U prilogu možete pronaći obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave. 

Roditeljski sastanak na kojem će se prezentirati odabrane ponude održat će se u srijedu, 15. 6. 2022. u 18.30 sati, u školskoj blagovaonici.

 
  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 6. 2022. 15:43

SVJETSKI DAN SPORTA: U velikog gradskoj manifestaciji sudjelovali i naši trećaši

U srijedu, 25. svibnja, u Gradskoj sportskoj dvorani Dugo Selo i Sportskom centru kod Srednje škole Dugo Selo održala se zanimljiva i atraktivna manifestacija povodom obilježavanja Svjetskog dana sporta. U događanjima vezanim za različite sportove sudjelovali su i učenici naše škole - učenici 3. c i 3. d razreda, pod vodstvom učiteljica Marije Bićanić i Ivane Matešić. Treneri i članovi mnogih sportskih klubova koji djeluju u Dugom Selu prezentirali su  sportove znatiželjnim posjetiteljima, a naši su učenici sudjelovali u sportskim igrama poput skakanja u vreći, povlačenja užeta, trčanja štafete i graničaru, koje je organizirao učitelj tjelesne i zdravstvene kulture u Osnovnoj školi „Ivan Benković“ Denis Klaus. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte izvještaje i dojmove učenika 3. c razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 6. 2022. 12:48

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Posjet Povjerenstva za najljepše školske vrtove

Nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije, projekt Hrvatske radiotelevizije „Najljepši školski vrtovi“ ponovo je okupio ustanove sudionice u novi krug natječaja. Jedna od sudionica, ujedno i jedna među laureatima, je i naša škola koja i ove godine nastavlja tradiciju kontinuiranog rada na unapređenju okoliša. U to se moglo uvjeriti i Povjerenstvo HRT-a, koje je u srijedu 1. lipnja boravilo u Dugom Selu i evaluiralo zatečeno stanje u dvorištu kao i novitete realizirane u proteklom razdoblju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 6. 2022. 14:08

DRŽAVNO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“: Fran Gereci, 5. d, u ekipi Zagrebačke županije osvojio treće mjesto!

Državno natjecanje „Sigurno u prometu“ održavalo se od 17. do 20. svibnja u Rovinju. Učenik 5. d razreda Fran Gereci, pod vodstvom učitelja tehničke kulture Tomislava Leke, osim pojedinačno, sudjelovao je i u ekipnom natjecanju te je četveročlana ekipa Zagrebačke županije osvojila 3. mjesto! Natjecanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela vezanih za poznavanje prometnih pravila. Čestitamo Franu i njegovom mentoru te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 31. 5. 2022. 17:30

1. Zapisnik vijeća roditelja Vijest ima dokument u privitku

Poštovani članovi Vijeća roditelja,

u prilogu možete naći zaspnik sa konstituirajuće sjednice Vijeća roditelja.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 27. 5. 2022. 12:47

IZLET U ZABAVNI CENTAR: Prvašići uživali u raznim igrama i aktivnostima

U petak, 13 svibnja, učenici prvih razreda, u pratnji učiteljica Marije Sekur Harcet, Nikoline Barać, Alenke Kukec, Marijane Tečić i Ivane Protuđer, bili su na izletu u Vision Paintball zabavnom centru u Štakorovcu. Učenici su sudjelovali u raznim aktivnostima poput „paintballa“, penjanja na „umjetnu“ stijenu, spuštanja na „ziplineu“, streljaštva, igranja stolnog nogometa, košarke, badmintona, bacanja frizbija i slično. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte dojmove učenika koje je pripremila učiteljica Nikolina Barać.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 5. 2022. 13:18

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Sunčani sat i kutak za sjedenje

Prostrano dvorište uvijek otvara nove mogućnosti uređenja, bilo da je riječ o sadnji grmlja ili pejzažnim elementima kao što su, u ovome slučaju, sunčani sat i oslikane klupe. Naime, sunčani sat smješten je na osunčanom dijelu travnjaka gdje ispunja dekorativnu ulogu, ali ujedno je i mehanizam solarnog računanja vremena prema 0 meridijanu, tj. ljudska sjena iz njegova ishodišta pokazuje točno vrijeme prema tzv. zimskom računanju vremena.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 20. 5. 2022. 11:10

MATEMATIČKI ČETVERAC: Naš MINI četverac plasirao se na županijsku razinu!

U četvrtak, 12. svibnja, u našoj je školi održan prvi krug ekipnog natjecanja „Matematički četverac“. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije: „MINI četverac“ za učenike 5. i 6. razreda i „MAXI četverac“ za učenike 7. i 8. razreda. Pod vodstvom učitelja matematike Helene Kotarski, Brune Vuletića, Diane Semenčić, Borne Milanovića i Marine Remenar, na natjecanju su sudjelovali: četiri tima po četiri učenika u kategoriji „MINI četverac“ i tri tima po četiri učenika u kategoriji „MAXI četverac“. U kategoriji „MINI četverac“ tim „Zorići 6“ u sastavu: Petra Marjanović i Korina Pervan, 5. e, te Luka Gereci i Mateo Bilal, 6. d, ostvario je plasman u drugi krug natjecanja, koje će se održati u srijedu, 1. lipnja, u Novom Čiču. Čestitamo svim učenicima na sudjelovanju, a Petri, Korini, Luki i Mateu te njihovoj mentorici Heleni Kotarski želimo puno uspjeha u drugom krugu. U nastavku pogledajte popis sudionika u prvom krugu  i fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 5. 2022. 18:47

LUTKARSKA RADIONICA: Učenici 3. d razreda oživjeli likove iz Ezopovih basni

U utorak, 3. svibnja, učenici 3. d razreda i učiteljica Ivana Matešić, u suradnji sa školskom knjižničarkom Ladom Grdan, proveli su cijeli nastavni dan u školskoj knjižnici sudjelujući u lutkarskoj radionici. Teme radionice bile su Ezopove basne i poznavanje medija. Učenici su u skupinama, osim  interpretacija basni, izrađivali vlastite lutke, izvodili kratke igrokaze te pogledali animirane filmove. U nastavku pročitajte osvrt Mirte Lamze te pogledajte fotografije.   

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 16. 5. 2022. 13:31

DRŽAVNO NATJECANJE U STOLNOM TENISU: Ekipa djevojčica osvojila zlato, čestitke dječacima na sudjelovanju!

Državno natjecanje u stolnom tenisu za učenice i učenice osnovnih i srednjih škola održavalo se od 2. do 4. svibnja u Poreču. Našu su školu, pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Blažine i u pratnji učiteljice engleskog i njemačkog jezika Anastazije Šafran Tepeš, predstavljale čak dvije ekipe: ekipa učenica u sastavu: Tia Pranjić, 5. b, Barbara Tepeš, 5. d, Mia Horvatiček, 7. a, i Mara Markovanović, 7. d., te ekipa dječaka u sastavu: Luka Crnoja, 2. e, Noa Crnoja, 5. e, i Luka Tepeš, 7. b. Ekipa stolnotenisačica osvojila je prvo mjesto i u Dugo Selo donijela pehar zlatnoga sjaja, dok su stolnotenisači ostvarili deveti plasman u ukupnom poretku. Čestitamo našim stolnotenisačicama i stolnotenisačima na izvrsnim rezultatima te njihovom voditelju te im želimo još puno uspjeha na daljnjim natjecanjima! U nastavku pročitajte izvještaj naše radoznale reporterke i nositeljice zlatne medalje Barbare Tepeš, 5. d, te pogledajte fotografije s Prvenstva.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 13. 5. 2022. 13:00

STRUČNO USAVRŠAVANJE: Gostovanje psihologinje Ljubice Uvodić-Vranić

U srijedu, 11. svibnja, u sklopu stručnog usavršavanja unutar ustanove, za učitelje i stručne suradnike, poznata psihologinja Ljubica Uvodić-Vranić održala je predavanje na temu „Obrambeni mehanizmi“, u organizaciji Profil Kletta. Zanimljivo i živopisno predavanje obuhvaćalo je uvid u najčešće obrambene mehanizme koje svakodnevno svjesno ili nesvjesno koristimo, a manifestiraju se u različitim oblicima poput agresije, projekcije, fiksacije, negacije, racionalizacije, otpora, kompenzacije, identifikacije, regresije, represije, sublimacije i/ili bijega. Psihologinja Uvodić-Vranić inače se ističe u volonterskom radu u Udruzi „Petkom u pet“, za koji je 2010. dobila nagradu grada Zagreba „Šampion zdravlja“, a poznajemo je i iz etera Hrvatskoga radija gdje svaki tjedan sudjeluje u emisiji „Avantura promjene“. Napisala je i objavila deset knjiga iz područja psihologije i popularne psihologije, a među najčitanijim naslovima, koji su doživjeli i po nekoliko izdanja, treba spomenuti „Kako se dobro posvađati“ i „Avantura osobne promjene: Priručnik za odrasle koji još žele rasti“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 5. 2022. 16:14

Poziv na Dane otvorenih vrata SŠ Dugo Selo 2022.

Dragi učenici, roditelji, nastavnici i stručni suradnici,

ove školske godine Srednja škola Dugo Selo u četvrtak, 12. svibnja 2022., od 11.00 do 16.30 sati. organizira Dan otvorenih vrata kako bi se predstavila učenicima osnovnih škola. 

Tijekom Dana otvorenih vrata učenicima će biti predstavljeni obrazovni programi te će imati priliku naučiti nešto o svakome od njih na interaktivnim radionicama.

Na željene radionice učenici se mogu prijaviti putem mrežne stranice škole: http://tiny.cc/DOVssds2022. Napominjemo da je broj sudionika na većini radionica ograničen.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 5. 2022. 09:55

U POSJETU: Učenici 2. razgledali vatrogasnu postaju

U srijedu, 4. svibnja, učenici 2. e razreda s učiteljicom Marinom Perković povodom blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, bili su gosti DVD-a Dugo Selo u Osječkoj ulici 2. Učenici su na licu mjesta razgledali opremu i alate za gašenje požara, unutrašnjost vatrogasnih vozila i mogućnosti djelovanja na terenu, a saznali su i kako se ponašati nastane li požar u objektu u kojem se nalaze. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 6. 5. 2022. 11:57

„ČAROBNA NOĆ KNJIGE“: Čitamo i pričamo rukama!

U ponedjeljak, 25. travnja, u sklopu manifestacije „Noć knjige“, u organizacije predsjednice  Društva Naša djeca Dugo Selo Suzane Kralj Šantić, održala se uzbudljiva i neobična radionica koju je vodila gospođa Marijana Ibriks, gluhoslijepa osoba. Među posjetiteljima bili su učenici 1. d, 4. d i 5. d razreda s učiteljicama Marijanom Tečić i Aleksandrom Vajzović-Carić. Aktivnosti na radionicama povezivale su iskustvo čitanja i pričanje priče „Ponoćni jednorog“ spisateljice Anite Kovačević s učenjem Brailleova pisma (brajice) i znakovnog jezika. Osim toga, učenici su rješavali osmosmjerke i izrađivali lančiće s motivom odabranog slova brajice i rješavali osmosmjerke na temu pročitane priče iz zbirke „Ono čarobno u nama“. U nastavku pročitajte izvještaje i dojmove učenika te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 5. 5. 2022. 19:54

„POTRAGA ZA BLAGOM“: Učenici 3. razreda posjetili Maksimir

U utorak, 26. travnja, učenici trećih razreda, u pratnji učiteljica Slađane Merkaš, Danijele Medaković, Marije Bićanić, Ivane Matešić i Mirele Škarić, posjetili su Park Maksimir i sudjelovali u radionici „Potraga za blagom“. Radionica je povezana s nastavnim gradivom prirode i društva, odnosno s gradivom koje je vezano za strane svijeta i snalaženje u prostoru. U nastavku pročitajte izvještaje učenika 3. c razreda i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 4. 5. 2022. 15:27

U KINU: Petaši pogledali animirani film „Crvena panda“

U  srijedu, 27. travnja, učenici petih razreda i učenici F razreda, u pratnji razrednika Tomislava Blažine, Siniše Kljajića, Dragane Radovan Marković, Tomislava Leke i Marine Smok Rajaković, učiteljice hrvatskoga jezika Darije Sever te učiteljice prirode i biologije Katarine Pavelić, posjetili su kino Cineplexx u City Centeru One East na Žitnjaku. Gledali su animirani film „Crvena panda“ redateljice Domee Shi.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 4. 5. 2022. 15:00

ŽUPANIJSKO NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“: Ekipa petaša osvojila 2. mjesto, Fran Gereci, 5. d, osvojio zlato!

Županijsko natjecanje „Sigurno u prometu“ održano je u subotu, 30. travnja, u Osnovnoj školi Jurja Habdelića u Velikoj Gorici. Natjecanje se sastojalo od teorijskog dijela poznavanja prometnih propisa i pravila te praktičnog dijela, odnosno testiranja spretnosti i vještine vožnje na poligonu. Našu je školu, pod vodstvom učitelja tehničke kulture Tomislava Leke, predstavljalo četvero učenika petih razreda: Kiara Šego, Franka Varga i Fran Gereci, 5. d, i Petar Marina, 5. e. U kategoriji ekipnih natjecanja učenici su osvojili izvrsno 2. mjesto. U kategoriji pojedinačnih natjecanja među dječacima Fran Gereci osvojio 1. mjesto, a Petar Marina 5. mjesto, a među djevojčicama Kiara Šego osvojila je 3. mjesto, a Franka Varga 5. mjesto. Čestitamo učenicima i njihovu mentoru, a Franu Gereciju želimo puno uspjeha na Državnom natjecanju „Sigurno u prometu“ koje će se održati od 17. do 20 svibnja u Rovinju! U nastavku pročitajte izvještaj natjecateljice Franke Varge i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 2. 5. 2022. 16:51

DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Klara Nikolić, 8. c, osvojila 12. mjesto!

Državno natjecanje iz povijesti održano je u Krku od 11. do 13. travnja, a u kategoriji učenika 8. razreda, pod vodstvom učiteljice povijesti Danijele Župetić, natjecala se učenica 8. c razreda Klara Nikolić te osvojila izvrsno 12. mjesto. Čestitamo Klari i njezinoj mentorici na odličnom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 4. 2022. 12:41

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U FUTSALU: Sudjelovanje učenika petih i šestih razreda

Županijsko natjecanje u futsalu za učenike osnovnih škola održalo se u utorak, 12. travnja, u organizaciji Osnovne škole „Vladimir Deščak“ u Novakima kod Svete Nedelje. Našu je školu, pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Blažine, predstavljala nogometna ekipa petih i šestih razreda u sastavu: Lovro Krivec iz 5. a, Fran Gereci, Toma Jazvo, Ivan Jelović, Ante Josipović i David Šabarić iz 5. d, Andrej Vernik iz 5. e, Marko Živković iz 6. a te Luka Gereci i Matija Kruhak iz 6. d. Čestitamo učenicima i njihovom mentoru na sudjelovanju te im želimo puno uspjeha sljedeće godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 4. 2022. 12:39

„EASTER EGG HUNT“: Potraga za uskrsnim jajima u dvorištu škole

„Easter egg hunt“ ili „Potraga za uskrsnim jajima“ zabavna je preduskrsna igra za djecu koja u školskom dvorištu, školskom voćnjaku i ružičnjaku traže dobro skrivena jaja. Cilj igre jest pronaći što više uskrsnih jaja, a razred s najvještijim učenicima pobjeđuje i dobiva simboličnu nagradu. Među prvašićima najviše jaja, 181, skupili su učenici 1. b razreda, među drugašićima učenici 2. e razreda skupili su 316 jaja, među trećašima najviše su jaja skupili učenici 32. a razreda - 192 jaja, a među četvrtašima pobjednici su bili učenici 4. e razreda skupivši 325 jaja. Igru je za učenike 1. i 3. razreda organizirala učiteljica engleskoga jezika Antonia Kolaković, a za učenike 2. i 4. razreda učiteljica engleskoga jezika Nikolina Slišković. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte izvještaje učenica 3. a razreda Jane Šimić i Tare Perić te učenice 3. b razreda Leontine Španiček.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 4. 2022. 12:27

„U SUSRET USKRSU“: Učenici 1. d i učiteljica Ivana Matešić osvojili prvu nagradu!

Gradska manifestacija U susret Uskrsu - preduskrsno druženje u Perivoju grofa Draškovića tradicionalna je i jedinstvena radionica i izložba uskrsnih pisanica koja se održava već dvanaest godina subotama uoči Cvjetnice. Našu su školu svojim sudjelovanjem u manifestaciji predstavljale tri skupine: učenici 1. a razreda pod vodstvom učiteljice Marije Sekur Harcet s instalacijom Veselo i šareno, učenici 2. e razreda pod vodstvom učiteljice Marine Perković s umjetničkim radom Sretan Uskrs! te učenici 3. d razreda pod vodstvom učiteljice Ivane Matešić sa zanimljivom i kreativnom instalacijom Pačje jezero, koja je osvojila prvu nagradu! U nastavku pogledajte fotografije umjetničkih instalacija naših skupina.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 19. 4. 2022. 10:41

VJERONAUČNA RADIONICA: Križni put u šestim razredima

Vrijeme prije Uskrsa zovemo korizma, a jedan od oblika pobožnosti toga razdoblja je križni put, bilo da se radi o molitvi ili o prikazu muke Isusove po postajama. Motivi križnoga puta inspiracija su brojnim likovnim ostvarenjima svjetske baštine, a procesije i prikazi Puta dio su tradicije. Tako su pod vodstvom vjeroučiteljice Željkice Bradarić, u sklopu nastave Vjeronauka za 6. razrede, učenici 6. c i 6. e razreda dobili priliku da sami pripreme križni put na satu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 13. 4. 2022. 20:46

PROLJETNI ODMOR UČENIKA

Obavještavamo učenike i roditelje/skrbnike da u četvrtak, 14. travnja, počinje proljetni odmor učenika.

U ponedjeljak, 25. travnja, nastava počinje prema redovnom rasporedu: neparni razredi u jutarnjoj smjeni, a parni u poslijepodnevnoj.

Svim učenicima i učiteljima želimo sretan Uskrs i vesele praznike!

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. def.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 13. 4. 2022. 11:52

INTEGRIRANI DAN: Uređenje okoliša i uskršnji kolači u 4. a

Uoči školskih praznika učiteljica Sonja Ivančević za učenike 4. a organizirala je integrirani dan na temu proljeća i uskršnjih običaja. Između nastavnih sadržaja koji prate ovu temu, naglasak je ipak stavljen na vještine koje su nam potrebne za održavanje okoliša te pripremu nove sezone u vrtu. Najbolje mjesto za djelatno provođenje vremena upravo je školsko dvorište, stoga su učenici dio nastavnog dana proveli uređujući cjelinu ispred blagovaonice i glavnog ulaza u dvorište. Proljeće ujedno povezujemo s Uskrsom i tradicijom izrade pisanica, koje su dakako bile motiv na satu Likovne kulture, a poseban je interes izazvala je praktična radionica izrade jednostavnih blagdanskih kolača. Tako je učionica ubrzo pretvorena u kuhinju gdje su vještine snalaženja s namirnicama i priborom za kolače od presudne važnosti za ishod. Naime, slijedeći recept uspješno su izradili čokoladne kekse!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 13. 4. 2022. 11:41

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Početak proljetnih radova u vrtu

U ponedjeljak, 11. travnja, polaznici izvannastavnih skupina pod vodstvom profesorice Ankice Vidak i Katarine Pavelić uredili su zelene površine u dvorištu škole. Time je ujedno započelo sveobuhvatno uređenje u kojem sudjeluju učenici i djelatnici škole, a osim potrebe za sezonskim radovima u fokusu je i sudjelovanje Škole na ovogodišnjem Natječaju za najljepše školske vrtove. Nakon zimskog mirovanja prirode, koje ujedno prati i popuštanje epidemioloških mjera, rad na otvorenom dodatni je razlog za optimizam i odrađivanje radnih zadataka s veseljem.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 12. 4. 2022. 14:39

HUMANITARNA AKCIJA: „Mladi pomažu mladima“

                Na poziv Crvenoga križa 7. i 8. travnja sudjelovali smo u humanitarnom prikupljanju slatkiša i sitnog školskog pribora za djecu u potrebi. Akcija pod motom „Mladi pomažu mladima“ provedena je na širem gradskom području i dio je planiranih aktivnosti mjesnog ogranka u travnju. Prikupljeni prilozi bit će distribuirani prema korisnicima u danima prije Uskrsa, a pakete iz naše škole preuzeo je predstavnik ogranka gosp. Luka Vidović uz pomoć školskih volontera. Crveni križ Dugo Selo i naša ustanova zahvaljuju svim učenicima i roditeljima na iskazanoj pomoći.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 12. 4. 2022. 14:37

DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Pozvana Klara Nikolić iz 8. c!

Na Državno natjecanje iz povijesti pozvana je učenica 8. c razreda Klara Nikolić! Čestitamo učenici i njezinoj mentorici Danijeli Župetić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati od 11. do 13. travnja u Krku. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 4. 2022. 15:29

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U KOŠARCI: Naši košarkaši ostvarili šesti plasman

Županijsko natjecanje u košarci za učenike osnovnih škola održalo se u ponedjeljak, 21. ožujka, u organizaciji Osnovne škole „Pavao Belas“ u Brdovcu. Našu je školu, pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Mateja Miškovića, predstavljala košarkaška ekipa u sastavu: Andrija Pranjić, 6. c, Lovro Štivičić, 6. e, Dominik Anđal, 7. a, Antonio Matijević, 8. d, Ivan Eranović, 8. d, Mihael Galić, 8. d, i Dominik Matić, 8. e. Učenici su osvojili odličan šesti plasman te im čestitamo na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 5. 4. 2022. 14:08

INTEGRIRANI DAN: Andersenove bajke u 4. d Vijest ima dokument u privitku

Povodom Međunarodnog dan dječje knjige, koji obilježavamo 2. travnja ujedno i rođendan Hansa Christiana Andersena, učenici 4. d proveli su nastavu u znaku bajki aktualiziranim putem aktivnosti koje je osmislila učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić. Na početku su pročitali tekst Branka Pilaša „U bajkovitom svijetu“ te saznali pojedinosti iz Andersenova života i o njegovim djelima. Slijedio je kviz sa slagalicom na temu bajke „Mala sirena“ i njezina kipa u Kopenhagenu, glavnome i rodnome gradu autorove domovine Danske. Osmosmjerka s naslovima Andersenovih bajki nakon toga bila je poslastica.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 5. 4. 2022. 11:15

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA: Učenice sedmih razreda postigle odlične rezultate!

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u srijedu, 30. ožujka, u Osnovnoj školi Ante Kovačića u Mariji Gorici. Na natjecanju su, pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Dragane Radovan Marković, sudjelovale učenice sedmih razreda. Ivona Šimić, 7. c, ostvarila je izvrstan 12. rezultat, a učenica 7. d razreda Mara Markovanović osvojila je odlično 13. mjesto. Čestitamo Ivani, Mari i njihovoj mentorici te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 4. 2022. 12:00

HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD 2022: Četvero učenika trećih razreda plasiralo se na državno finale!

Eliminacijski krug međunarodnog Hippo natjecanja u poznavanju engleskoga jezika za učenike trećih razreda, pod mentorstvom učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković, održao se 11. ožujka. Na natjecanju je sudjelovalo osmero učenika, a četvero njih plasiralo se u sljedeći krug, na državno finale koje će se održati u četvrtak, 7. travnja, online u našoj školi. U konkurenciji među 808 učenika iz cijele države izvrsne rezultate postigli su sljedeći učenici: prvo mjesto - Luka Hrastović, 3. b, šesto mjesto - Klara Pastvečko, 3. a, deveto mjesto - Ivana Biljan, 3. d, i jedanaesto mjesto - Laura Stajčić, 3. c. Čestitamo svim sudionicima i njihovoj mentorici na odličnim rezultatima i želimo im puno uspjeha na državnoj razini natjecanja! U nastavku pročitajte dojmove učenice Laure Stajčić, 3. c.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 4. 2022. 11:58

DAN ŠARENIH ČARAPA: Prvašići obilježili Svjetski dan osoba s Downovim sindromom

U ponedjeljak, 21. ožujka, učenici 1. b i 1. c s učiteljicama Nikolinom Barać i Alenkom Kukec obilježili su u svojim razredima Svjetski dan osoba s Downovim sindromom, populariziran kao Dan šarenih čarapa. S učenicima se razgovaralo o velikom značaju prihvaćanja različitosti, što šarene čarape i simboliziraju. Učenici su obukli različite čarape koje su kasnije na radionici likovne kulture crtali i bojali. Izražavanjem vlastitog mišljenja  učenici su primijenili znanje o prihvaćanju različitosti. U nastavku pogledajte fotografije te pročitajte dojmove i razmišljanja učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 4. 2022. 11:54

PROJEKT „LJUBAV IZMEĐU REDAKA“: Prijateljstvo i ljubav u gesti darivanja knjiga

Dan zaljubljenih i Međunarodni dan darivanja knjiga obilježavaju se istog datuma – 14. veljače. Upravo zbog toga zanimljivog preklapanja, ove smo ih godine pokušali objediniti projektom „Ljubav između redaka“. Umjesto tradicionalnog slanja ljubavnih pisama koje su po razredima raznosili poštar Valentin i poštarica Valentina, učenici su se u projekt uključili odabirom knjige ili slikovnice za svojeg prijatelja ili prijateljicu. Prema pravilima slanja pisama i paketa, darovi su morali biti lijepo zapakirani i adresirani na primatelja te odloženi u kutiju ispred knjižnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 31. 3. 2022. 14:02

ATLETSKA DISCIPLINA: Međurazredna natjecanja u skoku u vis za petaše i sedmaše

U srijedu, 9. ožujka, u organizaciji učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Blažine održala su se međurazredna natjecanja atletskoj disciplini skok u vis, a ravnateljica Mara Mamuza uručila je diplome najboljim skakačicama i skakačima. Na natjecanju su sudjelovali učenice i učenici petih i sedmih razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 31. 3. 2022. 11:31

NA IZLOŽBI: Učenici 4. d razgledali radove dugoselskih umjetnika

U petak, 25. ožujka, učenici 4. d i učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić posjetili su izložbu slika u Maloj galeriji u Dugom Selu. U galeriji svoje radove izlagala su trojica slikara s područja Dugog Sela: Goran Nikšić, Marjan Bach Rojecky i Ivan Mihalić. Oni su članovi Likovne udruge Dugo Selo. Radovi obuhvaćaju različite motive, a dominiraju portreti i pejzaži. Radovi su nastali tehnikom ulja na platnu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 30. 3. 2022. 20:23

IZVANUČIONIČKA NASTAVA: Trećaši obišli tekućice i stajačice našeg zavičaja

U ponedjeljak, 29. ožujka 2022., u sklopu izvanučioničke nastave prirode i društva na temu „Vode zavičaja“, učenici trećih razreda i učiteljice Slađana Merkaš, Danijela Medaković, Marija Bićanić, Ivana Matešić, Mirela Škarić te učiteljica informatike Valentina Čuljak obišli su obližnje tekućice i stajaćice. Prvo su posjetili Savu te zaplovili skelom kako bi vidjeli i lijevu i desnu stranu obale. Obišli jezero Siromaja koje se nalazi blizu općine Savski Nart, a potom i jezera Ciglana I i Ciglana II, koja su smještena pored Rugvičke ulice blizu Dugog Sela. Pored jezera nalazi se i Ribarska koliba obitelji Bunčić te prostorije Športskog ribolovnog društva „Dugo Selo - Rugvica“. Učenici su, uz stručno vodstvo Vahidina Velagića i Mirana Šebalja, neposredno saznali sve važne činjenice koje se tiču biljnog i životinjskog svijeta voda zavičaja. U nastavku pročitajte izvještaj Lane Ivaniš, 3. c, te pogledajte fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 29. 3. 2022. 13:29

„PRIČA O PUDINGU I KEKSIMA“: Učimo jedni od drugih o planetu Zemlji

U utorak, 22. ožujka, učenici 5. b  razreda i polaznici izvannastavne skupine Mladi geografi, pod vodstvom učitelja geografije Siniše Kljajića, posjetili su učenike 3. c razreda i učiteljicu Mariju Bićanić te demonstrirali međuvršnjačko učenje na temu postanka planeta Zemlje i njezina sastava. Zorno predavanje s modelima planeta nije sadržavalo učenje samo o izgledu Zemlje, već i o povijesti njezina nastanka, o unutrašnjosti zemaljske kugle, a sve je bilo potkrijepljeno dokazima koji nam svjedoče o znanstvenim činjenicama. U nastavku pogledajte fotografije sa susreta i pročitajte intervju u kojemu su učenici 3. c razgovarali sa svojim gostima kako bi saznali što više zanimljivosti o planetu Zemlji te što je u njihovoj priči „puding“, a što su „keksi“.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 26. 3. 2022. 09:49

SAINT PATRICK'S DAY: Prigodne radionice u prvim i trećim razredima

Dan svetog Patrika, koji se tradicionalno slavi u zemljama engleskoga govornog područja,  obilježava se 17. ožujka, a simboličnom obilježavanju pridružili su se i učenici prvih i trećih razreda, pod vodstvom učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković. U učenju o kulturi i običajima zemalja engleskoga govornog područja nezaobilazna je i životna priča svetog Patrika. Rodio se u Walesu u bogatoj obitelji, no otevši ga, gusari su ga prodali u Irsku. Šest godina bio je pastir, a zaređuje se za svećenika nakon bijega s imanja na kojemu je radio. Prema predaji, iz Irske je potjerao sve otrovne gmazove, tako da danas tamo ne možete sresti ni zmiju ni guštera. Djetelinu s tri lista tumačio je kao Sveto Trojstvo – Otac, Sin i Duh Sveti, a onaj tko pronađe djetelinu s četiri lista na dan 17. ožujka, smatra se velikim sretnikom. U nastavku pročitajte izvještaj učenika 3. e razreda Emanuela Peponija Pintara, pročitajte dojmove učenika 1. e razreda te pogledajte fotografije.  

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 26. 3. 2022. 09:46

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA: Naši učenici postigli odlične rezultate u dvije kategorije!

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je u petak, 18. ožujka, u Osnovnoj školi Sveta Nedjelja. Na natjecanju su, pod mentorstvom učiteljice njemačkoga jezika Anastazije Šafran Tepeš, sudjelovali učenici osmih razreda u dvije kategorije. U Kategoriji I - lista B, za učenike 8. razreda u programu učenja jezika od 1. ili od 4. razreda koji su u kontinuitetu boravili na njemačkom govornom području te bili uključeni u institucionalizirani oblik odgoja i obrazovanja ili im je njemački materiji jezik, sudjelovao je učenik 8. b razreda Irinej-Emanuel Duspara i osvojio odlično 5. mjesto. U Kategoriji II, za učenike 8. razreda u programu učenja od 4. razreda izborne nastave, sudjelovale su učenice Viktorija Kelčec, 8. d, koja je osvojila izvrsno 9. mjesto, te Paola Radovac, 8. b, koja se plasirala na odlično 11. mjesto. Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2022. 18:29

ŽUPANIJSKA SMOTRA LiDraNo 2022.: „Joško“ predložen na Državnu smotru!

Županijska smotra LiDraNo 2021., odnosno okrugli stolovi za literarno, novinarsko i dramsko  stvaralaštvo održani su u četvrtak, 17. ožujka, online na platformi MS Teams u organizaciji Osnovne škole Đure Deželića, Ivanić-Grad. Ove su godine putem videopoziva sudjelovali i učenici u kategoriji pojedinačnog scenskog nastupa, a među njima i učenica 2. e razreda Marta Križić koja je, pod mentorstvom učiteljice Marine Perković, izvela monolog „Tajne sile“ Božidara Prosenjaka. U novinarskom izrazu, u kategoriji školskih listova, sudjelovale su učenice 7. b razreda Ema Blažinović kao učenica-urednica, Dorotea Dubravčić kao ilustratorica školskog lista „Joško“, pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Dragane Radovan Marković, te je naš „Joško“ predložen na državnu razinu Smotre. Čestitamo Marti i njezinoj mentorici, svim članicama izvannastavne skupine „Radoznali reporteri“ i njihovim mentorima na odličnom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2022. 18:22

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ BIOLOGIJE: Ivan Eranović, 8. d, ostvario odličan rezultat!

Županijsko natjecanje iz biologije održano je u četvrtak, 17. ožujka, u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Prigorju Brdovečkom. Na natjecanju je, pod mentorstvom učiteljice prirode i biologije Ankice Vidak, sudjelovao učenik 8. d razreda Ivan Eranović i ostvario odličan 13. rezultat u ukupnom poretku. Čestitamo Ivanu i njegovoj mentorici te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2022. 18:16

KAZALIŠTE TREŠNJA: Prvašići u bajkovitom svijetu Snjeguljice i sedam patuljaka

U utorak, 15. ožujka, učenici prvih razreda i učiteljice Marija Sekur Harcet, Nikolina Barać, Alenka Kukec, Marijana Tečić i Ivana Protuđer, posjetili su Kazalište Trešnja u Zagrebu i pogledali odličnu predstavu „Snjeguljica i sedam patuljaka“, u režiji Ivane Čoh, nastalu prema istoimenoj, jednoj od najpopularnijih bajci braće Grimm. Učenici su sat vremena uživali u bajkovitim prizorima u kojima su poznati likovi Snjeguljice, patuljaka, lovca i zle kraljice ispričali priču o ljubavi i dobroti, odnosu ljepote i dobrote, prijateljstvu i hrabrosti. U nastavku pročitajte dojmove učenika 1. a razreda, učiteljica Marija Sekur Harcet, te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2022. 18:12

RAZREDNE AKTIVNOSTI: Dan očeva u 4. d

Učenici 4. d pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić 18. ožujka obilježili su Dan očeva. Ova obljetnica inače pada 19. ožujka jer je Hrvatska odabrala blagdan sv. Josipa za njegovo obilježavanje. Dan očeva posvećen je svakome ocu te slavi očinstvo i ulogu očeva u današnjem društvu. Isto kao i na Majčin dan, Dan očeva je dan kada zahvaljujemo očevima na svemu što su učinili za nas. Učenici 4. d razreda za svoje su očeve napisali sastavke na temu „Moj tata“ i prema likovnom predlošku izradili diplome koje kao sin ili kći uručuju na Dan očeva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 23. 3. 2022. 14:41

HUMANITARNA AKCIJA: Higijenske potrepštine za Ukrajinu

U ponedjeljak, 21. ožujka, higijenske potrepštine za pomoć Ukrajini, koje smo prikupljali prošloga tjedna, zapakirane su i predane župnom Caritasu. Volonteri Caritasa prikupljena sredstva dalje će proslijediti prema centrima gdje se prikuplja i distribuira humanitarna pomoć za Ukrajinu na široj razini. Akciju u našoj školi organizirali su vjeroučitelji i ravnateljica Mara Mamuza u dogovoru s Caritasom te ovim putem zahvaljuju svima koji su se odazvali pozivu. Humanitarne i volonterske aktivnosti sastavnica su godišnjih aktivnosti Škole te ćemo prema potrebi organizirati nove akcije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 3. 2022. 09:33

OBAVIJEST: Humanitarna akcija higijenskih potrepština

Obavještavamo učenike i roditelje da pokrećemo humanitarnu akciju za pomoć Ukrajini. U akciji prikupljamo higijenske proizvode kao što su sapuni, šamponi, paste za zube, higijenske maramice, sredstva za pranje rublja i sl. Svoje priloge možete donijeti u knjižnicu, a akcija traje do petka, 18. ožujka. Sve što bude prikupljeno nakon tog dana bit će odaslano drugom prilikom. Priloge će preuzeti župni Caritas i dostaviti ih na krajnje odredište.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 16. 3. 2022. 10:07

HIPPO ENGLISH LANGUAGE OLYMPIAD 2022: „Engleski bez granica“ za učenike trećih razreda

U našoj se školi ove godine po prvi puta organizira Hippo natjecanje u poznavanju engleskoga jezika za učenike trećih razreda, pod vodstvom učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković. Natjecanje se organizira u nekoliko krugova, odnosno razina znanja, a u petak, 11. ožujka, održan je prvi, eliminacijski krug u kojem su sudjelovali učenici trećih razreda: Jana Šimić i Klara Pastvečko, 3. a, Luka Hrastović, 3. b, Laura Stajčić, 3. c, te Adrian Markovanović, Jakov Markovanović, Ivana Biljan i Luka Celjak, 3. d. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2022. 13:01

TEHNIČKOM MUZEJ NIKOLA TESLA: Učenici sedmih razreda razgledali Rudnik i Planetarij

U petak, 11. ožujka, mi, učenici sedmih razreda, u pratnji razrednica Katarine Pavelić, Katarine Popić, Barbare Biđin, Ankice Juranović i Sanje Premuž te učiteljice fizike Sanje Hmure Meić, posjetili smo Tehnički muzej Nikola Tesla u Zagrebu. U skupinama od po 30 učenika obišli smo dijelove stalnog postava Muzeja: Rudnik, Planetarij, Demonstracijski kabinet Nikole Tesle te Izložbu avionskih motora te motora s unutarnjim izgaranjem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2022. 09:05

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ INFORMATIKE - INFOKUP: Odličan plasman naših učenika!

Županijsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2022. - održano je u petak, 11. ožujka, u Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Božjakovini. Učenik 6. e razreda Matej Fičko, pod mentorstvom učiteljice informatike Ruže Špoljarić, osvojio je izvrsno 7. mjesto u kategoriji „Digitalne kompetencije“. Među učenicima sedmih razreda ostvareni su vrhunski rezultati u kategoriji „Osnove informatike“. Pod mentorstvom učitelja informatike Kreše Ureka, učenik 7. b Matej Crnoja plasirao se na 1. mjesto, učenik 7. e Luka Tkalčević na 2. mjesto, a učenik 7. b Karlo Starčević zauzeo je odličnu 7. poziciju. Učenicima i njihovim mentorima čestitamo svima na postignutim rezultatima te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja.  

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2022. 09:04

ŽUPANIJSKO NATJECANJE U STOLNOM TENISU: Dvije zlatne medalje i direktan plasman na Državno!

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu za učenike i učenice osnovnih škola održalo se u srijedu, 9. veljače, u Gradskoj sportskoj dvorani Dugo Selo u organizaciji Osnovne škole „Ivan Benković“, Dugo Selo. Našu su školu, pod vodstvom učitelja tjelesne i zdravstvene kulture Tomislava Blažine, predstavljale dvije stolnoteniske ekipe te su obje osvojile zlatne medalje, čime su i učenice i učenici osigurali direktan plasman na Državno natjecanje koje će se održati u Poreču! Tim učenica u sastavu: Tia Pranjić, 5. b, Barbara Tepeš, 5. d, Mia Horvatiček, 7. a, i Mara Markovanović, 7. d, te tim učenika u sastavu: Luka Crnoja, 2. e, Noa Crnoja, 5. e, i Luka Tepeš, 7. b, osvojili su 1. mjesto - svaki tim u svojoj kategoriji. Čestitamo našim stolnotenisačicama i stolnotenisačima te njihovu mentoru na ostvarenim rezultatima i želimo im puno uspjeha na Državnom natjecanju!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2022. 09:00

OBAVIJEST O UTVRĐIVANJU PSIHOFIZIČKOG STANJA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED U ŠKOLSKOJ GODINI 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici,

u prvi razred u školskoj godini 2022./2023. upisuju se djeca koja do 1. travnja 2022. imaju navršenih šest godina. Iznimno, na zahtjev roditelja/skrbnika i prijedlog Stručnog povjerenstva Škole, u prvi razred s može upisati i dijete koje do kraja tekuće godine navršava šest godina života (prijevremeni upis). Za više informacija molimo pročitati obavijest Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Zagrebačke županije u prilogu.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta se obavlja zasebno u ordinaciji školske liječnice (dr. Manuela Radić) i u stručnoj službi škole. Obavijesti o pregledu djeteta kod školske liječnice nalaze se na službenim stranicama ZZJZ Zagrebačke županije (zzjz-zz.hr) i aplikaciji kvacica.hr.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u prvi razred u Osnovnoj školi Josipa Zorića obavljat će se u razdoblju od 1. travnja do 13. travnja 2022. godine, u terminima od 30 minuta po djetetu, prema sljedećem rasporedu:

ponedjeljak, utorak, srijeda: od 13.00 do 18.30 sati

četvrtak, petak: od 8.30 do 13.30 sati

Molimo roditelje/skrbnike da se telefonski jave stručnim suradnicama škole kako bi dobili termin za testiranje djeteta na broj telefona 01/2753 604 (nakon javljanja govornog automata birajte 2 - pedagog/socijalni pedagog ili 3 - psiholog) – molimo zvati u vremenu od 9.00 do 12.00 i od 14.00 do 18.00 sati. Na testiranje je potrebno s djetetom doći u termin koji ste dobili od stručnih suradnica te donijeti OIB djeteta i relevantnu dokumentaciju stručnjaka (psiholog, logoped,…), ukoliko postoji za dijete.

Utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta za upis u osnovnu školu roditelj/skrbnik dužan je obaviti u onoj osnovnoj školi kojoj dijete pripada prema adresi prebivališta odnosno prijavljenog boravišta u skladu s upisnim područjima osnovnih škola. Molimo da u niže navedenom popisu ulica provjerite pripada li Vaše dijete upisnom području naše Škole.

UPISNO PODRUČJE OSNOVNE ŠKOLE JOSIPA ZORIĆA OBUHVAĆA:

  • ulice istočno od linije Sajmišna – Hrvatskih branitelja – A. Kažotića – Kolodvorska – Osječka – Vrhovec – Vincelerska – Herendićeva i naselje Prozorje (navedene ulice pripadaju upisnom području OŠ Ivan Benković)
  • naselja Kozinščak, Puhovo, Velika Ostrna, Mala Ostrna, Leprovica
  • dio naselja Lukarišće, zapadno od Lukarske: Bjelovarska, Plava, Lukarska, Ninska, Zrinska, Ivana pl. Zajca, A. Augustinčića, A. Šenoe, I. Meštrovića, A.T. Mimare, Bertovica, Jezerska, Šašec
  • ulice na užem području Dugog Sela: Hrvatskih branitelja, Oborovska, Gorička, Laznice, 30. svibnja, Josipa Zorića, Vatrogasna, A. Mihanovića, D. Domjanića, M. J. Zagorke, S. Kolara, M. Marulića, Perivoj I.B. Mažuranić, J. Dalmatinca, A. Kačića, Nazorova, Šaškovečka, Matoševa, Držićeva, Berislavićeva, Birtov klanac, Kovačićeva, Iločka, T. Ujevića, V. Majera, Starjak, Starčevićeva, Dubravkin put, Dubrava, Kiselica, Bencek, Podravska, Lug, Vrbovečka, Žumberački put, Izabele, Rožarija, Grgošićeva, Lucen
  • Martinska ulica do broja 83 (neparni brojevi) te do broja 100 (parni brojevi)

U slučaju da roditelj želi upisati dijete u osnovnu školu kojoj dijete ne pripada prema upisnom području, roditelj obavlja utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta u školi kojoj dijete pripada prema adresi prebivališta/prijavljenog boravišta, a potom treba podnijeti zamolbu za upis u školu izvan upisnog područja te priložiti Mišljenje o utvrđenom  psihofizičkom stanju djeteta za upis u 1. razred osnovne škole (Obrazac 5. Pravilnika o postupku utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta, učenika te sastavu stručnih povjerenstava).

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 14. 3. 2022. 14:46

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Klara Nikolić osvojila prvo mjesto, a Ivona Glavaš peto!

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je u četvrtak, 10. ožujka, u Osnovnoj školi Milana Langa u Bregani. Na natjecanju su, pod mentorstvom učiteljice povijesti Danijele Župetić, sudjelovale učenice 8. c razreda te postigle izvrsne rezultate: učenica Klara Nikolić osvojila je 1. mjesto, a učenica Ivona Glavaš plasirala se na 5. mjesto. Čestitamo učenicama i mentorici te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 11. 3. 2022. 18:22

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE: Odličan plasman naših učenica!

Županijsko natjecanje iz kemije održano je u petak, 4. ožujka, u Osnovnoj školi Dubrava. Na natjecanju su, pod mentorstvom učiteljice kemije Snježane Mandarić, sudjelovale učenice sedmih razreda te postigle odlične rezultate: učenica 7. a razreda Mia Horvatiček osvojila je izvrsno 4. mjesto, učenica 7. d razreda Mara Markovanović plasirala se na 7. mjesto, učenica 7. a razreda Leona Dokuš na 16., a učenica 8. d razreda Helena Coha na 19. mjesto. Čestitamo učenicama i mentorici te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 11. 3. 2022. 18:15

ŠKOLSKI FAŠNIK: Vesele maškare na školskim hodnicima

U utorak, 1. ožujka, obilježili smo fašnik, a vesele, lude, neobične, kreativne maske i njihove neprepoznatljive vlasnike mogli ste sresti na školskim hodnicima. Tradicionalno, najbrojnije maškare sjedile su u učionicama nižih razreda, nerijetko su se pojavljivale na nastavi u višim razredima, a nije ih nedostajalo ni u zbornici među učiteljima. Aktivnosti vezane za fašnik provodile su se većinom u učionicama, no učenici nekih razrednih odjela izašli su iz škole te sa svojim učiteljicama prošetali Dugim Selom i veselom pjesmom obradovali naše sugrađane. U nastavku pročitajte izvještaje učenika 3. c razreda, učiteljica Marija Bićanić, i pjesme učenika 4. a razreda, učiteljica Sonja Ivančević, te pogledajte fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 11. 3. 2022. 17:59

RADIJSKA EMISIJA: „Čarolarije našeg grada“ u eteru!

Početkom veljače u našoj je školi snimljen prilog za radijsku emisiju „Pet za pet“, koju na Hrvatskom radiju vodi novinarka Sandra Maričić. Emisija je posvećena razvoju kritičkog mišljenja i stvaranja mladih, stoga su i aktivnosti vezane uz projekt „Čarolarije našeg grada“ zaokupile pažnju urednice. Projekt provodi Društvo Naša djeca Dugo Selo i u njemu sudjeluju učenici dugoselskih škola i vrtića. U našoj školi projektu su se pridružili učenici 4. d učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić, 1. a Marije Sekur Harcet i 1. d učiteljice Marijane Tečić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 3. 2022. 14:41

STO DANA ŠKOLE: Aktivnosti za učenike 2. e

Povodom stotog dana nastave učenici 2. e pod vodstvom učiteljice Marine Perković proveli su radni dan u znaku broja 100. Stoti dan nastave ove je godine pao na 11. veljače i svojevrsna je okrugla obljetnica koju učenici dočekaju s veseljem. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 3. 3. 2022. 16:20

OBAVIJEST: Drugi dio zimskih praznika

Obavještavamo roditelje i skrbnike te naše učenike da od ponedjeljka 21. veljače do petka 25. veljače traje drugi dio zimskih praznika i u tom razdoblju nema nastave. Prvi nastavni dan nakon praznika je ponedjeljak 28. veljače. Neparni razredi (1., 3., 5. i 7.) imaju nastavu ujutro, a parni razredi (2., 4., 6. i 8.) poslijepodne. Želimo vam ugodne praznike!

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 2. 2022. 12:39

LITERARNA RADIONICA: Akrostih za Valentinovo u 4. d

Učenici 4. d razreda pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić okušali su se u pisanju stihova na teme povezane s Danom zaljubljenih, odnosno Valentinovom. Radionica je bila utoliko zahtjevna što su stihove trebali oblikovati u formi akrostiha, ali ujedno i poticajniji izazov o čemu lijepo svjedoče uradci. Valentinovo je bilo i u fokusu sata Likovne kulture pa su crteži srca u vedrim bojama svojevrsna inspiracija ili možda ilustracija učeničkih stihova. Njihove pjesme možete pročitati u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 17. 2. 2022. 16:36

VALENTINOVO U ŠKOLI: Poštar Valentin podijelio pisma

Tradicija razmjene pisama među učenicima i ove je godine privukla veliki interes. Tako je u ponedjeljak, 14. veljače, poštar Valentin, tj. učenici pomagači u provedbi ove aktivnosti, podijelio pisma i poruke po razredima, koje su prethodnih tjedana učenici pisali prijateljima ili nastavnicima. Valentinovo je prilika da učenici izraze pažnju drugima, ali ujedno i prilika za razvoj vještine pisanja i slanja pisma u kuverti jer je potrebno osigurati da pismo stigne upravo osobi kojoj pišemo. U vrijeme prevladavanja digitalnih uređaja i internetske komunikacije, rukom pisano pismo za Valentinovo dobiva dodatnu vrijednost.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 16. 2. 2022. 12:21

SUDJELOVANJE U ISTRAŽIVANJU

Poštovani roditelji, 

naša škola sudjeluje u istraživanju kojim se žele ispitati životno-praktične vještine učenika 7. i 8. razreda stoga Vas ovim putem pozivam da se uključite i odvojite 10-ak minuta vremena za ispunjavanje online upitnika.

Upitniku u kojem procjenjujete vlastito dijete možete pristupiti na:

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 14. 2. 2022. 08:53

NAŠE MJESTO: Učenici 3. c razgledali znamenita mjesta Dugog Sela

U četvrtak, 10. veljače, učenici 3. c u pratnji učiteljice Marije Bićanić razgledali su znamenite lokacije našeg grada te upoznali osobe ili događaje vezane za do sada nepoznate točke na karti Dugog Sela. Riječ je o povijesnim spomenicima kao što je kuća u kojoj je boravio Josip Zorić ili ostaci dvorca obitelji Drašković u gradskom parku, odnosno Perivoju grofa Draškovića. Svojom šetnjom tako su ostvarili dva ishoda: povezali današnje urbane cjeline s poviješću svoga mjesta, ali i iskoristili sunčano zimsko prijepodne za boravak na zraku što je nakon vezanosti za učionicu dobrodošla promjena.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 14. 2. 2022. 08:12

OBAVIJEST: PROVEDBA DOBROVOLJNOG SAMOTESTIRANJA UČENIKA Vijest ima dokument u privitku

S obzirom na povećani broj samoizolacija učenika u osnovnim i srednjim školama i s ciljem održavanja nastave uživo (po modelu A), Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo razradilo je model ukidanja samoizolacija u osnovnim i srednjim školama uz provođenje dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

U prilogu se nalazi obavijest za roditelje poslana od Ministarstva kao i obrazac koji roditelji trebaju potpisati ukoliko se ne slažu s provođenjem dobrovoljnog samotestiranja učenika.  

Ukoliko budu potrebne dodatne upute, roditelji će ih moći dobiti od razrednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 2. 2022. 15:08

STOLNI TENIS: Naši učenici izborili nastup na državnom prvenstvu!

U srijedu, 9. veljače, na Županijskom natjecanju učenika osnovnih škola Zagrebačke županije u stolnom tenisu, obje stolnoteniske ekipe OŠ Josipa Zorića u zasebnim natjecanjima učenica i učenika osvojile su prva mjesta i plasirale se na državno natjecanje, koje će se u svibnju održati u Poreču. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 2. 2022. 16:31

VJERONAUČNA OLIMPIJADA: Školska i međuškolska razina natjecanja

U utorak, 8. veljače, u OŠ Bistra u Poljanici Bistranskoj, održano je Međuškolsko natjecanje iz Katoličkog vjeronauka Vjeronaučna olimpijada Zagrebačke županije. Tema ovogodišnje olimpijade je sv. Ignacije Loyolski i Družba Isusova. Naši učenici, pod vodstvom vjeroučiteljice Željkice Bradarić i u pratnji s. Ankice Juranović, osvojili su 8. mjesto te ukupno 57 bodova. Vjeronaučnu ekipu „Obitelj“ čine učenice: Matea i Ružica Jurišić, 6. a; Mihaela Petrić, 6. a i Sara Nikolić, 6. c. Ujedno su postigle i najbolje rezultate na školskoj razini, koje je prethodno održano u OŠ Josipa Zorića 10. siječnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 2. 2022. 11:50

PROJEKT „ČAROLARIJE“: Radijska emisija sa sudionicima projekta

U srijedu, 9. veljače, naša škola ugostila je sudionike projekta „Čarolarije našeg grada“ i učenike mjesnih škola, koji su se okupili na poziv predsjednice Društva Naša djeca Suzane Kralj Šantić u svrhu snimanja radijske emisije. Riječ je o prilozima za emisiju Hrvatskog radija „Pet za pet“, koju na temu kritičkog izražavanja i stvaranja mladih vodi urednica Sandra Maričić. U svojoj emisiji voditeljica je odlučila porazgovarati sa sudionicima Projekta odnosno učenicima osvajačima titule najčitača u nedavnom izboru mjesnog ogranka Društva te saznati što čitaju i kako dugoselski učenici vide ulogu čitanja u procesu odgoja i obrazovanja. U pratnji knjižničarki svojih škola ili učiteljica, u razgovoru su sudjelovali učenici OŠ Rugvica, OŠ „Stjepan Radić, OŠ „Ivan Benković“ i naše škole, a njihova imena i sami razgovor u emisiji možete poslušati putem poveznice https://radio.hrt.hr/slusaonica/pet-za-pet

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 10. 2. 2022. 15:54

SIGURNOST NA INTERNETU: Aktivnosti za sigurno surfanje u 4. d

U sklopu Dana sigurnijeg interneta, koji ove godine obilježavamo 8. veljače, učenici 4. d u organizaciji učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić temu bezopasnog korištenja interneta osvijestili su putem nekoliko aktivnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 2. 2022. 16:25

SPORTSKA NAGRADA: Marija Badrov u krugu najboljih sportaša

Povodom Dana hrvatskog paraolimpijskog sporta 3. veljače, HPO je na svečanom proglašenju najboljih sportaša 2021. u Zagrebu, dugoselskoj plivačici i učenici naše škole Mariji Badrov uručio godišnju nagradu u kategoriji najuspješnijih mladih sportaša. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 4. 2. 2022. 15:14

OBAVIJEST: Ponovni prekid prometa Šaškovečkom ulicom!

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

od 1. veljače (utorak) najavljeno je ponovno zatvaranje Šaškovečke ulice za promet zbog nastavka radova na toj dionici. Zbog toga prijevoz učenika putnika dijelom naselja nije moguć, stoga će se odvijati zaobilaznim putem: Domobranska ulica - Martinska ulica i Ulica Bencek - Martinska ulica. Molimo učenike da prijevoz autobusom do škole i natrag čekaju na privremenim stajalištima kao tijekom prethodnog zatvaranja. O eventualnim novim promjenama obavijestit ćemo vas na vrijeme.

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 31. 1. 2022. 12:44

OBAVIJEST: Nastava uživo od ponedjeljka, 31. siječnja 2022.

Poštovani roditelji/skrbnici i dragi učenici,

od ponedjeljka, 31. siječnja 2022., nastava će se za sve razredne odjele odvijati prema modelu A -  nastava uživo prema redovnom rasporedu.

U jutarnju smjenu u školu dolaze svi učenici neparnih razreda: 1., 3., 5. i 7. razredi, a u poslijepodnevnu smjenu svi učenici parnih razreda: 2., 4., 6. i 8. razredi.

VAŽNO!

               S obzirom na to da je koronavirus jako zarazan i širi se unatoč svim naporima i poduzetim epidemiološkim mjerama, jedino što možemo učiniti jest pravovremena izolacija učenika sa simptomima bolesti / oboljelih učenika, kako bi tom mjerom pokušali smanjiti samoizolacije učenika cijelih razrednih odjela.

               Molimo roditelje da prije odlaska u školu djetetu izmjere temperaturu te zbog simptoma bolesti (šmrcanje, glavobolja, grlobolja i sl.) i/ili bliskog kontakta s oboljelom osobom, ostave djecu kod kuće.

               Nastava u školi najbolji je oblih školovanja za sve učenike te nam je zajednički cilj osiguravati optimalne uvjete nastave uživo.

              

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 27. 1. 2022. 12:21

Kazališna predstava „Dnevnik Pauline P.“

U ponedjeljak, 17. siječnja, učenici 3. razreda i njihove učiteljice posjetili su Gradsko kazalište Žar ptica u Zagrebu gdje su pogledali predstavu „Dnevnik Pauline P.ˮ nastale prema istoimenom popularnom dječjem romanu Sanje Polak. U nastavku pročitajte izvještaje i dojmove učenika 3. c razreda te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 25. 1. 2022. 16:23

NASTAVA NA DALJINU: Učenici od 1. do 8. razreda na nastavi na daljinu od 20. do 28. siječnja

Dragi učenici, poštovani roditelji/skrbnici,

zbog velikog broja razrednih odjela u samoizolaciji, a uz prethodnu suglasnost s osnivačem Škole Zagrebačkom županijom i Stožerom civilne zaštite Dugo Selo, odlučeno je da će se nastava za učenike od 1. do 8. razreda od četvrtka, 20. siječnja. 2022., do zaključno petka, 28. siječnja 2022., odvijati prema C modelu, odnosno na daljinu.

Nastava na daljinu za učenike nižih razreda odvijat će se u dogovoru s učiteljicama i predmetnim učiteljima.

Nastava na daljinu za učenike viših razreda odvijat će se prema redovnom rasporedu u realnom vremenu na platformi Microsoft Teams.

Sve obavijesti o nastavi i povratku učenika u Školu pratite na školskoj mrežnoj stranici.

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 19. 1. 2022. 14:55

OBAVIJEST: Uspostava prometa Šaškovečkom ulicom!

Obavještavamo roditelje i učenike da je od danas ponovo uspostavljen promet Šaškovečkom ulicom. To znači da školski autobus vozi tim dijelom naselja kao što je bilo prije početka radova. Učenici koji ondje stanuju mogu ponovo čekati autobuse na starim stanicama za odlazak i povratak iz škole. Ova uspostava prometa je privremena, počinje od 13. siječnja, i trajat će do nove obustave o kojoj ćemo vas obavijestiti na vrijeme.

ravnateljica: Mara Mamuza dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 13. 1. 2022. 14:03

Obavijest - početak drugog polugodišta

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

drugo obrazovno razdoblje počinje u ponedjeljak, 10. siječnja 2022. godine

U jutarnjoj smjeni su učenici 2., 4., 6. i 8. razreda, a u popodnevnoj smjeni učenici 1., 3., 5. i 7. razreda. 

Nastava se odvija po rasporedu iz 1. polugodišta.

Svim učenicima želimo sretan i uspješan nastavak školske godine!

Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 7. 1. 2022. 10:46

ŠKOLSKI BOŽIĆNI SAJAM: Rukotvorine i slastice za učenike

Ovogodišnji Božićni sajam pod nazivom „Ponesi kune i gricni me“ održan je 22. i 23. prosinca u organizaciji Učeničke zadruge „Zorka“, koju vodi prof. Silvana Piljić, uz sudjelovanje samostalnih izvannastavnih skupina i razrednih zajednica, koje su također pripremile svoje proizvode za prodaju. Dosadašnjih godina uz sajam smo organizirali i koncert, ali ove je izostao iz razumljivih razloga. Na Sajmu učenici su prodavali ukrase za bor, blagdanske čestitke, kolače i jestive ukrase, a ujedno su promovirana i dva nova proizvoda: tonik za kožu od smilja i tonik od lavande. Tonici su osmišljeni u školskom laboratoriju i dobiveni su destilacijom smilja i lavande uzgojenim u školskom dvorištu. Istim proizvodom UZ „Zorka“ predstavit će se na drugim na sajmovima i smotrama, a sajam u školi, iako u skromnijem izdanju, donio je blagdansko raspoloženje. Zarada od prodaje ide u Školski socijalni fond.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 22. 12. 2021. 14:50

HUMANITARNA AKCIJA: Učenici 4. a u akciji za Crveni križ

Učenici 4. a razreda pod vodstvom učiteljice Sonje Ivančević tijekom prosinca prikupljali su higijenske potrepštine i hranu za potrebe štićenika dugoselskog Crvenog križa. U akciji pod nazivom „Na putu dobrote“ sudjelovali su i njihovi roditelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 12. 2021. 14:05

BOŽIĆNA ČESTITKA: Čestitka učenika 3.d na engleskom

Božićnim čestitarima pridružili su se i učenici 3. d razreda, koji su pod vodstvom učiteljice Antonije Kolaković na satu Engleskog jezika osmislili i snimili vlastitu božićnu čestitku. Putem video poruke izražavaju lijepe žele za nadolazeće blagdane i poručuju svako dobro svojim ukućanima i prijateljima. Čestitku možete pogledati na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 22. 12. 2021. 09:30

NATJECANJE U PLESU: Drugo i treće mjesto našim učenicama

Tri učenice 3. c razreda, koji vodi učiteljica Marija Bićanić, osvojile su 2. i 3. mjesto na Natjecanju u plesu i cheerleadingu Adriatic Dance Cupu u Splitu. To su Lana Ivaniš, Tara Mijić i Ruta Belic, koje pohađaju izvanškolsku aktivnost u plesu odnosno članice su dugoselskog Plesnog kluba „Lana“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 12. 2021. 09:21

U KINU: „Pjevajte s nama 2“ za niže razrede

Učenici prvog, trećeg i četvrtog razreda u pratnji učiteljica 16., 17. i 22. prosinca boravili su u Zagrebu i gledali film „Pjevajte s nama 2“.  Film je prikazan u kinu CineStar Avenue Mall, a već sama najava posjeta obradovala je učenike. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 12. 2021. 18:50

SURADNIČKI PROJEKT: DND Dugo Selo nagradilo dvije učenice

U utorak, 21. prosinca, u ime Društva Naša djeca Dugo Selo njegova predsjednica Suzana Kralj Šantić uručila je prigodne nagrade najčitačima dugoselskih škola, a u našoj školi to su učenice Ivona Glavaš, 8. c i Klara Vicić, 4. c. Kao što je poznato, dugoselski ogranak Društva provodi literarno-kreativni projekt pod nazivom „Čarolarije našega grada“, koji okuplja učenike i polaznike drugih ustanova s područja Dugog Sela, nudeći im brojne aktivnosti koje realiziraju pod vodstvom svojih učiteljica. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 12. 2021. 18:46

BLAGDANSKI PROJEKT: Čestitke za COVID pacijente KBC-a Zagreb

Na prijedlog naše bivše učenice Patricije Jozić, koja je zaposlena kao medicinska sestra u KBC-u Zagreb, pod vodstvom vjeroučiteljice Željkice Bradarić organizirana je kreativna radionica blagdanskih čestitaka namijenjenih pacijentima Covid odjela tog bolničkog centra. U radionici su sudjelovali učenici 6. b, 1. a, 1. b. i 1. d razreda, učenici 3. b i 2. d kao i svi učenici četvrtih razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 12. 2021. 18:41

ČESTITKE IZNENAĐENJA: Učenici 4. d u akciji za pacijente KB Dubrava

Učenici 4. d razreda povodom blagdana izradili su prigodne čestitke za bolesnike na liječenju u KB Dubrava. Akcija je organizirana pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić i medicinske sestre Mateje Špoljarić, koja je podijelila čestitke pacijentima na odjelu. Svima je to bilo ugodno iznenađenje, a osmijeh na njihovim licima - o kojima im je govorila gospođa Špoljarić, ugrijao je i srca učenika zbog dobrih djela koje su učinili.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 12. 2021. 13:12

BOŽIĆNA ČESTITKA ŠKOLSKOG ZBORA ZORIĆI

S obzirom na epidemiološku situaciju i nemogućnost održavanja božićne priredbe, zbor Zorići u kojem pjevaju učenice četvrtih i petih razreda, pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marije Šarkanj, snimile su glazbu i spot za pjesmu Cimet i čaj, Mije Dimšić, kojom su željele svim učenicima i djelatnicima svoje škole prenijeti dio blagdanskog ugođaja i zaželjeti čestit i blagoslovljen Božić. U zboru sudjeluju učenice 4b, 4c, 4d, 5a, 5d i 5e razreda. 

Razred u kojem se snimalo uredile su sa profesoricom u večernjim satima, na svoju inicijativu i uz svoje rekvizite. Puno hvala svima! Videospot pogledajte klikom na sljedeći link!

Sretan vam Božić i nova godina!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 12. 2021. 17:56

BOŽIĆNA ČESTITKA: Videospot učenika F razreda

I ove godine, učenici i učitelji posebnog razrednog odjela, F razreda, pripremili su videospot u kojem su svima zaželjeli sretan Božić i novu 2022. godinu. U spotu su, pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marije Šarkanj, sudjelovali učenici Antonio Jukić, Kristian Boras, Gabriel Repić, Monika Taslak i Tomislav Kolarec, te pomoćnice u nastavi Sanja Vukić Bohaček i Lovorka Korman. Razred u kojem se snimalo uredili su sa razrednicom Marinom Smok Rajaković. Hvala svima! Videospot pogledajte klikom na ovaj link!

Sretan vam Božić i nova godina!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 12. 2021. 17:52

AROMATSKO BILJE: Školsko smilje i lavanda spremno za Božićni sajam

U okviru Dodatne nastave iz prirode i biologije, pod vodstvom prof. Ankice Vidak, skupina učenika šestih i osmih razreda pripremila je dva nova proizvoda, koji će se između ostaloga naći i na skorašnjem Božićnom sajmu kao i na budućim gostovanjima Učeničke zadruge „Zorka“ na smotrama i priredbama. Uz dosadašnje mirisne vrećice lavande novost je pakiranje mirisnog smilja, koje također ubrajamo u ljekovita i aromatska bilja s dobrim potencijalom u proizvodnji kozmetičkih pripravaka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 12. 2021. 16:12

RAZREDNA AKTIVNOST: Učenici 1. d posijali božićnu pšenicu

U ponedjeljak, 13. prosinca, povodom blagdana svete Lucije, učenici 1. d razreda sa svojom učiteljicom Marijanom Tečić posijali su božićnu pšenicu. Sijanje pšenice ima dugu tradiciju i njezine svježe zelene vlati neizostavni su ukras blagdana i simbol nove godine.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 12. 2021. 14:42

„BEAUTY ZORIĆI“: Projekt izrade proizvoda za njegu kože

Od ove školske godine naša škola počela je proizvoditi tonike za sve tipove kože (masnu, suhu i normalnu). Projekt se odvija pod vodstvom profesorice kemije Snježane Mandarić i profesorice biologije Ankice Vidak uz sudjelovanje učenika osmih razreda. Krajem lipnja profesorice su ubrale smilje u našem školskom dvorištu. Svježe smilje potom smo destilirali 3 sata i tim procesom dobili 1 l hidrolata, tj. mirisne vodice koja nastaje pri destilaciji eteričnog bilja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 12. 2021. 17:23

OBAVIJEST: Zatvaranje Šaškovečke ulice od 9. prosinca!

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

izvođač kanalizacijske mreže EURCO d.d. najavio je zatvaranje Šaškovečke ulice od Podravske ulice do Martinske ulice u dionicama približne dužine 50 m, stoji u obavijesti Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša, komunalno i stambeno gospodarstvo. Radovi započinju u četvrtak, 9. prosinca. Očekivano trajanje radova je  75 dana ovisno o vremenskim uvjetima. Tijekom radova koristit će se zaobilazni pravci Domobranska ulica - Martinska ulica i ulica Bencek - Martinska ulica.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 8. 12. 2021. 14:33

ŠKOLSKI MEDNI DAN: Staklenka meda za svakog prvašića

U utorak, 7. prosinca, učenicima prvih razreda podijeljene su staklenke meda i slikovnice koje govore o medu i zaštiti pčela. Riječ je o programu koji provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede i MZO.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 12. 2021. 17:27

SVETI NIKOLA: Slatki paket za sve učenike

Sveti Nikola odnosno Nikolinje jedan je od omiljenih blagdana među djecom. Dan prije njegova dolaska stavljaju čizmice na prozore i strpljivo čekaju darove. Tradiciju darivanja nastavili smo organiziranim dolaskom svetog Nikole u školu 6. prosinca za učenike nižih i viših razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 12. 2021. 17:09

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Učenici 6. e posadili japansku trešnju

Na jednom satu razrednika u razgovoru s razrednicom Helenom Kotarski došli smo na ideju da bi mogli kao razred posaditi drvo u školskom vrtu. Nakon nekoliko prijedloga i glasanja odlučili smo se za drvo japanske trešnje. Plan je da s vremenom uredimo i prostor oko stabla i da ga kao razred održavamo, ukrašavamo i držimo čistim.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 3. 12. 2021. 09:57

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Započelo blagdansko uređenje škole

Skupina učenika viših razreda pod vodstvom učitelja tehničke kulture Tomislava Leke okitili su crnogorično stablo na ulazu u školsko dvorište. Povod su dakako nadolazeći praznici i običaji adventskog uređenja javnih prostora prepoznatljivim ukrasima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 11. 2021. 16:16

OBAVIJEST: Dan sjećanja na žrtvu Vukovara

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici,

u četvrtak, 18. studenoga, obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škarbnje kao državne blagdane i neradni dan, stoga u četvrtak nema nastave. Sutradan, 19. studenoga, nastava se održava uživo u školi po redovnom rasporedu za petak.

ravnateljica Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 11. 2021. 13:28

TRIDESETA OBLJETNICA: „I u mome gradu Vukovar svijetli“

Uoči tridesete obljetnice pada Vukovara i naša se je škola pridružila aktivnosti „I u mome gradu Vukovar svijetli“, kojom izražavamo sućut i poštovanje prema stradalnicima Domovinskog rata i pijetet žrtvi Vukovara 1991. Učenici i njihovi učitelji u obje smjene nakratko su prekinuli nastavu te napustili zgradu i upalili svijeće i lampione na pločniku Ulice Josipa Zorića. Tako su simbolikom svjetla podsjetili na ratna stradanja tijekom prve polovice 90-tih, ali i herojstvo stanovnika Vukovara.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 11. 2021. 13:25

KREATIVNA RADIONICA: Makete škole učenika trećih razreda

U okviru teme o snalaženju u prostoru, stranama svijeta i primjeni zemljovidnih karti, na satu Prirode i društva u trećim razredima, učenici su upoznali i topografska obilježja mjesta u kojem žive te kako je uređen javni prostor i rasprostranjena mreža ulica. Na temelju tih spoznaja i školsko dvorište zadobilo je novu dimenziju odnosno uočavanje razmještaja dijelova školske zgrade i pejzažnih elementa koji čine jednu cjelinu. Tako su analizom dostupnih karti i tlocrta škole kao ishod nastale jedinstvene makete zgrade i parka, koje su izradili od kartonskih kutijica, kolaž papira i sitnih predmeta, a čija preciznost izrade i dosjetljivost u prostornom opisivanju svakako zaslužuje pažnju.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 11. 2021. 13:20

MARTINJE I DAN GRADA: Likovne i literarne radionice u nižim razredima

Povodom blagdana sv. Martina 11. studenoga, ujedno i Dana grada Dugog Sela, učenici nižih razreda pod vodstvom svojih učiteljica sudjelovali su kreativnim radionicama na temu Martinja, a likovnim i literarnim radovima obilježili su i Dan grada u svome razredu. Poznati motivi koje vežemo uz legende i predaje o sv. Martinu, ostaci stare crkve na Martin bregu i ključevi kao simboli grada našli su se na likovnim radovima nastalim u kombiniranim tehnikama, a promišljanje o mjestu u kojem živimo kao i obljetnica statusa grada bila je poticaj i za pisanje zanimljivih pjesmica o Dugome Selu u 4. d razredu. Neke od radova učenika možete pogledati i pročitati u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 11. 2021. 13:16

ŠKOLSKO DVORIŠTE: Jesenja sadnja lukovica

Polaznici skupine „Mali vrtlari“ 10. studenoga izašli su u školsko dvorište i posadili lukovice proljetnog cvijeća. Ovu radionicu na otvorenom organizirala je učiteljica prirode prof. Marina Basrek, a mjestom sadnje odabran je dio dvorišta nasuprot stepeništu, s ciljem da proljetnim buđenjem prirode taj dio uljepša dvorište bojama šafrana i narcisa. Kako je tekla sadnja pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 11. 2021. 16:39

TERENSKA NASTAVA: Posjet osmih razreda Kuterevu i Smiljanu

U petak, 29. listopada, u 8 sati svi osmi razredi zaputili su se u Liku. Išli smo na jednodnevni izlet u Kuterevo i Smiljan. Putovali smo autobusom skoro tri sata do Kutereva, našeg prvog odredišta. Tamo smo gledali medvjede. Poslušali smo kratak uvod o tome koje ćemo vrste medvjeda vidjeti, a zatim smo s našim vodičem krenuli u razgledavanje. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 11. 2021. 18:12

DAN ŠTEDNJE: Radionica i anketa o štednji u 4. d

Povodom Dan štednje, koji obilježavamo 31. listopada, učenici 4. d u organizaciji učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić, sudjelovali su u radionici o štednji. Radionica je započela anketom: Što trebamo štedjeti, a što ne? Potom su čitali podatke o povijesti Dana štednje, koja počinje 1924. u vrijeme Prvog međunarodnog kongresa štedioničara u Milanu. Ondašnji je zaključak bio da je štednja prijeko potrebna za razvoj čovječanstva kao i promišljanje protiv rasipništva. Štednja nije samo odgađanje potrošnje, nego i planiranje određenih želja i potreba. Tako je zapravo i danas. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 11. 2021. 18:05

TJEDAN PROGRAMIRANJA: Programerske aktivnosti za više razrede Vijest ima dokument u privitku

Europski tjedan programiranja odnosno EU CodeWeek u trajanju od 9. do 24. listopada u našoj školi obilježen je radionicama programiranja na nastavi informatike za više razrede.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 8. 11. 2021. 10:23

Obavijest učenicima i roditeljima/skrbnicima

U ponedjeljak, 8. 11. 2021. počinje nastava u školi za sve učenike.
Učenici 1., 3., 5. i 7. razreda imaju nastavu ujutro, a učenici 2., 4., 6. i 8. razreda imaju nastavu poslijepodne. 
 
Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog 
  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 5. 11. 2021. 16:42

OBAVIJEST: Jesenski praznici i nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji/skrbnici i učenici,

u ponedjeljak je državni praznik i neradni dan Svi sveti, u utorak i srijedu (2. i 3. studenoga) traju jesenski praznici za učenike. U četvrtak i petak (4. i 5. studenoga) za učenike je organizirana nastava na daljinu, koja se odvija u realnom vremenu: parna smjena ujutro, a neparna smjena poslijepodne. Pozivamo sve učenike da sudjeluju na online nastavi, a detaljnije upute saznat ćete od svojih učiteljica odnosno razrednika i predmetnih učitelja. Povratak u školu predviđen je u ponedjeljak, 8. studenoga, ako ne bude promjena o kojima ćemo vas pravovremeno obavijestiti.

Želimo vam ugodne jesenske praznike!

ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 29. 10. 2021. 11:13

INFORMATIČKA NATJECANJA: Digitalci sudjelovali na dva natjecanja

Polaznici izvannastavne skupine „Digitalci“ voditelja prof. Kreše Ureka sudjelovali su na dva informatička natjecanja - Logo liga i Sudoku. Pogledajte fotografije i pročitajte o provedbi natjecanja u nastavku teksta.  

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 29. 10. 2021. 09:04

ZAHVALA NA SUDJELOVANJU: Predsjednica Društva Naša djeca Dugo Selo posjetila školu

U četvrtak, 28. listopada, predsjednica dugoselskog ogranka Društva Naša djeca Suzana Kralj Šantić i spisateljica Anita Kovačević posjetile su našu školu i zahvalile na sudjelovanju učiteljica nižih razreda u aktivnostima povodom Dječjeg tjedna, koji je ove godine održan od 4. do 8. listopada na temu prehrane. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 28. 10. 2021. 19:22

OBILJEŽILI SMO: Dan jabuka u nižim razredima

Učenici nižih razreda pod vodstvom učiteljica obilježili su Dan jabuka 20. listopada. Svrha provedenih aktivnosti je promicanje jabuka i drugog sezonskog voća u svakodnevnoj prehrani, a jabuka kao simbol zdravlja ujedno je i tema likovnim i literarnim radionica u razredu ili praktičnim zadacima pod vodstvom učiteljice. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 28. 10. 2021. 19:16

e-Potvrde za učenike

Poštovani roditelji/skrbnici,
 
učenici svoje potvrde o školovanju od sada mogu preuzeti i elektroničkim putem preko sustava za izdavanje potvrda na poveznici  https://potvrde.skole.hr/login koji podatke o učenicima preuzima iz e-Matice. U sustav se učenici mogu prijaviti svojim AAI identitetom (podaci kojima ulaze u e-Dnevnik). U sustav se mogu prijaviti i roditelji svojim pristupnim podacima u sustavu e-Građani (preko Fine, bankovnih tokena itd.) i ispisati digitalnu potvrdu o školovanju učenika.
Nakon prijave u sustav, u padajućem izborniku moguće je izabrati svrhu potvrde.
Na taj način izdane potvrde u potpunosti zamjenjuju potvrdu iz škole u svim pravnim poslovima, pa više nije nužno dolaziti po potvrdu u tajništvo škole. Izdane potvrde mogu se spremiti na računalo, slati elektroničkim putem ili ispisivati, ovisno o potrebama.
 
 
Ukoliko ne uspijete preuzeti potvrdu gore navedenim elektroničkim putem, molimo da se javite u tajništvo škole.
 
Poveznica za pristup sustavu za potvrde se od sada nalazi u izborniku s desne strane na našoj školskoj stranici.
  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 10. 2021. 13:45

TERENSKA NASTAVA: Prvi razredi u Zoološkom vrtu

Učenici prvih razreda pod vodstvom svojih učiteljica 25. listopada boravili su u Zagrebu i posjetili Zoološki vrt Grada Zagreba. Svrha posjeta bilo je sudjelovanje u obrazovnom programu „Jedan životinjski dan“, u kojem na specifičan način koristeći nazive doba dana i slikovnu podršku uče pripovijedati o načinu života životinja te uočavaju sličnosti i razlike među njima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 10. 2021. 16:34

OBILJEŽILI SMO: Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Nizom aktivnosti u nižim razredima obilježen je Dan kruha i zahvalnosti za plodove zemlje, koji smo ove godine pod epidemiološkim mjerama pomaknuli na 19. listopada. Zajednička priredba i blagoslov kruha stoga je izostao, ali je u organizaciji vjeroučitelja uređen središnji dio predvorja u znaku ove obljetnice. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 10. 2021. 12:17

KREATIVNA RADIONICA: Izrada kravate u 1. c

Dan kravate obilježavamo 18. listopada jer kravatu smatramo odjevnim dodatkom kojemu korijeni sežu u 17. stoljeće u vrijeme sudjelovanja hrvatskih vojnika u Tridesetogodišnjem ratu. Otada je kravata doživjela različite preobrazbe, a svoju su vlastiti verziju povodom te obljetnice izradili i učenici 1. c pod vodstvom učiteljice Petre Relić. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 10. 2021. 12:13

KREATIVNA RADIONICA: Izrada školske kravate i poruke o školovanju u 4. d

Dan kravate 18. listopada obilježio je i 4. d razred pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić. Oni su osmislili su i dizajnirali veliku školsku kravatu, koju su ukrasili grbom i nazivom naše škole. Zatim su od kolaž papira izradili olovke na kojima su ispisali lijepe i mudre izreke o školi, znanju i školovanju, koje su pronašli istražujući internet.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 10. 2021. 16:27

INTEGRIRANI DAN: Hrana i odnos prema hrani u 4. a

Svjetski dan hrane obilježavamo 16. listopada i tim je povodom u 4. a u organizaciji učiteljice Sonje Ivančević proveden integrirani nastavni dan. U organizaciji su sudjelovale majke i bake, koje su za ovu prigodu izradile svježa pecivo i poslale voćne džemove iz vlastite radinosti za razred. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 20. 10. 2021. 14:39

RAZREDNI PROJEKT: Susret sa životinjama u poznatim basnama

Učenici 2. e pod vodstvom učiteljice Marine Perković sudjeluju u godišnjem eTwinning projektu „Uz čitanje riječi rastu“. Međunarodni dan životinja kao i početak Mjeseca hrvatske knjige bio je povod posjetu školskoj knjižnici i nastavnom sat na temu životinja, koje susrećemo u basnama i drugim izvorima informacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 20. 10. 2021. 14:30

INTEGRIRANI DAN: Poštanske marke i kućni ljubimci u 4. d

Učenici 4. d pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić obilježili su i spojili dva događaja, Međunarodni dan zaštite životinja 3. listopada i Svjetski dan pošte 9. listopada, u integrirani nastavni dan. Učenik Karlo Brajko doveo je svog psa Flokija i ponosno ga prošetao učionicom te potom odgovarao na pitanja. Koje je pasmine, koliko je star, čime se hrani, kako brinuti o psima i sl. Pas je unio veselje u učionicu. Uz Svjetski dan pošte upoznali su čarobni svijet poštanskih marki, a u tome im je pomogla učenica Nikolina Knez, koja je donijela album poštanskih maraka uz koje su proputovali svijet.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 20. 10. 2021. 14:26

SIGURNOST U ŠKOLI: Simulacija vježbe evakuacije

Sukladnu Godišnjem planu protupožarne zaštite 15. listopada u obje je smjene provedena vježba evakuacije učenika i djelatnika škole. Eventualni požar predstavlja ugrozu njihove sigurnosti ako se zateknu unutar objekta te su vježbe postale dijelom godišnjih aktivnosti. Uz protupožarne vježbe do sada smo ih upoznali s pravilima evakuacije u slučaju potresa, stoga naši učenici raspoznaju znakove uzbunjivanja te prateći upute i vodstvo svojih učitelja znaju sigurno napustiti zgradu. Vrijeme napuštanja učionica i okupljanja na sigurnom terenu školskih igrališta u prosjeku je oko 3.5 minute.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 10. 2021. 16:28

U MUZEJU: Učenici 3. razreda u Muzeju Grada Zagreba

U srijedu, 13. listopada, učenici trećih razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Zagreb i razgledali postav Muzeja Grada Zagreba. Muzej u svome prostoru izlaže 28 zbirki koje oslikavaju povijest našeg glavnog grada od samih početaka, ali uključuje i posebne zbirke novijeg datuma kao što su Zbirka fotografija ili Zbirka Zagreb u domovinskom ratu. Učenici trećih razreda o glavnome gradu slušali su iz kuta njegove bogate cehovske i obrtničke prošlosti te su im se svidjeli uporabni predmeti i stari zanati. Jedno takvo iskustvo pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 14. 10. 2021. 18:22

DJEČJI TJEDAN: Prigodne aktivnosti za najmlađe učenike

U okviru Dječjeg tjedna, koji je pod geslom „Ljubav djeci prije svega“ ove godine od 4. do 10 listopada okupio 28 podružnica iz cijele Hrvatske, sudionice programa svoje su aktivnosti vezale uz zdravu prehranu. Naime, dugoselski ogranak osnovnim je školama predložio temu „Za prste polizati“ te su sukladno tome organizirane radionice za učenike prvih razreda. S obzirom na epidemiološke okolnosti i planiranu radionicu izrade voćne salate, u 1. d pod vodstvom učiteljice Marijane Tečić održana je likovna radionica na istu temu kao i nastavni sat iz Prirode i društva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 10. 2021. 13:07

SVJETSKI DAN UČITELJA: Zajedničko sjećanje na zaslužne učitelje dugoselskog kraja

U utorak, 5. listopada obilježili smo Svjetski dan učitelja. Tim povodom izaslanstva Grada Dugog Sela i mjesnih škola položila su vijence na počivalištima dugoselskih učitelja Josipa Zorića i Jakova Černea u znak sjećanja na prosvjetne djelatnike našega kraja. Gradonačelnik Panian uputio je čestitke svim učiteljima zaželjevši im da svojim elanom i dalje nastave raditi na dobrobiti mladih generacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 6. 10. 2021. 15:14

„POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE“: Učenici 5. b na gradskim prometnicama

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, koju u Republici Hrvatskoj svakoga rujna provode lokalne policijske postaje, na dugoselskim prometnicama u ulozi promete patrole ove su godine sudjelovali učenici 5. b razreda pod vodstvom profesora tehničke kulture Tomislava Leke. Oni su svojevrsni pomagači prometnim policajcima u informiranju vozača i praćenju stanja na ulicama. Cilj akcije je osvještavanje vozača o prisutnosti učenika u prometu kao i potreba pojačane pozornosti u vožnji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 28. 9. 2021. 17:29

U KAZALIŠTU: Učenici 3. razreda pogledali „Pipi Dugu Čarapi“

U četvrtak, 16. rujna, učenici 3. razreda i njihove učiteljice Slađana Merkaš, Danijela Medaković, Marija Bićanić, Ivana Matešić i Mirela Škarić posjetili su Kazalište „Trešnja“, gdje su pogledali kazališnu predstavu za djecu „Pipi Duga Čarapa“. U Nastavku pročitajte izvještaj o posjetu te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 9. 2021. 15:23

PRVI DAN ŠKOLE: U klupe sjelo 102 prvašića!

Svečani prijem učenika prvih razreda i njihovih roditelja održan je u ponedjeljak, prvi dan nastavne godine, 6. rujna, u školskom voćnjaku. Dobrodošlicu svim učenicima poželjela je ravnateljica Mara Mamuza naglasivši važnost suradnje i odgovornosti svih sudionika u nastavnom procesu. Svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i gradonačelnik Nenad Panian, koji se također obratio prvašićima s poklonom - dječjom edukativnom slikovnicom „Hrvatska za djecu“ u kojoj glavna junakinja Ana vodi svoje male čitatelje kroz sve kulturne i turističke znamenitosti naše domovine.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 9. 2021. 17:46

Besplatna školska kuhinja 2021. /2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji / skrbnici,

Grad Dugo Selo i ove godine financirati će školsku kuhinju za učenike iz socijalno ugroženih obitelji, čiji prihod po članu kućanstva ne prelazi 2.000,00 kn mjesečno,  svim učenicima iz obitelji.

Za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane, u školu (računovodstvo) potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

  • Zahtjev –navesti ime i prezime roditelja, adresu i broj telefona, te ime  i prezime djeteta i razred koji dijete pohađa, a za koje se traži financiranje školske prehrane
  • Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva
  • Dokaz o prebivalištu za sve članove zajedničkog kućanstva (preslika osobne iskaznice / uvjerenje o prebivalištu izdano od PP Dugo Selo-ne starije od mjesec dana / elektronički zapis-sustav e-Građanin)
  • Dokaz o ukupnim prihodima zajedničkog kućanstva u protekla 3 mjeseca 2021. g.:

- Potvrdu poslodavca o prosjeku plaće u protekla 3 mjeseca za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u radnom odnosu

- Presliku odreska o isplaćenoj mirovini sa zaštitnim dodatkom i drugim dodacima u protekla 3 mjeseca za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini

- Potvrdu-ukoliko član zajedničkog kućanstva ostvaruje neku od navedenih naknada:

-po osnovi nezaposlenosti

-rodiljnu ili roditeljsku naknadu

-za vrijeme bolovanja, ostvarenu u protekla 3 mjeseca

- Potvrdu o dohotku od samostalne djelatnosti/Rješenje nadležne Porezne uprave o godišnjem paušalnom iznosu poreza na dohodak

- Potvrdu o primanjima koje član obitelji ostvaruje izvan RH

- Dokaz o redovnom školovanju - za sve redovne učenike srednje škole i studente

- Uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti – ukoliko je osoba nezaposlena sukladno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (nezaposlena osoba je osoba koja, između ostalog, aktivno traži zaposlenje i nalazi se u evidenciji nezaposlenih osoba Zavoda za zapošljavanje na dan izdavanja uvjerenja)

Ostalo - preslika Rješenja o pravu na dječji doplatak, dokaz o isplati  jednokratnih pomoći ostvarenih pri Centru za socijalnu skrb i sl.

Obrasci Zahtjeva i Izjave mogu se podignuti u računovodstvu škole ili preuzeti sa web stranice škole i Grada Dugog Sela.

Molimo vas da, zbog trenutne epidemiološke situacije, ispunjene obrasce i svu potrebnu dokumentaciju vaša djeca predaju svojim razrednicima do 30. rujna 2021.g.

Grad Dugo Selo financirat će školsku prehranu i za učenike koji dolaze iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, koji za ostvarivanje prava ne trebaju dostavljati nikakvu dokumentaciju u školu.

U nastavku objavljujemo Izvod iz Odluke Grada Dugog Sela i potrebne obrasce za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane.

 

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Mara Mamuza, dipl.defektolog

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 6. 9. 2021. 19:49

Početak školske godine 2021./2022.

U školskoj godini 2021./2022. nastava počinje uživo u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. U ponedjeljak, prvog dana nastave, nastava će biti organizirana na sljedeći način:

Jutarnja smjena od 08.00 do 10.00 sati - 2., 4., 6. i  8. razredi.

Poslijepodnevna smjena od 14.00 do 16.00 sati - 3., 5. i 7. razredi.

Udžbenike i radne bilježnice učenici će dobiti u školi. Roditelji kupuju geografske atlase i likovne mape u knjižarama ili u dogovoru s razrednicima.

Svi učenici neka u školu ponesu školske torbe za preuzimanje udžbenika.

Prijevoz će biti organiziran za učenike putnike prema uobičajenom rasporedu. Nošenje maski za sve učenike u školskom autobusu je obvezno.

Prema preporukama nošenje maski u školi obvezno je za učenike od 5. do 8. razreda. Od utorka, 7. rujna 2021. godine nastava se odvija prema rasporedu koje će učenici dobiti od svojih razrednika.

 

Učenici prvih razreda

Svečani prijem učenika prvih razreda organiziran je u 11.00 sati. Učenici će u školi biti do 13 sati.

Učenici prvih razreda dobit će sve upute vezane za nastavu te dodatni materijal i pribor od svojih učiteljica. Učenici neka ponesu prazne školske torbe za preuzimanje udžbenika. 

               

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 9. 2021. 08:49
» Arhiva naših vijesti    
 


Roditeljski sastanci

Školski dokumenti:


Kalendar rada škola

Kalendar
« Travanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Tražilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Kakva vam je bila ova školska godina?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2010.

Ukupno: 1198312
Ovaj mjesec: 1637
Ovaj tjedan: 16
Danas: 16
preskoči na navigaciju