preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:

 

vijesti

SIGURNOST U ŠKOLI: Simulacija vježbe evakuacije

Sukladnu Godišnjem planu protupožarne zaštite 15. listopada u obje je smjene provedena vježba evakuacije učenika i djelatnika škole. Eventualni požar predstavlja ugrozu njihove sigurnosti ako se zateknu unutar objekta te su vježbe postale dijelom godišnjih aktivnosti. Uz protupožarne vježbe do sada smo ih upoznali s pravilima evakuacije u slučaju potresa, stoga naši učenici raspoznaju znakove uzbunjivanja te prateći upute i vodstvo svojih učitelja znaju sigurno napustiti zgradu. Vrijeme napuštanja učionica i okupljanja na sigurnom terenu školskih igrališta u prosjeku je oko 3.5 minute.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 10. 2021. 16:28

U MUZEJU: Učenici 3. razreda u Muzeju Grada Zagreba

U srijedu, 13. listopada, učenici trećih razreda u pratnji svojih učiteljica posjetili su Zagreb i razgledali postav Muzeja Grada Zagreba. Muzej u svome prostoru izlaže 28 zbirki koje oslikavaju povijest našeg glavnog grada od samih početaka, ali uključuje i posebne zbirke novijeg datuma kao što su Zbirka fotografija ili Zbirka Zagreb u domovinskom ratu. Učenici trećih razreda o glavnome gradu slušali su iz kuta njegove bogate cehovske i obrtničke prošlosti te su im se svidjeli uporabni predmeti i stari zanati. Jedno takvo iskustvo pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 14. 10. 2021. 18:22

DJEČJI TJEDAN: Prigodne aktivnosti za najmlađe učenike

U okviru Dječjeg tjedna, koji je pod geslom „Ljubav djeci prije svega“ ove godine od 4. do 10 listopada okupio 28 podružnica iz cijele Hrvatske, sudionice programa svoje su aktivnosti vezale uz zdravu prehranu. Naime, dugoselski ogranak osnovnim je školama predložio temu „Za prste polizati“ te su sukladno tome organizirane radionice za učenike prvih razreda. S obzirom na epidemiološke okolnosti i planiranu radionicu izrade voćne salate, u 1. d pod vodstvom učiteljice Marijane Tečić održana je likovna radionica na istu temu kao i nastavni sat iz Prirode i društva.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 10. 2021. 13:07

SVJETSKI DAN UČITELJA: Zajedničko sjećanje na zaslužne učitelje dugoselskog kraja

U utorak, 5. listopada obilježili smo Svjetski dan učitelja. Tim povodom izaslanstva Grada Dugog Sela i mjesnih škola položila su vijence na počivalištima dugoselskih učitelja Josipa Zorića i Jakova Černea u znak sjećanja na prosvjetne djelatnike našega kraja. Gradonačelnik Panian uputio je čestitke svim učiteljima zaželjevši im da svojim elanom i dalje nastave raditi na dobrobiti mladih generacija. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 6. 10. 2021. 15:14

„POŠTUJTE NAŠE ZNAKOVE“: Učenici 5. b na gradskim prometnicama

U sklopu akcije „Poštujte naše znakove“, koju u Republici Hrvatskoj svakoga rujna provode lokalne policijske postaje, na dugoselskim prometnicama u ulozi promete patrole ove su godine sudjelovali učenici 5. b razreda pod vodstvom profesora tehničke kulture Tomislava Leke. Oni su svojevrsni pomagači prometnim policajcima u informiranju vozača i praćenju stanja na ulicama. Cilj akcije je osvještavanje vozača o prisutnosti učenika u prometu kao i potreba pojačane pozornosti u vožnji. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 28. 9. 2021. 17:29

U KAZALIŠTU: Učenici 3. razreda pogledali „Pipi Dugu Čarapi“

U četvrtak, 16. rujna, učenici 3. razreda i njihove učiteljice Slađana Merkaš, Danijela Medaković, Marija Bićanić, Ivana Matešić i Mirela Škarić posjetili su Kazalište „Trešnja“, gdje su pogledali kazališnu predstavu za djecu „Pipi Duga Čarapa“. U Nastavku pročitajte izvještaj o posjetu te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 9. 2021. 15:23

PRVI DAN ŠKOLE: U klupe sjelo 102 prvašića!

Svečani prijem učenika prvih razreda i njihovih roditelja održan je u ponedjeljak, prvi dan nastavne godine, 6. rujna, u školskom voćnjaku. Dobrodošlicu svim učenicima poželjela je ravnateljica Mara Mamuza naglasivši važnost suradnje i odgovornosti svih sudionika u nastavnom procesu. Svečanosti su prisustvovali zamjenica gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i gradonačelnik Nenad Panian, koji se također obratio prvašićima s poklonom - dječjom edukativnom slikovnicom „Hrvatska za djecu“ u kojoj glavna junakinja Ana vodi svoje male čitatelje kroz sve kulturne i turističke znamenitosti naše domovine.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 9. 2021. 17:46

Besplatna školska kuhinja 2021. /2022. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji / skrbnici,

Grad Dugo Selo i ove godine financirati će školsku kuhinju za učenike iz socijalno ugroženih obitelji, čiji prihod po članu kućanstva ne prelazi 2.000,00 kn mjesečno,  svim učenicima iz obitelji.

Za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane, u školu (računovodstvo) potrebno je dostaviti sljedeću dokumentaciju:

 • Zahtjev –navesti ime i prezime roditelja, adresu i broj telefona, te ime  i prezime djeteta i razred koji dijete pohađa, a za koje se traži financiranje školske prehrane
 • Izjavu o članovima zajedničkog kućanstva
 • Dokaz o prebivalištu za sve članove zajedničkog kućanstva (preslika osobne iskaznice / uvjerenje o prebivalištu izdano od PP Dugo Selo-ne starije od mjesec dana / elektronički zapis-sustav e-Građanin)
 • Dokaz o ukupnim prihodima zajedničkog kućanstva u protekla 3 mjeseca 2021. g.:

- Potvrdu poslodavca o prosjeku plaće u protekla 3 mjeseca za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u radnom odnosu

- Presliku odreska o isplaćenoj mirovini sa zaštitnim dodatkom i drugim dodacima u protekla 3 mjeseca za sve članove zajedničkog kućanstva koji su u mirovini

- Potvrdu-ukoliko član zajedničkog kućanstva ostvaruje neku od navedenih naknada:

-po osnovi nezaposlenosti

-rodiljnu ili roditeljsku naknadu

-za vrijeme bolovanja, ostvarenu u protekla 3 mjeseca

- Potvrdu o dohotku od samostalne djelatnosti/Rješenje nadležne Porezne uprave o godišnjem paušalnom iznosu poreza na dohodak

- Potvrdu o primanjima koje član obitelji ostvaruje izvan RH

- Dokaz o redovnom školovanju - za sve redovne učenike srednje škole i studente

- Uvjerenje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o nezaposlenosti – ukoliko je osoba nezaposlena sukladno Zakonu o posredovanju pri zapošljavanju i pravima za vrijeme nezaposlenosti (nezaposlena osoba je osoba koja, između ostalog, aktivno traži zaposlenje i nalazi se u evidenciji nezaposlenih osoba Zavoda za zapošljavanje na dan izdavanja uvjerenja)

Ostalo - preslika Rješenja o pravu na dječji doplatak, dokaz o isplati  jednokratnih pomoći ostvarenih pri Centru za socijalnu skrb i sl.

Obrasci Zahtjeva i Izjave mogu se podignuti u računovodstvu škole ili preuzeti sa web stranice škole i Grada Dugog Sela.

Molimo vas da, zbog trenutne epidemiološke situacije, ispunjene obrasce i svu potrebnu dokumentaciju vaša djeca predaju svojim razrednicima do 30. rujna 2021.g.

Grad Dugo Selo financirat će školsku prehranu i za učenike koji dolaze iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, koji za ostvarivanje prava ne trebaju dostavljati nikakvu dokumentaciju u školu.

U nastavku objavljujemo Izvod iz Odluke Grada Dugog Sela i potrebne obrasce za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane.

 

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Mara Mamuza, dipl.defektolog

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 6. 9. 2021. 19:49

Početak školske godine 2021./2022.

U školskoj godini 2021./2022. nastava počinje uživo u ponedjeljak, 6. rujna 2021. godine. U ponedjeljak, prvog dana nastave, nastava će biti organizirana na sljedeći način:

Jutarnja smjena od 08.00 do 10.00 sati - 2., 4., 6. i  8. razredi.

Poslijepodnevna smjena od 14.00 do 16.00 sati - 3., 5. i 7. razredi.

Udžbenike i radne bilježnice učenici će dobiti u školi. Roditelji kupuju geografske atlase i likovne mape u knjižarama ili u dogovoru s razrednicima.

Svi učenici neka u školu ponesu školske torbe za preuzimanje udžbenika.

Prijevoz će biti organiziran za učenike putnike prema uobičajenom rasporedu. Nošenje maski za sve učenike u školskom autobusu je obvezno.

Prema preporukama nošenje maski u školi obvezno je za učenike od 5. do 8. razreda. Od utorka, 7. rujna 2021. godine nastava se odvija prema rasporedu koje će učenici dobiti od svojih razrednika.

 

Učenici prvih razreda

Svečani prijem učenika prvih razreda organiziran je u 11.00 sati. Učenici će u školi biti do 13 sati.

Učenici prvih razreda dobit će sve upute vezane za nastavu te dodatni materijal i pribor od svojih učiteljica. Učenici neka ponesu prazne školske torbe za preuzimanje udžbenika. 

               

Svim učenicima i roditeljima želimo sretan i uspješan početak nove školske godine!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 9. 2021. 08:49

PODJELA SVJEDODŽBI OSMAŠIMA: Sretno u daljnjem školovanju!

Svečana podjela svjedodžbi učenicima osmih razreda održana je u školskom dvorištu u četvrtak, 8. srpnja, u prisustvu svih njihovih razrednika – Dijane Mihelčić, Siniše Kljajića, Ksenije Tomašić, Darije Sever i Tomislava Leke, bivših učiteljica, učitelja razrednih vijeća, stručnih suradnica te ravnateljice Mare Mamuze koja im se obratila s nekoliko prigodnih i emotivnih riječi.

Zaželjevši im puno uspjeha u životu, naglasila je kako su posljednje dvije godine njihova školovanja bile obilježene novim uvjetima uslijed pandemije koronavirusa te utoliko predstavljale veći izazov za njih učenike i njihove roditelje, ali i za sve djelatnike u odgojno-obrazovnom sustavu. „Svojim ste zaslugama, prije svega, ali i uz našu svesrdnu pomoć“, istaknula je, „zatvorili jedno poglavlje u svojem životu, osmogodišnje školovanje, te se nadam da ćete s lijepim sjećanjima izaći iz naše škole i postići sve ono što se sami sebi zacrtali kao cilj.“

Prije same podjele svjedodžbi, okupljenima su se u ime svih osmaša obratile učenice 8. e razreda Natalie Piljić i Ana Matoš, čije riječi možete pročitati u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 7. 2021. 13:35

ZAVRŠEN PROJEKT: Svečano otvorena česma u školskom dvorištu!

U četvrtak, 8. srpnja, ravnateljica Mara Mamuza u školskom je dvorištu svečano otvorila novopostavljenu česmu koja će omogućiti svim građanima, a prvenstveno djeci i mladima, slobodan vanjski pristup vodi. Projekt postavljanja vanjske česme započeo je na inicijativu Savjeta mladih Dugog Sela, odnosno na poticaj članice Savjeta, i naše bivše učenice, Marije Grgošević koja je 2019. provela anketu među učenicima obiju škola o njihovim potrebama i idejama za unapređenje njihova životnog prostora u gradu i školama. Među ostalim, iskristalizirala se i potreba za slobodnim pristupom vodi, što je ravnateljica škole Mara Mamuza s oduševljenjem prihvatila te logistički i financijski dala podršku projektu. U izvedbene radove uključili su se i učenici 8. b razreda na čelu s razrednikom Sinišom Kljajićem te školski domar Ivan Ivančan. Pozivamo sve korisnike da česmu koriste odgovorno te da ju čuvaju, kako bi ovaj izvor vode u potpunosti ispunio svoju važnu funkciju za sve nas.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 7. 2021. 13:26

NATJEČAJ „EKO-FOTKA 2021.”: Fotografija Karla Starčevića, 6. b, izabrana za izložbu!

Polaznici izvannastavne skupine Digitalci, pod vodstvom učitelja informatike Kreše Ureka,  sudjelovali su u fotografskom natječaju „Eko-fotka 2021.”, koji Osnovna škola Ferdinandovac, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, raspisuje već dvadesetu godinu. Na natječaju su sudjelovali učenici osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a ove je godine, u sklopu dvije zadane ekološke teme – „Zeleni se, zeleni…” i „Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi”, pristiglo čak rekordnih 1119 fotografija iz 53 škole. Učenici 6. b razreda Karlo Starčević i 6. e razreda Jan Tokić, Marin Horvat, Luka Tkalčević i Bruno Dolenec fotografirali su motive iz prirode na temu „Zeleni se, zeleni…”, a odličan uspjeh postigao je Karlo Starčević, čija je fotografija „Mirišljavi zumbuli” izabrana za izložbu. U nastavku pogledajte fotografije naših učenika. Sve izložene fotografije na prvu temu „Zeleni se, zeleni…” pogledajte ovdje, dok se izabrane fotografije na drugu temu „Ovo nanosi bol našoj majci Prirodi” nalaze ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 13. 7. 2021. 09:20

LJETO U ŠKOLI: Žetva lavande i smilja

Vruće srpanjsko jutro idealno je za žetvu odnosno branje cvjetova lavande i smilja. S obzirom na to da učenici više ne idu na nastavu, žetvi su se pridružile učiteljice razredne i predmetne nastave te ravnateljica škole Mara Mamuza. Lavanda je veće nekoliko godina prisutna na našim površinama, a smilje je svojevrsna novina koja izaziva podjednaku pažnju. Od ove godine obje kulture uzgajamo u sklopu županijskog projekta poticanja vlastitih nasada ljekovitog i začinskog bilja, a obrane cvjetove dalje prerađujemo u korisne proizvode. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 7. 2021. 12:14

PODJELA SVJEDODŽBI - 8.7.2021.

Pozivamo sve učenika da dođu na podjelu svjedodžbi u četvrtak, 8. srpnja 2021., prema rasporedu:

9.00 - 9. 30 sati – 2., 4. i 6. razredi 

9.30 sati - 8. razredi

Za sve učenike putnike 2., 4., 6. i 8. razreda prijevoz je organiziran u 8.30 sati.

 

10.30 - 11.00 sati – 1., 3., 5., 7. razredi

Za sve učenike putnike 1., 3., 5. i 7. razreda prijevoz je organiziran u 9.45 sati.

 

ravnateljica Mara Mamuza

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 6. 7. 2021. 11:13

VAŽNA OBAVIJEST OSMAŠIMA: Prijavnice za upise u srednje škole!

Obavještavamo učenike osmih razreda da će se preuzimanje i potpisivanje prijavnica za upise u srednje škole održati u srijedu, 7. srpnja, u predvorju škole u 17 sati.

Pozivamo učenike i roditelje da zajedno u navedeno vrijeme dođu u školu kako bi potpisali prijavnice za upise – potpisi učenika i jednog roditelja su obavezni. U slučaju da učenik i roditelj ne mogu zajedno doći u srijedu, molimo da dođu u četvrtak, 8. srpnja u 9 sati. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 6. 7. 2021. 10:59

Obavijest roditeljima učenika 1. razreda koji su zainteresirani za uključivanje djeteta u produženi boravak u školskoj godini 2021./2022.

Roditeljski sastanak vezan uz organizaciju produženog boravka za učenike koji će pohađati 1. razred u školskoj godini 2021./2022., održat će se u utorak, 29. lipnja 2021., u 17.00 sati, u prostoru škole.

 
Ravnateljica Mara Mamuza

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 6. 2021. 08:28

ZAVRŠNE AKTIVNOSTI: Prikupljanje čepova i igračaka u 1. e

Godišnji ciklus aktivnosti u sklopu eTwinning projekta „Na putu dobrote“ u 1. e razredu uspješno je priveden kraju. Naime, u organizaciji učiteljice Marine Perković završene su dvije humanitarne akcije u kojima sudjeluju učenici i njihovi roditelji. U projektu koji u nizu ishoda naglasak stavlja upravo na dobrotu i humanost, prikupljanje čepova i dječjih igračaka svojevrsna je kruna događanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 18. 6. 2021. 10:20

ŠKOLSKI SUSRET: Dvije škole na jednom mjestu

U utorak, 15. lipnja, učenici 1. e razreda naše škole i 1. b iz OŠ „Ivan Benković“ proveli su vrijeme u sportskom susretu i druženju na terenu SŠ Dugo Selo. Riječ je o nastavku suradnje učiteljice Marine Perković i Sofije Štefanac Klobučar, koje uz iskustvo redovnog rada i obaveza u prvom razredu povezuje sudjelovanje u eTwinning projektima, točnije u projektu „Na putu dobrote“. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 17. 6. 2021. 09:18

U PRIRODI: Učenici 4. d posjetili poljoprivredno gospodarstvo obitelji Cesar

U srijedu, 9. lipnja, učenici 4. d razreda s učiteljicom Marijanom Tečić i ravnateljicom Marom Mamuzom posjetili su obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Cesar KAVIDO d.o.o. u Obedišću Ježevskom. Roditelji Domagoja Cesara, koji pohađa 4. d razred, srdačno su pozvali u posjet učenike kako bi im pokazali sve etape uzgoja povrća na poljima i u plastenicima, od sjetve, sustava zalijevanja pa sve do skladištenja i čuvanja povrća. U nastavku pročitajte opširne izvještaje učenika i pogledajte fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 6. 2021. 08:49

OBAVIJEST: Petak, 4. lipnja, nenastavni dan

U četvrtak, 3. lipnja 2021., obilježava se državni blagdan Tijelovo, koji je ujedno i neradni dan.

Obavještavamo učenike i roditelje/skrbnike da se u petak, 4. lipnja 2021., nastava neće održati.

Nastava počinje u ponedjeljak, 7. lipnja 2021., prema redovnom rasporedu: u jutarnjoj smjeni za parne razrede (2., 4., 6. i 8.) i u poslijepodnevnoj smjeni za neparne razrede (1., 3., 5. i 7.).

Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. def.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 6. 2021. 15:13

OBAVIJEST: Roditeljski sastanci i individualni informativni razgovori

Poštovani roditelji/skrbnici,

prema članku 14. Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi (Narodne novine, broj 112/10, 82/19 i 43/20) u posljednja dva tjedna prije završetka nastavne godine ne organiziraju se roditeljski sastanci i individualni informativni razgovori.           Zahvaljujemo vam na suradnji tijekom nastavne godine 2020./2021.!

Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. def.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 6. 2021. 15:09

ŠKOLSKI VRT: Televizijski prilog HRT-a o našem vrtu

U srijedu, 2. lipnja, televizijska ekipa HRT-a snimila je prilog o našem okolišu za emitiranje. U prilogu su sudjelovali učenici 3. d, koji su pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić oslikavali bubamare na kamenu kao ukras te polaznici Mladih ekologa, koji su pod vodstvom prof. Ankice Vidak predstavili aktualni projekt ljekovitog i začinskog bilja.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 2. 6. 2021. 12:17

LJEKOVITO I ZAČINSKO BILJE: Blagodati našega vrta

Naša škola jedna je od 17 osnovnoškolskih ustanova Zagrebačke županije koje su se priključile u obrazovni projekt pod nazivom „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje začinskog i ljekovitog bilja“. Svrha projekta je poticanje samostalne proizvodnje odabranog bilja u vlastitom vrtu s učincima razvoja ekološke svijesti i navika koje pridonose očuvanju zdravog okoliša. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 2. 6. 2021. 10:05

NAŠI GOSTI: Veleposlanica Australije Dijana Grahovac 4. b razredu

U petak, 21. svibnja, našu je školu posjetila predstavnica Veleposlanstva Australije u Hrvatskoj Dijana Grahovac povodom sudjelovanja u likovnom natječaju „Moja najdraža australska životinja“ u kojemu je Fran Duvnjak iz 4. b razreda osvojio 1. mjesto. Veleposlanicu su ugostili ravnateljica Mara Mamuza, učiteljica engleskoga jezika Antonia Kolaković te učenici 4. b razreda s učiteljicom Elvirom Kopun. U nastavku pročitajte osvrt pobjednika.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 31. 5. 2021. 17:23

“ŠKOLE ZA AFRIKU”: Radionice i humanitarni projekt u 3. d

Povodom Međunarodnog dana Afrike, koji obilježavamo 25. svibnja, učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić organizirala je dvije radionice za učenike: oslikavanje posuda za cvijeće te sadnju biljaka i prodaju lončanica u humanitarne svrhe. Učenici 3. d u projektu „Škole za Afriku“ sudjeluju od prvog razreda, a projekt na globalnoj razini provodi UNICEF u svrhu edukacije i prikupljanja sredstava za pomoć djeci Afrike. U sklopu edukacije upoznali su afričke zemlje i saznali o tamošnjem načinu života kao i o otežanom školovanju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 31. 5. 2021. 10:27

„KAUFLAND ŠKOLA ViP“: Kreativnim videospotom osvojili smo nagradu!

Naša škola ovogodišnja je dobitnica u nagradnom natječaju „Kaufland škola ViP“ i ujedno partnerska ustanova trgovačkog lanca Kaufland, poslovnica Dugo Selo, u šk. g. 2021./2022. Zadatak natječaja bilo je snimanje videospota popularne pjesme „Dobre stvari su pred nama“ koju izvodi glazbeni sastav Nova generacija. Spot naše škole osmislila je učiteljica glazbene kulture Marija Šarkanj, a u projekt su se uključili učenici 2. a s učiteljicom Slađanom Merkaš, učenici 2. e s učiteljicom Mirelom Škarić, učenici 2. c s učiteljicom Marijom Bićanić, učenici 3. b s učiteljicom Melitom Lepotinec, učenici 3. d s učiteljicom Aleksandrom Vajzović-Carić, učenici 4. a s učiteljicom Alenkom Kukec, članovi školskog zbora, učenici 4. c, 4. d, 4. e i 6. c razreda pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marije Šarkanj te učiteljica likovne kulture Juliana Kučan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 5. 2021. 12:05

„LJEKOVITO BILJE“: Projekt i čajanka u 3. d

Učenici 3.d razreda pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić na satu Prirode i društva istraživali su važnost biljnog svijeta u okviru višednevnog projekta o ljekovitom bilju. U školskome vrtu obišli su visoke gredice na kojima je zasađeno ljekovito bilje: kamilica, bosiljak, menta i kadulja. Potom je svaki učenik dobio zadatak napisati osnovne sadržaje o jednoj biljci: naziv, stanište, opis riječima, ljekovita svojstva te nacrtati ili priložiti sliku izabrane biljke. Za rad su mogli koristiti različite izvore: knjige o bilju, enciklopedije ili internet. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 25. 5. 2021. 17:39

ŠKOLSKI ATRIJ: „Staza bubamara“ i klupe od recikliranog materijala

U utorak, 11. svibnja 2021., učenici 5. d razreda, pod vodstvom učiteljice likovne kulture Sanje Žižić, uključili su se u projekt uređenja školskog atrija, odnosno oblikovanja „staze bubamara“. Zadatak je bio oslikati kamenčiće i pretvoriti ih u čarobne bubamare.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 5. 2021. 12:23

DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Klara Nikolić, 7. c, osvojila 11. mjesto!

Državno natjecanje iz povijesti, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, zbog okolnosti pandemije koronavirusa, održano je u srijedu, 28. travnja, u prostorima naše škole. Na državnu razinu natjecanja, na kojoj je sudjelovalo 56 najboljih u kategoriji sedmih razreda, pozvana je učenica 7. c  Klara Nikolić te je osvojila izvrsno jedanaesto mjesto! Čestitamo Klari i njezinoj mentorici Danijeli Župetić na odličnom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 5. 2021. 09:46

„MOJA NAJDRAŽA AUSTRALSKA ŽIVOTINJA“: Fran Duvnjak iz 4. b osvojio 1. mjesto u likovnom natječaju

U sklopu manifestacije „10. Australija u Zoološkom vrtu Zagreb“ Veleposlanstvo Australije u Hrvatskoj i Zoološki vrt Zagreb raspisali su likovni natječaj za djecu i učenike mlađe od 12 godina s ciljem popularizacije australskih životinja. Tema likovnog natječaja bila je nacrtati omiljenu australsku životinju koja živi u Zoološkom vrtu Zagreb ili australsku životinju koju bi djeca željela tamo vidjeti i upoznati. U natječaju su sudjelovali učenici 2. i 4. razreda na inicijativu učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković. Prvo mjesto u kategoriji učenika od 10 godina osvojio je Fran Duvnjak iz 4. b razreda s crtežom životinje kuoke (engl. quokka). Čestitamo Franu i svim sudionicima natječaja, a u nastavku možete pogledati njihove crteže. Virtualnu izložbu finalista iz cijele Hrvatske možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 5. 2021. 16:52

„NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI“: Posjet Prosudbenog povjerenstva

U sklopu natječaja „Najljepši školski vrtovi“, koji svake godine raspisuje Hrvatska radiotelevizija u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te uz potporu Ministarstva poljoprivrede i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, 12. svibnja našu su školu posjetile članice Prosudbenog povjerenstva na čelu s voditeljicom Projekta, novinarkom i urednicom Đurđicom Čočić  te režiserkom Vesnom Švec Hercigonjom, a ugostile su ih ravnateljica Mara Mamuza i učiteljica prirode i biologije Ankica Vidak. Svrha posjeta bio je uvid u stanje školskog okoliša za 2021. godinu.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 5. 2021. 12:22

OBILJEŽILI SMO: Majčin dan u 3. a

Povodom Majčina dana u 3. a razredu u organizaciji učiteljice Sonje Ivančević nastava je organizirana pod zajedničkim motivom majke. U prvom redu to se odnosi na sat Hrvatskoga jezika na kojem su učenici pisali pjesmice o svojim majkama, a na satu Likovne kulture izradili su čestitke u kombiniranoj tehnici rastera i kolaža u boji. Na satu Prirode i društva poveli su razgovor o tome kako svojim majkama mogu olakšati svakodnevne poslove u kućanstvu, ali i što mogu sami učiniti te ostatak vremena provesti u druženju. U nastavku donosimo izbor iz učeničkih pjesmica i čestitke.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 11. 5. 2021. 16:59

„ČAROLARIJE NAŠEGA GRADA“: Učenici 4. d sudjelovali u „slikarijama“ i „sportarijama“

U sklopu projekta „Čarolarije našega grada“, u suradnji s Društvom „Naša djeca“, Gradskom knjižnicom Dugo Selo i autoricom zbirke priča „Ono čarobno oko nas“ te pod pokroviteljstvom Grada Dugog Sela i Zagrebačke županije, učenici 4. d razreda i učiteljica Marijana Tečić organizirali su tri radionice: „slikarije“ - kreativne radionice inspirirane pričama spisateljice Anite Kovačević „Nevidljivi zmaj“ i „Čarobni oblak“ te „sportarije“ - sportske radionice koje su se održale u suradnji s Taekwondo klubom Dugo Selo i trenericom Janjom Bambić. U nastavku pročitajte učeničke izvještaje i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 7. 5. 2021. 20:37

UREĐENJE IGRALIŠTA: Nove tribine za učenike i gledatelje

Na školskom igralištu 5. svibnja postavljena je nova tribina za praćenje sportskih događanja. Izrađena je od pocinčanih elemenata i ugrađena je između nogometnog i košarkaškog terena kao produžetak postojeće konstrukcije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 7. 5. 2021. 09:55

IZZI KVIZZI: Učenici 2. d razreda osvojili 9. mjesto!

Razredni online kviz znanja za učenike razredne nastave „Izzi kvizzi“ u organizaciji izdavačke kuće Profil Klett proveden je među zainteresiranim razredima na razini cijele Hrvatske tijekom travnja i svibnja. U našoj su se školi u kviz uključili učenici 2. d razreda pod vodstvom učiteljice engleskoga jezika Antonije Kolaković. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 5. 5. 2021. 16:57

DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA: Natalie Piljić, 8. e, sedma u državi!

Državno natjecanje iz njemačkoga jezika, u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, zbog okolnosti pandemije koronavirusa, održano je 21. travnja u prostorima naše škole. Na državnu razinu natjecanja, na kojoj je sudjelovalo trinaest najboljih u kategoriji osmih razreda, pozvana je učenica 8. e razreda Natalie Piljić i osvojila izvrsno sedmo mjesto! Čestitamo Natalie i njezinoj mentorici Silvani Piljić na odličnom uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 30. 4. 2021. 09:09

EKO RADIONICA: Praktične hranilice za ptice u 3. d

Dan planeta Zemlje 3. d obilježio je dvjema aktivnostima: izradom eko plakata i radionicom praktičnih hranilica za ptice, koje je organizirala njihova učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić. Ideja je proistekla kao odgovor na hladno proljeće i spremnost na pomaganje u preživljavanju raspjevanih stanovnika školskog dvorišta. Pri tome su se vodili načelima ekologije, tj. za izradu su koristili češere borova kao materijal koji je u ondje već prisutan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 29. 4. 2021. 17:57

DAN PLANETA ZEMLJE: Ekološke aktivnosti učenika 2. i 4. razreda

Povodom obilježavanja Dana planeta zemlje, 22. travnja provele su se prigodne ekološke i kreativne aktivnosti među učenicima drugih i četvrtih razreda. Učenici 2. a razreda s učiteljicom Slađanom Merkaš obišli su školsko dvorište, pokupili otpad i razvrstali ga u pripadajuće spremnike, učenici 2. d razreda s učiteljicom Ivanom Matešić izrađivali su edukativni plakat, dok su učenici 4. d razreda s učiteljicom Marijanom Tečić obišli stabla koja su prošle godine posadili u sklopu ekološke akcije „Posadi drvo, ne budi panj“. U nastavku pročitajte učeničke izvještaje i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 29. 4. 2021. 07:41

INTEGRIRANI DAN: Planet Zemlja u središtu pažnje 3. a

Obilježavanje Dana planeta Zemlje u 3. a razredu proteklo je u radnoj atmosferi. Naime, učiteljica Sonja Ivančević osmislila je aktivnosti za obradu teme ekologije u nastavnim predmetima. Energijom kao resursom bavili su se na satu Prirode i društva, a ujedno i na satu Likovne kulture na kojem su izradili makete vjetrenjače kao generatore energije od reciklirane ambalaže i pribora. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 23. 4. 2021. 12:07

EKO TJEDAN: Produženi boravak za spas Zemlje

Pod vodstvom učiteljice Ivane Jerbić Šarić učenici drugih razreda koji pohađaju produženi boravak sudjelovali su u nizu ekoloških radionica uoči Dana planeta Zemlje 22. travnja. Prva aktivnost bila je sadnja cvijeća u atriju i razgovor kako biljke oslobađaju kisik. Sjedećeg dana izradili su natpis od recikliranog papira za pano posvećen Zemlji. Zadatak za jezično izražavanje bilo je osmišljavanje i pisanje motivacijskih poruka za racionalnu uporabu energenata, recikliranje i savjestan odnos prema prirodi. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 23. 4. 2021. 12:03

DONACIJA SLIKOVNICA: „Za naše Dugo Selo!“ iz Ekološke udruge „Dugoselski cvijet“

Povodom Dana planeta Zemlje, koji obilježavamo 22. travnja, predstavnici Ekološke udruge „Dugoselski cvijet“ učenicima nižih razreda darovali su slikovnice pod nazivom „Za naše Dugo Selo!“. Slikovnice uz priču likova Martine i Martina aktualiziraju ekološke teme na primjeru našega grada. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 22. 4. 2021. 12:16

NEOBIČNA LEKTIRA: „Jurnjava na motoru“ i gost motorist u 3. d

Ako ste čitali pripovijetku Slavka Kolara „Jurnjava na motoru“ poznata vam je zgoda dječaka Macana i njegova jurnjava Zagrebom. Tim su se djelom učenici 3. d i učiteljica Aleksandra Vajzović- Carić bavili u okviru satova lektire u travnju. Uz razgovor o pročitanom tekstu i druge aktivnosti pravo uzbuđenje izazvao je posjet gospodina Marijana Petrlića, koji je u školu došao motorom u tipičnom zaštitnom odijelu za motoriste. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 21. 4. 2021. 09:25

DRŽAVNO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Poziv Klari Nikolić iz 7. c

Na Državno natjecanje iz povijesti pozvana je učenica Klara Nikolić iz 7. c razreda! Čestitamo Klari i njezinoj mentorici Danijeli Župetić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati 28. i 29. travnja u prostorijama naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 16. 4. 2021. 10:43

Odluka o organizaciji nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 16. 4. 2021. 10:19

LiDraNo 2021.: Školski list „Joško“ pozvan na Državnu smotru!

Na Državnu smotru LiDraNo 2021. pozvan je školski list „Joško“, odnosno urednica časopisa Tara Martinović iz 6. b razreda i mentorica Dragana Radovan Marković. Čestitamo svim članovima izvannastavne skupine Radoznali reporteri, uredništvu lista te učenicima i učiteljima suradnicima koji su pridonijeli stvaranju desetog broja „Joška“. Državna smotra LiDraNo 2021. održat će online od 19. do 23. travnja.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 4. 2021. 12:12

DRŽAVNO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA: Poziv Natalie Piljić iz 8. e

Na Državno natjecanje iz njemačkoga jezika pozvana je učenica Natalie Piljić iz 8. e razreda! Čestitamo Natalie i njezinoj mentorici Silvani Piljić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati 22. i 23. travnja u prostorijama naše škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 4. 2021. 11:50

Odluci o organizaciji nastave

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 9. 4. 2021. 10:40

UREĐENJE OKOLIŠA: Složne ruke za ljepše dvorište

Prije proljetnog raspusta započeli su radovi na uređenju školskog okoliša. Dvorište naše škole uključuje nekoliko pejzažnih cjelina pa je potrebno uložiti dovoljno sati da se obave potrebni radovi. Jezercu ispred blagovaonice i ružičnjaku pored smjerokaza posvetili su se učenici 4. d, tj. skupina Mali zeleni pod vodstvom učiteljice Marijane Tečić kao i učenici 3. c s učiteljicom Lidijom Relić. Velike cjeline kao što su povrtnjak s povišenim gredicama i voćnjak prepušteni su učiteljima pod vodstvom profesorice Ankice Vidak, a kao pomagači sudjelovali su učenici viših razreda. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 4. 2021. 14:48

PRODUŽENI BORAVAK: Radionica pisanica u školskom dvorištu

Učenici koji koriste produženi boravak u školi, u srijedu 31. ožujka, sa svojim su voditeljicama Nikolinom Barać i Sofijom Mandušić izašli u školski park i ondje sudjelovali u radionici izrade pisanica. Prostrano dvorište otvara različite mogućnosti boravka i organizacije nastavnih aktivnosti, a dolaskom lijepog vremena izlazak ne predstavlja zdravstveni rizik. Učenici okupljeni u produženom boravku ovom su prilikom svoje vrijeme izvan učionice iskoristili za kreativne aktivnosti. Veselim bojama na jajima od stiropora izradili su jedinstvene primjerke kojima će ukrasiti svoje prostorije za Uskrs.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 4. 2021. 14:45

SUDJELOVANJE U PROJEKTU: Učenici 4. d upoznali „Čarolarije našeg grada“

Učenici 4. d u organizaciji učiteljice Marijane Tečić započeli su provedbu aktivnosti u sklopu projekta „Čarolarije našeg grada“. Riječ je o projektu koji je pokrenuo dugoselski ogranak Društva „Naša djeca“, a u svome žarištu ima povezivanje literarnog doživljaja i upoznavanje grada u kojem živimo. Naime, na temelju poučnih priča dugoselske autorice Anite Kovačević i njezine zbirke „Ono čarobno oko nas“ sudionici projekta otkrivaju manje poznate zanimljivosti o mjestu i ljudima. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 4. 2021. 14:39

EASTER EGG HUNT: Uskršnja igra za drugašiće

U četvrtak, 25. ožujka, u popodnevnoj smjeni, u školskom dvorištu okupili su se učenici svih drugih razreda naše škole kako bi sudjelovali u zabavnoj igri traženja jaja - Easter Egg Hunt. Ovu igru smo igrali zato što se približava Uskrs, a jedan od uskršnjih običaja je i traženje jaja. Igru su organizirale učiteljica engleskoga jezika Antonia Kolaković te učiteljice drugih razreda Slađana Merkaš, Danijela Medaković, Marija Bićanić, Ivana Matešić i Mirela Škarić.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 4. 2021. 13:30

SPORTSKI USPJEH: Marija Badrov isplivala dvije norme za paraplivačko prvenstvo!

Učenica 6. d razreda Marija Badrov razveselila nas je izvrsnim rezultatom na nedavnom Otvorenom paraprvenstvu Hrvatske u plivanju, koje je prošli vikend održano u Splitu. U svoj niz uspjeha u plivanju ovom prilikom je upisala dvije norme za Europsko seniorsko paraplivačko prvenstvo, koje će se održati u španjolskom gradu Madeiri. U disciplini 400 m slobodno osvojila 1. mjesto u MD klasi i 503 boda što je dovoljno za normu, a u disciplini 100 m slobodno isto je osvojila 1. mjesto u MD klasi i 455 bodova. Marija je odlična učenica naše škole i uz redovite školske obaveze svoje slobodno vrijeme posvećuje plivanju te kao izvrsna sportašica postiže rezultate koji nadahnjuju. Čestitamo našoj Mariji kao i cijelom PK Natator iz Zagreba!

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 30. 3. 2021. 17:38

DOBROTA U ZAJEDNICI: Projekt „Na putu dobrote“ u 1. e

Počekom polugodišta 1. e razred se je pod vodstvom učiteljice Marine Perković priključio u projekt „Na putu dobrote“. Projektom se razvija osobna odgovornost, jača identitet zajednice, uvažavanje i djelovanje za dobrobit svoga razreda ili sredine. U tom okviru realizirane su aktivnosti koje potiču solidarnost sa stradalnicima nedavnog potresa i aktivnosti koje upućuju na poštivanje različitih od nas. Vezano uz kalendar javnih događanja, to se odnosi na Dan šarenih čarapa kada je ostvaren video susret i druženje sa štićenicima Udruge za sindrom Down Zagreb. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 3. 2021. 12:18

HUMANITARNA AKCIJA: Higijenske potrepštine za Emaus i Stančić

Uoči Uskrsa u školi je pokrenuta humanitarna akcija prikupljanja dobrovoljnih priloga u vidu higijenskih potrepština za štićenike Dječjeg doma Emaus u Dubcu i Centra za rehabilitaciju Stančić. Kao i do sada akciju je pokrenuo Aktiv vjeroučitelja uz potporu ravnateljice Mare Mamuze, a priloge su donijeli učenici viših i nižih razreda. U vrijeme obilježeno neizvjesnošću pomoći drugima je znak iskrenog poštovanja. U razvrstavanju potrepština i utovaru paketa sudjelovali su učenici volonteri, spremačice i školski domar, a prilozi su dostavljeni 26. ožujka.

Organizatori,ravnateljica i štićenici zahvaljuju roditeljima i učenicima na nesebičnoj potpori.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 3. 2021. 12:13

TJEDAN MOZGA: Aktivnosti na temu mozga u 3. d

Tjedan mozga, poznatiji kao Brain Awareness Week, obilježen je od 15. do 21. ožujka. Tim su povodom u 3. d razredu pod vodstvom učiteljice Aleksandre Vajzović-Carić realizirane zanimljive radionice: 1) Što je mozak i gdje se nalazi?, 2) Što šteti mozgu?, 3) Zašto je čitanje važno za mozak?, Kako vježbati mozak? i 5) Zanimljivosti o mozgu. Naime, učenici su uz pomoć modela mozga učili kako funkcionira, što potiče njegov rad, kako ojačati njegovo zdravlje i koje navike ili namirnice mu štete. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 24. 3. 2021. 07:41

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA: Natalie Piljić, 8. e, osvojila 1. mjesto!

Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je u srijedu, 17. ožujka, u prostorijama naše škole. Na natjecanju su, pod mentorstvom učiteljice njemačkoga jezika Silvane Piljić, sudjelovale učenice 8. b i 8. e razreda te postigle odlične rezultate: učenica 8. e razreda Natalie Piljić osvojila je 1. mjesto, dok su se učenice 8. b razreda Adriana Husarić i Leona Husarić plasirale na 19. i 20 mjesto. Čestitamo učenicama i mentorici te im želimo puno uspjeha u selekciji za državnu razinu natjecanja!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2021. 14:57

ŽUPANIJSKA SMOTRA LiDraNo 2021.: Novinarsko stvaralaštvo predloženo na Državnu smotru

Županijska smotra LiDraNo 2021., odnosno okrugli stolovi za literarno i novinarsko stvaralaštvo održani su u srijedu, 17. ožujka, na platformi Zoom u organizaciji Osnovne škole Marije Jurić Zagorke, Vrbovec. Okrugle stolove vodili su članovi stručnih povjerenstava: literarno stvaralaštvo - Kristina Herceg, prof., književnik Jadranko Bitenc i književnica Snježana Babić-Višnjić; novinarsko stvaralaštvo - Jasminka Tihi Stepanić, prof., novinarka Ivana Sučić i novinar Duško Popović.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 23. 3. 2021. 14:52

NA NASTAVI ENGLESKOGA JEZIKA: Što sve imamo u ormaru?

U sklopu nastave engleskoga jezika, učenici drugih razreda učili su nazive odjevnih predmeta. Učiteljica Antonia Kolaković motivirala je učenike na kreativnu izradu vlastitih ormara s odjećom. Ormari i odjevne kreacije neki su izveli u dvodimenzionalnom, a neki u trodimenzionalnom obliku. U nastavku pročitajte izvještaj Mirte Lamze, 2. d, i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 22. 3. 2021. 13:32

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Sedmašice Klara Nikolić i Ivona Glavaš dijele 1. mjesto, osmaš Lovro Riha deveti

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je u petak, 12. ožujka, u Osnovnoj školi „Ljubo Babić“ u Jastrebarskom. Učenice 7. c razreda Klara Nikolić i Ivona Glavaš, pod mentorstvom učiteljice povijesti Danijele Župetić, s istim su brojem bodova ostvarile najbolji rezultat među sedmašima te podijelile 1. mjesto. Učenik 8. e razreda Lovro Riha, pod mentorstvom učiteljice povijesti Ksenije Tomašić, ostvario je također odličan rezultat plasirajući se na 9. mjesto među osmašima. Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama na uspjehu te im želimo puno sreće u selekciji za Državno natjecanje iz povijesti koje će se održati od 28. do 30. travnja 2021.!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2021. 11:26

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE: Nikola Matić, 8. d, osvojio 6. mjesto

Županijsko natjecanje iz kemije održano je u četvrtak, 11. ožujka, u  Osnovnoj školi Dubrava. Učenik 8. d razreda Nikola Matić, pod mentorstvom učiteljice kemije Snježane Mandarić, osvojio je odlično 6. mjesto. Čestitamo Nikoli i njegovoj mentorici na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 3. 2021. 11:23

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA: Mirna Protrka, 8. c, osvojila 7. mjesto

Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u srijedu, 10. ožujka, u  Osnovnoj školi Pokupsko. Učenica Mirna Protrka iz 8. c razreda, pod mentorstvom učiteljice hrvatskoga jezika Darije Sever, osvojila je izvrsno 7. mjesto. Čestitamo Mirni i njezinoj mentorici na uspjehu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 3. 2021. 14:07

UREĐENJE ŠKOLE: Poticajne naljepnice za igru i razmišljanje

Hodnici i predvorje škole sredinom ožujka obogaćeni su novim sadržajima za poticanje razmišljanja i kreativno provođenje velikog i malog odmora. Naime, u predvorju je na prijedlog ravnateljice Mare Mamuze istaknuta ploča s natpisom i svojevrsnim motom „Roditelji i učitelji dva su jednako važna krila za let djeteta“, što odražava važnost suradnje roditelja i škole kada je u pitanju obrazovanje i odrastanje naših učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 12. 3. 2021. 12:33

ŽUPANIJSKO NATJECANJE INFOKUP 2021.: Izvrsni rezultati naših učenika!

Županijsko natjecanje iz informatike - INFOKUP 2021. održano je u srijedu, 3. ožujka, u  Osnovnoj školi „Stjepan Radić“ u Božjakovini. Učenik Matej Fičko iz 5. e razreda, pod mentorstvom učiteljice informatike Ruže Špoljarić, osvojio je izvrsno 2. mjesto u kategoriji „Digitalne kompetencije“. Učenici šestih razreda, pod mentorstvom učitelja informatike Kreše Ureka, također u  kategoriji „Digitalne kompetencije“ osvojili su redom sljedeća mjesta: Matej Crnoja, 6. b - 4. mjesto, Luka Tkalčević, 6. e - 8. mjesto, Marin Horvat, 6. e - 10. mjesto, Karlo Starčević, 6. b - 11. mjesto, Jan Tokić, 6. b - 12. mjesto i Bruno Dolenec, 6. e - 15. mjesto. Čestitamo svim učenicima i njihovim mentorima te im želimo puno uspjeha u selekciji za Državno natjecanje INFOKUP 2021.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 10. 3. 2021. 13:42

ZAJEDNIČKO ČITANJE: Sudjelovanje 3. d u projektu „Ono čarobno oko nas“

Skupina učenika 3. d razreda i učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić pridružili su se zajedničkom čitanju tekstova iz knjige „Ono čarobno oko nas“. Zajedničko čitanje jedna je u nizu aktivnosti kojom javne ustanove, udruge ili pojedinci promiču čitanje u kontekstu nacionalne kampanje i proglašenje 2021. Godinom čitanja u Hrvatskoj. Spomenutu knjigu osmislila je i napisala Anita Kovačević, a izdana je u suradnji mjesnog ogranka Društva naša djeca, Gradske knjižnice i Grada Dugo Selo te Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 10. 3. 2021. 11:15

INTEGRIRANI DAN: „Najvažnija žena u mome životu“ u 3. a

Pod vodstvom učiteljice Sonje Ivančević prvi nastavni dan u ovome tjednu, tj. ponedjeljak 8. ožujka, protekao je u znaku majke kao najvažnije žene u životu učenika. Nastava je oblikovana po modelu integriranog dana, a aktivnosti za učenike uključile su pismeno izražavanje, odnosno pisanje sastavaka posvećenih majkama te razmjenu iskustva odrastanja u domaćinstvu s roditeljima i braćom. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 3. 2021. 08:39

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA: Pozvane Natalie Piljić, 8. e, te Adriana Husarić i Leona Husarić, 8. b!

Na Županijsko natjecanje iz njemačkoga jezika pozvane su učenice Natalie Piljić, 8. e, te Adriana Husarić i Leona Husarić, 8. b. Čestitamo učenicama i njihovoj mentorici Silvani Piljić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u srijedu , 17. ožujka, u organizaciji Osnovne škole Posavski Bregi.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 5. 3. 2021. 07:58

NAŠE MJESTO: Učenici 2. a u šetnji Dugim Selom

U sklopu nastave prirode i društva učenici 2. a razreda i učiteljica Slađana Merkaš prošetali su ulicama Dugog Sela kako bi na licu mjesta vidjeli najvažnije institucije koje čine grad. Što su sve vidjeli i naučili te što im se najviše svidjelo pročitajte u njihovim izvještajima.  

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 5. 3. 2021. 07:52

Obavijest o upisu djece u prvi razred Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 4. 3. 2021. 16:43

OBAVIJEST O KORIŠTENJU PAMETNIH TELEFONA I SATOVA

Poštovani roditelji/skrbnici,

podsjećamo sve učenike i roditelje/skrbnike na odredbe Kućnog reda kojima je zabranjeno korištenje elektroničkih uređaja (mobitela, kamera, pametnih telefona, pametnih satova i dr.) tijekom boravka u školi.

Posebno naglašavamo kako nije dozvoljeno zvučno i video snimanje te fotografiranje pametnim telefonima i satovima te uživo slušanje i gledanje zvučnih i video zapisa tijekom nastave i boravka učenika u školi.

Prema Zakonu o zaštiti osobnih podataka zabranjeno je fotografiranje i snimanje osoba bez njihove privole. Također, molimo vas za poštivanje navedenih odredbi s ciljem zaštite prava djece.

 

Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 3. 3. 2021. 10:50

DAN RUŽIČASTIH MAJICA: Radionice o vršnjačkom nasilju

Vršnjačko nasilje često je tema radionica i satova razrednika u našoj školi. Na Dan ružičastih majica svi, i učenici i učitelji, pojačano osvještavamo probleme nasilja među djecom i mladima, učimo jedi od drugih, a u radionicama, prezentacijama i drugim prigodnim aktivnostima nastojimo prevenirati moguće sukobe i ukazati na važnost tolerancije i razumijevanja. U nastavku pročitajte izvještaj Eme Blažinović o radionici u 6. b te pogledajte prezentaciju o aktivnostima integriranog dana u 1. e razredu u digitalnom alatu Wakelet.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 3. 2021. 12:51

Dan sigurnijeg interneta - 9. veljače 2021. Vijest ima dokument u privitku

Svake veljače na drugi dan drugoga tjedna organiziraju se aktivnosti za podizanje svijesti o sigurnosnim problemima na internetu. Ove godine tema Dana sigurnijeg interneta bila je „Zajedno za sigurniji internet“. Tim su povodom učitelji Informatike naše škole za učenike pripremili posebne aktivnosti za prepoznavanje opasnosti na mreži i kako se uspješno nositi s njima. Trajanje aktivnosti produženo je na tri tjedna nastave što još jednom govori o važnosti teme.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 3. 2021. 17:18

PRIRODA I DRUŠTVO: Učenici 2. c u šetnji gradom

U četvrtak, 25. veljače, u sklopu nastavne teme iz prirode i društva „Mjesto u kojem živim“ učenici 2. c razreda i njihova učiteljica Marija Bićanić prošetali su centrom Dugog Sela, sjeli u park i razgovarali o svojem gradu, njegovim obilježjima i znamenitostima. Šećući, tražili su motive i inspiraciju za likovne radove koje naslikali u parku. U nastavku pročitajte izvještaje učenika o jednom malo drukčijem nastavnom danu, pogledajte njihove crteže i fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 1. 3. 2021. 11:52

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ GEOGRAFIJE

Školsko natjecanje iz geografije održano ponedjeljak, 22. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 6. i 8. razreda pod vodstvom učitelja geografije Đurđe Šobot i Siniše Kljajića. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 29. ožujka u organizaciji Osnovne škole Klinča sela. Rezultate natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 26. 2. 2021. 15:09

STO DANA NASTAVE: Aktivnosti za učenike u 3. d

U petak, 19. veljače, povodom stotog dana škole učiteljica Aleksandra Vajzović-Carić organizirala je nastavu u znaku broja 100. Prva aktivnost bio je predsat Matematike na kojem su učenici crtali sto geometrijskih sadržaja: 25 pravaca, 25 polupravaca, 25 dužina i 25 geometrijskih likova. Na satu Hrvatskoga jezika učenici su trebali nabrojiti sto imenica, glagola i pridjeva, ali i sto vlastitih ženskih i muških imena u jednakom omjeru. Vremenski odmak od 2021. i humor dogodio se je na satu Likovne kulture na kojem su učenici crtali autoportrete kako se vide kao stogodišnjaci.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 25. 2. 2021. 19:01

DIGITALNA KNJIGA: „2020. godina: negativan test - pozitivna sjećanja“

Na prethodni poziv školama u Republici Hrvatskoj, Hrvatski školski muzej je sredinom veljače objavio digitalnu knjigu pod nazivom „2020. godina: negativan test - pozitivna sjećanja“. To je projekt prikupljanja iskustava i uspomena učestalih posjetitelja Muzeja u vrijeme pandemije kako bi se održala povezanost i njegovale zajedničke vrijednosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 25. 2. 2021. 12:03

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ NJEMAČKOGA JEZIKA

Školsko natjecanje iz njemačkoga jezika održano je u četvrtak, 18. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. razreda pod vodstvom učiteljice njemačkoga jezika Silvane Piljić. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 17. ožujka u organizaciji Osnovne škole Posavski Bregi. Rezultate natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 2. 2021. 16:52

FAŠNIK: Lude maske u nižim razredima

U utorak, 16. veljače, učenici nižih razreda tradicionalno su u školu stigli maskirani. S obzirom na pandemiju koronavirusa, izostao je školski ples pod maskama, ali su učiteljice i učenici organizirali zabavu i veselje u razredima. Svi učenici počastili su se krafnama te se veselili u raznim izdanjima princeza, vila, vještica, kauboja i superjunaka. U nastavku pročitajte članke učenika 4. c razreda.   

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 22. 2. 2021. 17:55

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI: Poziv Klari Nikolić i Ivoni Glavaš iz 7. c te Lovri Riha iz 8. e!

Na Županijsko natjecanje iz povijesti pozvane su učenice iz 7. c razreda Klara Nikolić i Ivona Glavaš te učenik 8. e razreda Lovro Riha. Čestitamo učenicima i njihovim mentoricama Danijeli Župetić i Kseniji Tomašić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u petak, 12. ožujka, u organizaciji Osnovne škole „Ljubo Babić“, Jastrebarsko.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 20. 2. 2021. 17:48

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ MATEMATIKE

Školsko natjecanje iz matematike održano je u srijedu, 17. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici od 4. do 8. razreda pod mentorstvom učiteljica četvrtih razreda Alenke Kukec, Ivone Hustić, Petre Relić, Marijane Tečić i Ivane Protuđer te učitelja matematike Ivane Talijanac, Helene Kotarski, Katice Bahlen, Diane Semenčić i Brune Vuletić.  Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno uspjeha u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 29. ožujka u organizaciji Osnovne škole Bedenica. Rezultate školskog natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 19. 2. 2021. 10:42

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA: Poziv Mirni Protrki, 8. c!

Na Županijsko natjecanje iz hrvatskoga jezika pozvana je učenica 8. c razreda Mirna Protrka.  Čestitamo Mirni i njezinoj mentorici Dariji Sever te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u srijedu, 10. ožujka, u organizaciji Osnovne škole Pokupsko.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 2. 2021. 16:05

ŽUPANIJSKO NATJECANJE IZ KEMIJE: Poziv Nikoli Matiću iz 8. d!

Na Županijsko natjecanje iz kemije pozvan je učenik 8. d razreda Nikola Matić. Čestitamo Nikoli i njegovoj mentorici Snježani Mandarić te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u četvrtak, 11. ožujka, u organizaciji Osnovne škole Dubrava.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 2. 2021. 16:04

ŽUPANIJSKO NATJECANJE INFOKUP 2020.: Poziv svim našim učenicima!

Na Županijsko natjecanje iz informatike INFOKUP 2021. pozvani su svi naši učenici koji su sudjelovali na školskoj razini natjecanja: Matej Fičko, 5. e, Jan Tokić, 6. e, Luka Tkalčević, 6. e, Marin Horvat, 6. e, Karlo Starčević, 6. b, Bruno Dolenec, 6. e, i Matej Crnoja, 6. b. Čestitamo učenicama i njihovim mentorima Ruži Špoljarić i Kreši Ureku te im želimo puno uspjeha na natjecanju koje će se održati u srijedu, 3. ožujka, u organizaciji Osnovne škole „Stjepan Radić“, Božjakovina.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 2. 2021. 16:04

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ ENGLESKOGA JEZIKA

Školsko natjecanje iz engleskoga jezika održano ponedjeljak, 15. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 8. razreda pod vodstvom učiteljice engleskoga jezika Sanje Premuž. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 24. ožujka u organizaciji Osnovne škole Dragutina Domjanića, Zelina. Rezultate natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 18. 2. 2021. 09:21

LiDraNo 2021.: Održana Međuopćinska smotra

Međuopćinska smotra LiDraNo 2021. održana je u petak, 12. veljače, na platformi Zoom u organizaciji naše škole. Na Smotri su sudjelovali učenici Osnovne škole „Stjepan Radić“, Božjakovina, Osnovne škole „Ivan Benković“, Dugo Selo i naše škole u dvije kategorije: literarno i novinarsko stvaralaštvo. Rezultate Smotre pročitajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 12. 2. 2021. 15:51

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA

Školsko natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je u utorak, 9. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda pod vodstvom učiteljica hrvatskoga jezika Kristine Herceg i Darije Sever. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 10. ožujka u organizaciji Osnovne škole Pokupsko. Rezultate natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 10. 2. 2021. 17:34

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ POVIJESTI

Školsko natjecanje iz povijesti održano petak, 5. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda pod vodstvom učiteljica povijesti Danijele Župetić i Ksenije Tomašić. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 12. ožujka u organizaciji Osnovne škole „Ljubo Babić“, Jastrebarsko. Rezultate natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 10. 2. 2021. 17:31

ŠKOLSKO NATJECANJE IZ KEMIJE

Školsko natjecanje iz kemija, održano je u četvrtak, 4. veljače. Na natjecanju su sudjelovali učenici 7. i 8. razreda pod mentorstvom učiteljice kemije Snježane Mandarić.  Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 11. ožujka u organizaciji Osnovne škole Dubrava. Rezultate školskog natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 10. 2. 2021. 17:26

ŠKOLSKO NATJECANJE INFOKUP 2021.

Školsko natjecanje iz informatike INFOKUP 2021. održano je u srijedu, 3. veljače. Na natjecanju su u kategoriji digitalnih kompetencija sudjelovali učenici 5. i 6. razreda pod vodstvom učitelja informatike Ruže Špoljarić i Kreše Ureka. Čestitamo učenicima na sudjelovanju i želimo im puno sreće u selekciji za županijsko natjecanje koje će se održati 3. ožujka u organizaciji Osnovne škole „Stjepan Radić“, Božjakovina. Rezultate školskog natjecanja pogledajte u nastavku.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 2. 2021. 18:51

OBAVIJEST: Nastava uživo za sve učenike od 1. do 8. razreda

Poštovani roditelji/skrbnici,

prema Odluci o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija, obavještavamo vas da će se nastava za sve učenike od 1. do 8. razreda od ponedjeljka, 1. veljače, održavati u školi, odnosno uživo (model A).

Nastava je organizirana prema već postojećem rasporedu po smjenama:

 • parni razredi ujutro
 • neparni razredi poslijepodne.

Pozivamo roditelje/skrbnike da redovito prate obavijesti na stranicama škole.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 28. 1. 2021. 14:50

POKAZNA VJEŽBA: Napuštanje zgrade u slučaju potresa

Povratkom u školske klupe za učenike nižih razreda organizirane su pokazane vježbe izlaska iz zgrade u slučaju potresa. U školi su ovom prilikom boravili učenici 1. i 3. razreda koji su na znak signala za potres u pratnji svojih učiteljica izašli na zborno mjesto na školskom igralištu. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 1. 2021. 12:47

OBAVIJEST O POČETKU NASTAVE U 2. POLUGODIŠTU

 

Poštovani roditelji/staratelji i učenici,

 

Sukladno Odlukama Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i  Ministarstva znanosti i obrazovanja nastava se od 18. siječnja 2021. godine organizira na sljedeći način:

Učenici od 1. do 4. razreda nastavu pohađaju u školi prema redovnom rasporedu:

JUTARNJA SMJENA U 8 SATI ZA 2. I 4. RAZREDE.

POSLIJEPODNEVNA  SMJENA U 14 SATI ZA 1. I 3. RAZREDE.

Za učenike od 1. do 4. razreda za koje se nastava izvodi u školi i dalje su na snazi sve epidemiološke mjere koje su bile na snazi i u 1. polugodištu.

UČENICI OD 5. DO 8. RAZREDA

JUTARNJA NASTAVA NA DALJINU  U 8 SATI ZA 6. I 8. RAZREDE.

POSLIJEPODNEVNA NASTAVA NA DALJINU  U 14 SATI ZA 5. I 7. RAZREDE.

Svi učenici su dužni biti na nastavi u realnom vremenu, neprijavljivanje će se upisivati u e-Dnevnik kao izostanak s nastave.

Poslije nemilog potresa izvršena je provjera školske zgrade i nisu nađena nikakva oštećenja koja bi ugrožavala sigurnost boravka i učenja unutar nje.

Učitelji će na primjeren način pokaznim vježbama učenike upoznati s postupcima ponašanja za vrijeme i nakon eventualnog potresa.

Preporučljivo je da djeca znaju telefonske brojeve roditelja.

Također, da se unutar obitelji stvori obiteljski plan okupljanja i dogovora u slučaju potresa.

U sigurnom okruženju i jedni drugima podrška, nastavljamo 2. polugodište školske godine 2020./2021.

 

                                                     Ravnateljica: Mara Mamuza

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 14. 1. 2021. 20:28

VOLONTIRANJE: Učenica Iva Katinić, 2. d, volontira od malih nogu

Učenica 2. d razreda Iva Katinić volonterka je od svoje druge godine, a njezin trud i nesebično pomaganje drugima zabilježile su dnevne novine 24 sata. U nesigurnim vremenima kada potresi svakodnevno pogađaju Hrvatsku, osobito područje Sisačko-moslavačke županije, gdje trenutačno živi mnogo obitelji kojima je potrebna pomoć, Ivina priča o volontiranju od malih nogu može biti primjer i uzor ne samo ostaloj djeci, već i odraslima. Iva je ponos naše škole, a priču o njezinu volontiranju možete pročitati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 1. 2021. 11:58

Kako se ponašati za vrijeme i nakon potresa Vijest ima dokument u privitku

Potrese ne možemo predvidjeti, no možemo naučiti o tome kako se treba ponašati u slučaju potresa. U nastavku na poveznici pogledajte  edukativni video i letak.

Kako se ponašati za vrijeme i nakon potresa

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 5. 1. 2021. 12:05

„Roditelji i učitelji su dva jednako važna krila za let djeteta.“

Dragi roditelji i skrbnici,

nalazimo se u vremenu kada treba poticati ljepotu zajedništva, susreta, bliskosti, a prisiljeni smo  činiti upravo suprotno da bismo zaštitili svoje najmilije i sebe. Čudno je to i teško shvatiti, ali bez prigovora prihvaćamo situaciju i nadamo se boljemu.

Od 16. prosinca sudjelujemo u nastavi na daljinu, učitelji čuvaju tanku nit povezanosti sa svojim učenicima, s nadom i vjerom u to da će doći bolji dani i da će sve ovo proći.

Učenicima je osobito teško razumjeti nove okolnosti i prilagoditi se novim uvjetima rada i života. Čini nam se da s tim nemaju problema, ali vjerujem da je to samo privid. Odjednom se u njihovu odrastanju pojavilo mnogo nepoznanica – i oni često traže odgovore, kao i svi mi, a do odgovora koji bi ih umirili ili im na trenutak pomogli, teško dolaze. Ostaje puno pitanja bez odgovora i to ponekad u svima nama stvara nemir koji ne zaobilazi ni njihova krhka, nježna bića. Oni trebaju našu pomoć i onda kada to direktno ne traže. Trebaju susrete, druženja, školu, učitelje, a i učitelji trebaju njih.

Stoga im u ovom vremenu budite čvrst oslonac, sigurnost i podrška, dajte im snagu i pružite ljubav. Pronađite trenutke koje ćete posvetiti samo njima, neka budu puni pažnje i zagrljaja, to će ih ispuniti. Nastojte im nadomjestiti sve ono što im u ovom trenutku nedostaje. Budite im sve – i roditelji i prijatelji i učitelji.

Na kraju ovog zahtjevnog prvog polugodišta želim vam poručiti riječi zahvale.

Roditelji i skrbnici, hvala vam što ste strpljivo, ustrajno i s razumijevanjem prolazili s nama ovo razdoblje. Neka to „hvala“ bude kao molitva, sklopljenih ruku, s vjerom u bolje sutra.

Učenici, hvala vam na osmjesima koji uljepšavaju našu svakodnevicu i čine ju manje teškom, kao da je sve po starom. Vi nam dajete nadu da ustrajemo u vjerovanju da je sve ovo privremeno.

Učitelji, hvala vam što ne odustajete onda kada bi mnogi možda i odustali. I vi ste samo ljudska bića koja se pod teretom mogu slomiti i izgubiti nadu. Ne odustajte, borite se i dalje.

Štitimo jedni druge, vjerujmo da će ovo razdoblje proći, pružimo podršku prvenstveno našim  najmlađima, koji su nam najvažniji. U tom smislu, šaljem vam poruku mira i ljubavi.

Provedimo predstojeće dane u radosti i zajedništvu obitelji, naučimo nešto novo, postanimo snažniji i bogatiji u novim iskustvima i saznanjima. Nadajmo se, vjerujmo i čvrsto se držimo zajedno!

Povratak u školske klupe i ponovni susret očekujemo 18. siječnja 2021. godine.

Želim vam sretan i blagoslovljen Božić i znatno bolju novu 2021.!

Ravnateljica Mara Mamuza

 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 22. 12. 2020. 11:54

BOŽIĆNA ČESTITKA: Videospot učenika F razreda

Bez obzira na epidemiološku situaciju i nastavu na daljinu, učenici i učitelji posebnog razrednog odjela, F razreda, pripremili su videospot u kojem su svima zaželjeli sretan Božić i novu 2021. godinu. U spotu su, pod vodstvom učiteljice glazbene kulture Marije Šarkanj, sudjelovali učenici Antonio Jukić, Kristian Boras, Gabriel Repić, Leonardo Babić i Tomislav Kolarec, socijalna pedagoginja Ana Marija Bunić te pomoćnik u nastavi Danijel Konjarik. Videospot pogledajte na sljedećem linku: Božićna čestitka F razreda. Sretan vam Božić i nova godina!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 21. 12. 2020. 09:51

ŽUPANIJSKI SAJAM ZADRUGA: Izrada blagdanskog ukrasa Rudolfa

Božićni sajam učeničkih zadruga Zagrebačke županije ove se godine nije održao uživo, ali učenici su ipak dobili priliku pokazati svoje proizvode putem županijskog video kanala. Stoga je, na prijedlog voditeljice učeničke zadruge Silvane Piljić, učiteljica Petra Relić s polaznicima svoje skupine organizirala radionicu izrade blagdanskog ukrasa Rudolfa.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 18. 12. 2020. 12:43

ŠKOLSKA MREŽA: Postavljene pristupne točke za upotrebu tableta u školi

Uz postojeću mrežu za pristup internetu, u školskoj zgradi su pred kraj prvog polugodišta postavljene pristupne točke koje će služiti za spajanje učenika na mrežu putem tableta i ostalih uređaja za izvođenje nastave. To je nastavak sveobuhvatnog projekta uvođenja digitalne tehnologije u nastavu koja se odvija uživo, a predstavlja nove mogućnosti kako za učenike tako i za učitelje.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 18. 12. 2020. 12:37

ŠKOLE ZA AFRIKU: Humanitarne aktivnosti naših razreda za Madagaskar

Projekt Škole za Afriku UNICEF provodi na međunarodnoj razini više od desetljeća, a u njemu sudjeluju i hrvatske osnovne škole. Naša mu se ustanova pridružila na inicijativu prof. Darije Sever, a u njemu mogu sudjelovati učenici nižih i viših razreda. Svrha projekta je poboljšanje uvjeta odrastanja i školovanja afričke djece, a ove 2020. fokus sudionika bio je usmjeren na Madagaskar. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 18. 12. 2020. 12:28

UREĐENJE PROSTORA: Didaktičke podne naljepnice

Sredinom prosinca hodnici škole u kojima borave učenici nižih razreda dobili su novi izgled. Naime, radi se o novim podnim naljepnicama, koje su dio uređenja i opremanja škole potrebnim materijalima u vrijeme odsutnosti učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 18. 12. 2020. 12:24

RAZREDNI PROJEKT: Učenici 1. e sudjelovali „Na putu dobrote“

Učenici 1. e pod vodstvom učiteljice Marine Perković sudjelovali su tijekom prosinca u projektu „Na putu dobrote“, koji je na platformi eTwinning pokrenut sa svrhom poticanja dobročinstava i razvoja svijesti o mogućnostima pozitivnih promjena u zajednici. U tom su okviru provedene različite aktivnosti koje objedinjuju ishode međupredmetne teme Osobni i socijalni razvoj i poticajne zadatke iz oblasti jezika, likovne i glazbene kulture primjerene dobi i mogućnostima učenika. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 16. 12. 2020. 17:34

Odluka o organizaciji nastave na daljinu

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 14. 12. 2020. 15:25

SVETI NIKOLA: Podjela darova za sve učenike

U petak, 4. prosinca, uoči obilježavanja dana najdražega dječjeg sveca svetog Nikole, svi učenici u svim razredni odjelima dobili su prigodne darove. Nažalost, zbog epidemiološke situacije, sveti Nikola nije mogao, glavom i bradom, posjetiti našu školu pa su, umjesto njega, darove podijelili razrednici, odnosno učitelji. Osim toga, u nižim je razredima najčešći motiv za rješavanje likovnog zadatka na nastavi Likovne kulture bila je čizmica koja se tradicionalno stavlja u prozor. Učenici 2. c razreda svetom su Nikoli napisali pisma, a učenici 4. d napisali su izvještaje o podjeli darova. U nastavku pročitajte pisma i izvještaje te pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 11. 12. 2020. 07:47

OBILJEŽILI SMO: Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka naziv je programa koji je namijenjen učenicima prvih razreda, a provode ga Ministarstvo poljoprivrede i partneri u suradnji s hrvatskim osnovnim školama. Svrha programa je popularizacija domaćih proizvođača meda kao i edukacija učenika o hranjivosti meda i uloge pčela unutar ekosistema. Za provedbu programa odabran je 7. prosinca, blagdan sv. Ambrozija zaštitnika pčelarstva, i do sada je uspješno organiziran već tri puta. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 8. 12. 2020. 16:40

LEKTIRA KAO INSPIRACIJA: Učenici 4. d izradili instalacije mlinova

U sklopu obrade lektire „Družba Pere Kvržice“ Ivane Brlić-Mažuranić, učenici 4. d razreda dobili su poseban zadatak u kojemu su mogli pokazati svoju kreativnost. Naime, za domaću zadaću trebali su u suradnji s roditeljima, odnosno sa svim članovima obitelji izraditi trodimenzionalnu instalaciju mlina, razmišljajući pri tome o ekološkom aspektu, odnosno o recikliranju materijala. Zadatak je zadala njihova učiteljica Marijana Tečić, htijući učenike potaknuti na primjenu različitih znanja i vještina u suodnosima nastavnih predmeta hrvatski jezik i likovna kultura te ih usmjeriti na razvijanje ekološke svijesti i svijesti o važnosti zajedništva i suradnje u obitelji. U nastavku pogledajte fotografije i pročitajte učeničke izvještaje o izradi mlinova.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 8. 12. 2020. 09:27

EKOLOŠKI PROJEKT: U školskom dvorištu posađena Gupčeva lipa

Jedan od prepoznatljivih simbola naše škole svakako je i naše školsko dvorište, školski  povrtnjak i voćnjak, koji je u četvrtak, 26. studenog, dobio još jednog novog „stanara“. Naime, u sklopu projekta Zagrebačke županije „Uvođenje i razvoj ekološke proizvodnje ljekovitog i začinskog bilja“ stručnjaci iz Hrvatskoga šumarskog instituta u Jastrebarskom Zvonko Žeželić i Suada Novosel posadili su klon sadnice Gupčeve lipe, više od 400 godina starog stabla. Goste je dočekala ravnateljica Mara Mamuza, a u sadnji im je pomogao i domar Ivan Ivančan. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 29. 11. 2020. 11:04

U SVIJETU MEDIJA: Radoznali reporteri posjetili Radio Martin

U utorak,  17. studenog, članice novinarske skupine Radoznali reporteri Ema Blažinović, Tara Martinović i  Dorotea Dubravčić, 6. b, i voditeljice Dragana Radovan Marković i Lada Grdan posjetile su Radio Martin u Dugom Selu. Povod posjeta priprema je desetog, jubilarnog broja školskog lista Joško u kojemu istražujemo medije te njihovu ulogu u životima mladih. O tome i o posebnostima radija kao medija razgovarali smo s glavnim urednikom Borivojem Zimonjom i tehničkim urednikom Krešimirom Cvijanovićem.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 11. 2020. 09:36

INTEGRIRANI DAN: Dječja prava u 1. e

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. studenoga učiteljica Marina Perković u 1. e je organizirala niz aktivnosti na temu dječjih prava. Potom je svaki učenik izabrao pravo koje smatra najvažnijim i ilustrirao ga je pomoću drvenih bojica. Glazbeni dio upotpunjen je pjevanjem pjesme „Djeca nose svjetove na dlanu“, a ujedno je snimljen i video zapis u kojem učenici nabrajaju prava. Na kraju dana izrađen je plakat s otiscima dlanova, a sve aktivnosti možete pogledati na platformi Wakelet putem poveznice: https://wke.lt/w/s/hDu_GV

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 23. 11. 2020. 16:47

DRŽAVNO NATJECANJE IZ HRVATSKOGA JEZIKA: Mirna Protrka, 8. c, osvojila 5. mjesto!

Državno natjecanje iz hrvatskoga jezika održano je 27. listopada 2020. online. Na natjecanju je sudjelovala učenica Mirna Protka iz 8. c razreda i osvojila izvrsno 5. mjesto s ostvarenih 90 bodova od ukupno 95. Čestitamo Mirni i njezinoj mentorici Dariji Sever te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 19. 11. 2020. 15:53

OBAVIJEST

Obavještavamo učenike i roditelje da u srijedu, 18. studenoga, nema nastave jer obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Na nastavi se vidimo u četvrtak, 19. studenoga, prema redovnom rasporedu za ovaj tjedan.

ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 17. 11. 2020. 17:36

OBLJETNICA: „I u mome gradu Vukovar svijetli“

U utorak, 17. studenoga, uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, paljenjem svijeća u Ulici Josipa Zorića učenici i djelatnici Škole iskazali su poštovanje i sjećanje na sve stradale tijekom Domovinskog rata i razaranja Vukovara i Škabrnje. Od ove godine obljetnica je ujedno državni praznik, stoga su naše aktivnosti održane ranije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 17. 11. 2020. 17:30

OBAVIJEST

Dragi roditelji/staratelji,

sukladno preventivnim epidemiološkim mjerama i organizaciji rada školske kuhinje, obavještavamo vas kako u ponedjeljak 16. studenog i u utorak 17. studenog, u poslijepodnevnoj smjeni, neće biti kuhanog obroka, već zamjenski suhi obrok.
 
Molimo vas za razumijevanje, strpljenje i zajedništvo u ovim vremenima.
 
Pozivamo vas da i dalje pratite obavijesti na našoj mrežnoj stranici.
  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 15. 11. 2020. 18:14

LEKTIRA NA DRUGAČIJI NAČIN: „Carevo novo ruho“ u 2. b

U sklopu nastave hrvatskoga jezika i obrade lektire učenici 2. b razreda i njihova učiteljica Danijela Medaković osmislili su poseban način predstavljanja djela „Carevo novo ruho“ Hansa Christiana Andersena. Učenici su sami izrađivali crteže koji prate fabulu bajke. Osim toga, izradili su i vlastite televizore te su na inventivan način vrteći crteže, poput televizijskog programa, pripovijedali bajku. U nastavku pročitajte izvještaj Mije Matković i pogledajte fotografije. 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 11. 11. 2020. 18:48

Obavijest za roditelje/skrbnike o individualnim informativnim razgovorima

Zbog aktualne epidemiološke situacije vezane za pandemiju koronavirusa te obvezu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, individualni informativni razgovori roditelja i razrednika/učitelja/stručnih suradnika održavat će se telefonskim putem.

U iznimnim slučajevima, individualni informativni razgovori mogu se održati i u školi, ali uz obvezan prethodni dogovor termina s razrednikom i/ili stručnim suradnikom.

Ako želite razgovarati s predmetnim učiteljem, molimo vas da se prvo javite razredniku (telefonom ili elektroničkom poštom, ovisno o već postavljenom dogovoru) koji će s predmetnim učiteljem dogovoriti da vas telefonski kontaktira, u pravilu u terminu svojih informacija. Također, možete nazvati i školu na broj (01)2753-604, naknadno biranje broja 5 za zbornicu, te u vrijeme informacija tražiti razgovor s učiteljem.

Prilikom ulaska u školsku zgradu obvezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

 

-> popis adresa elektroničke pošte učitelja

-> raspored termina informacija

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 6. 11. 2020. 16:59

Jesenski odmor učenika

Dragi učenici i roditelji,

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. 11. 2020. godine, neće biti nastave zbog jesenskog odmora učenika.

U srijedu 4. studenog 2020. nastavlja se redovna nastava prema uobičajenom rasporedu.

Lijepo se odmorite i uživajte u nekoliko slobodnih dana.

ravnateljica: Mara Mamuza

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 30. 10. 2020. 16:04

MJESEC HRVATSKE KNJIGE: Učenici 2. c izradili originalne slikovnice

U sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige (15. listopada - 15. studenog) učenici 2. c razreda i njihova učiteljica Marija Bićanić na satu izvannastavne skupine „Pričaonica“, odlučili su izraditi svoje vlastite, originalne slikovnice, pri čemu su usvojili pojmove autora i ilustratora. Autorica priče je učenica Klara Jagić, dok je ostatak učenika sudjelovao u ilustriranju. Slikovnice su poklonili školskoj knjižnici. U nastavku pročitajte kratki izvještaj o aktivnosti, pročitajte priču i pogledajte najuspješnije naslovnice.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 30. 10. 2020. 11:53

U PROJEKTU: Učenici 1. e pridružili se eTwinningu

Učiteljica Marina Perković i 1. e razred pridružili su se projektu „Uz čitanje riječi rastu“, koji putem eTwinning platforme provode njegove autorice Marija Bulut Lukačević i Monika Mužar Kos iz OŠ Ladimirevci te Ljiljana Marinjak iz OŠ Hinka Juhna u Podgoraču. Ovaj je projekt usmjeren na razvoj čitalačke kulture među djecom i poticanje kritičkog mišljenja. Tijekom cijele školske godine učenici će se družiti s knjigom na poseban način i sa svojom će učiteljicom postepeno otkrivati radosti čitanja kao preduvjeta cjeloživotnom obrazovanju. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 29. 10. 2020. 14:57

UČENIČKO ZADRUGARSTVO: Mirisne vrećice lavande na online smotri

Učenička zadruga „Zorka“ jedna je od 62 sudionika 32. Smotre učeničkih zadruga Republike Hrvatske, koja se zbog epidemiološke situacije održava na mreži u razdoblju od 26. do 30. listopada. Smotra je postavljena na YouTube kanalu HUUZ-a i ondje možete pogledati video prezentaciju naše zadruge, koja je za ovu prigodu odabrala vrećice osušene lavande kao proizvod koji predstavlja javnosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 26. 10. 2020. 17:13

COVID-19 obavijest

Poštovani roditelji/staratelji,
 
zbog kompletno nepovoljne situacije u zemlji,  obavještavmo vas da je u školi  situacija s COVID-19 stabilna i pod kontrolom. 
S povećanjem broja oboljelih u zemlji,  potrebno je još opreznije pratiti  zdravstveno stanje djece, svakodnevno mjeriti temperaturu, provoditi preporučene mjere  i pridržavati se uputa koje dobiju od strane učitelja ili službenih institucija.
Ukoliko obiteljski kontakti imaju neke respiratorne simptome ili se upućuju na testiranje, MOLIMO VAS DA DJECU OSTAVITE KOD KUĆE do dobivanja nalaza, ili ukoliko se kod vašeg djeteta pojave neki znakovi bolesti, potrebno je kontaktirati IZABRANOG LIJEČNIKA.
 
Roditelji/startelji, mogu koristit pravo da opravdaju izostanak djeteta do tri dana.
 
Naglašavamo, na neke situacije ne možemo utjecati,  trudimo ih se biti svjesni, pridržavati se preporučenih mjera i svakodnevno kontaktirati školsku liječnicu, epidemiološku službu i Stožer civilne zaštite Dugo Selo, što svakodnevno i činimo.
 
MASKE SU ZA UČENIKE OD 5.DO 8. RAZREDA KAO I ZA UČITELJE OBVEZNE CIJELO VRIJEME ; POD SATOVIMA I NA ODMORIMA!
(spremiti u torbu vrećicu s više maski) 
 
U školi u kojoj ima pozitivnih učenika i učitelja i rizika da se svi razbolimo, MOLIM roditelje da uvažavaju epidemiološke odluke i ne postupaju samovoljno!
 
SAMO ODGOVORNO PONAŠANJE SVIH ZAJEDNO DOPRINOSI SPRJEČAVANJU ŠIRENJA VIRUSA.
 
                                        Ravnateljica: Mara Mamuza
  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 17. 10. 2020. 12:53

DJEČJI TJEDAN: „Mali zeleni“ uredili školski atrij

Dječji tjedan svake se godine obilježava prvi tjedan u listopadu te obuhvaća aktivnosti i akcije kojima se šira javnost senzibilizira na ostvarivanje dječjih prava i potreba. Prepoznatljivi moto Dječjeg tjedna izražava odnos odraslih prema djeci te glasi: „Ljubav djeci prije svega!“ Ove su godine polaznici izvannastavne skupine Mali zeleni po vodstvom učiteljice Marijane Tečić, koja je inače i članica Društva „Naša djeca“ Dugo Selo, u skladu s ciljevima i motom Dječjeg tjedna, uredili školski atrij posadivši ukrasno bilje i cvijeće te uklonivši obrastao korov oko staza. U nastavku pročitajte njihove izvještaje i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 16. 10. 2020. 07:41

SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA: Kućni ljubimci u 4. d

Povodom Svjetskog dana zaštite životinja koji obilježavamo 4. listopada, učenici 4. d razreda ugostili su dva kućna ljubimca – hrčka i zeca. Vlasnici su svoje ljubimce predstavili i objasnili ostalima kako se treba brinuti o njima i što im oni u životu znače. U nastavku pročitajte učeničke osvrte na neobičan školski dan i pogledajte fotografije.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 10. 2020. 13:28

OBAVIJEST ZA RODITELJE - nastava na daljinu

 

Ozbiljno, bez panike radimo i učimo u školi, kao da će tako stalno biti, ali se istovremeno i pripremamo kao da će svaki čas započeti nastava na daljinu.

 

Poštovani roditelji/skrbnici,

u svrhu pravovremenih informacija, obavještavamo vas da je za učenike dva četvrta razreda određena mjera samoizolacije te da od 8. do 19. listopada 2020. sudjeluju u nastavi na daljinu.

Bez obzira na pridržavanje epidemioloških mjera u školi, pozitivni obiteljski kontakti na koronavirus su presudni. U tom kontekstu, molimo vas da bolesnu djecu  ne šaljete u školu, već da se konzultirate sa svojim izabranim liječnikom.

Sve važne informacije o zdravstvenom stanju vašeg djeteta proslijedite njihovim razrednicima koji će  vas žurno obavijestiti o vremenu i načinu organizacije nastave na daljinu, ukoliko ona bude određena.

Svakodnevno smo u kontaktu s epidemiološkom službom te postupamo prema njihovim uputama i preporukama.

Izostanke s nastave do mjesec dana zbog bolesti učenika kao i do sada opravdava izabrani liječnik.

Pratite mrežnu stranicu škole na kojoj ćemo objavljivati sve važne obavijesti vezane za epidemiološku situaciju i održavanje nastave.

 

Čuvajmo sebe, svoju djecu i druge!

 

Kontakti:

Služba za epidemiologiju Dugo Selo (radnim danom od 7 do 15 sati)

Telefon: 01 2780 243

Elektronička pošta: epidemiologija.dugoselo@zzjz-zz.hr

Dežurna Epidemiološka služba (nakon 15 sati)

Mobitel: 099 7368784 

 

Ravnateljica:

Mara Mamuza, dipl. defektolog

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 8. 10. 2020. 12:08

UPUTE O SAMOIZOLACIJI Vijest ima dokument u privitku

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 2. 10. 2020. 15:47

OBAVIJEST

Poštovani roditelji/skrbnici,

nastojimo zaštititi učenike i učitelje pridržavajući se propisanih mjera u okviru organizacijskih mogućnosti škole.

Svakodnevno pratimo situaciju vezanu za pandemiju koronavirusa te svakodnevno surađujemo s epidemiološkom službom Zagrebačke županije, Stožerom civilne zaštite Dugo Selo, Ministarstvom znanosti i obrazovanja te medijima.

Obavještavamo vas da je u našoj školi za učenike dva razredna odjela (jednog drugog i jednog osmog), kojima je propisana mjera samoizolacije, organizirana nastava na daljinu.

Zbog zaštite podataka učenika i učitelja te zaštite od stigmatiziranja, detalji su poznati roditeljima učenika u samoizolaciji te ostalim nadležnim službama. Škola zbog navedenih razloga nema ovlasti davati u javnost detaljne informacije o zaraženima i/ili onima kojima je propisana mjera samoizolacije.

Molim roditelje za razumijevanje i strpljenje te odgovorno ponašanje u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. 

Ravnateljica: Mara Mamuza, dipl. defektolog

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 1. 10. 2020. 14:45

PRVI DAN JESENI: Učenici 4. d pozdravili jesen

U utorak, 22. rujna, stigla je jesen. U sklopu nastave prirode i društva učenici 4. d razreda s učiteljicom Marijanom Tečić izašli su u šetnju kako bi na terenu, neposredno naučili ponešto o  jesenskim plodovima i promjenama u prirodi. U nastavku pročitajte njihove sastavke i dojmove.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 29. 9. 2020. 16:08

OBAVIJEST O MATURALNOM PUTOVANJU: Odgovor Turističke agencije Konkat tours

Poštovani roditelji/skrbnici,

zbog čestih upita vezanih za realizaciju maturalnog putovanja i povrata novca, objavljujemo odgovor turističke agencije Kontakt tours. Za sve dodatne upite molimo vas da se obratite Agenciji na adresu elektroničke pošte tihomir@kontakttours.hr ili na brojeve telefona: +385 (0)1 4830737, 4830738.

„Vezano za situaciju uzrokovanu pandemijom virusa COVID-19 te najnovijom preporukom HZJZ-a i nadležnog ministarstva sva školska putovanja se ne otkazuju, već se odgađaju za proljeće 2021.

Cijena programa, sadržaj programa i svi ostali uvjeti ostaju nepromijenjeni bez obzira na odabir novog termina putovanja.

Vezano za školska putovanja koja se ne mogu održati iz praktičnih razloga (škole u prirodi i sl.) moguće je organizirati izlete u protuvrijednosti uplate ili izvršiti povrat novca u zakonskom roku koji je donijela Vlada Republike Hrvatske od 7. travnja 2020.

Prema odluci Vlade uslijed nemogućnosti realizacije putovanja, putnik ima pravo na raskid ugovora o putovanju u paket aranžmanu po isteku 180 dana od dana prestanka posebnih okolnosti. Turističke agencije u ovoj situaciji umjesto povrata novca mogu ponuditi vaučere.

Ukoliko se putnik ipak odluči za povrat sredstava, organizator treba izvršiti povrat uplaćenih sredstava u roku od 14 dana po isteku 180 dana od prestanka posebnih okolnosti.

Razlog za donošenje ovog Zakona su avansne uplate koje ne ostaju na računima turističkih agencija, nego se prosljeđuju pružateljima ugovorenih usluga unutar ugovorenog paket aranžmana. Svim tim davateljima usluga koje agencijama trebaju izvršiti povrate također je rok 180 plus 14 dana od kraja proglašenja posebnih uvjeta.“

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 24. 9. 2020. 15:54

PRODUŽENI BORAVAK: Dovršena nova prostorija za učenike

Početkom tjedna dovršeni su radovi na uređenju nove prostorije za produženi boravak. Uvjeti za pokretanje prve generacije učenika ostvareni su prošle godine, a zbog velikog interesa roditelja ove je godine formirana i druga generacija učenika prvih razreda. Zbog epidemioloških mjera bilo je nužno ponuditi dodatni prostor te uz dvije stalne voditeljice, uz potporu Grada Dugog Sela, osigurati i dvije dodatne učiteljice kako bi se skupine rasteretile skučenosti. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 24. 9. 2020. 11:30

U VOĆNJAKU: Učenici 3. d brali dozrele jabuke

Učenici 3. d u sklopu sata Prirode i društva izašli su u školski voćnjak i brali dozrele jabuke. S učiteljicom Aleksandrom Vajzović-Carić ujedno su uvježbali orijentaciju u prostoru pomoću kompasa te promatrali promjene u prirodi kao dio učenja o jeseni u zavičaju. Jabuke u školskom voćnjaku poprilično su rodile te se nadamo sačuvati ih od propadanja i po mogućnosti iskoristiti u prehrani. Jabuke su preporučena namirnica na dječjem jelovniku, a mogu poslužiti za izradu grickalica ili soka.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 17. 9. 2020. 16:38

ODLUKA O FINANCIRANJU ŠKOLSKE PREHRANE UČENICIMA OSNOVNIH ŠKOLA S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA DUGOG SELA U ŠK. GOD. 2020./2021. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji / skrbnici,

Grad Dugo Selo i ove godine financirat će školsku kuhinju za učenike iz socijalno ugroženih obitelji, čiji prihod po članu kućanstva ne prelazi 1.500,00 kn mjesečno,  svim učenicima iz obitelji.

U nastavku objavljujemo Odluku Grada Dugog Sela i potrebne obrasce za ostvarivanje prava na financiranje školske prehrane.

Molimo vas da, zbog trenutne epidemiološke situacije, ispunjene obrasce i svu potrebnu dokumentaciju vaša djeca predaju svojim razrednicima do 30. rujna 2020.g.

Grad Dugo Selo financirat će školsku prehranu i za učenike koji dolaze iz obitelji korisnika zajamčene minimalne naknade sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi, koji za ostvarivanje prava ne trebaju dostavljati nikakvu dokumentaciju u školu.

S poštovanjem,

Ravnateljica:

Mara Mamuza, dipl.defektolog 

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 9. 2020. 18:20

JOŠKO 9: Poziv na Državnu smotru LiDraNo 2020. i treća nagrada Jutarnjeg lista

Prošlogodišnje deveto izdanje našeg školskog lista „Joško“ s aktualnom temom broja „e-Generacija“ zaredalo je dva velika priznanja i uspjeha: u srpnju je u konkurenciji među šezdeset školskih izdanja proglašen trećim najboljim školskim listom u Hrvatskoj na natječaju Jutarnjeg lista, a prošlog je tjedna po prvi puta pozvan na Državnu smotru LiDraNo 2020., koja je zbog epidemioloških okolnosti odgođena za ovu jesen te će se okrugli stolovi održati 30. rujna „online“.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 9. 2020. 10:40

NAŠI UČITELJI: Odlazak u mirovinu učiteljice hrvatskoga jezika Ive Aljinović

Krajem školske godine 2019./2020. Iva Aljinović, učiteljica hrvatskoga jezika otišla je u zasluženu mirovinu. Na sjednici Učiteljskog vijeća 31. kolovoza, u emotivnom ozračju i prisjećanjem na sretne zajedničke trenutke, djelatnici Škole i ravnateljica Mara Mamuza oprostili su se sa svojom dugogodišnjom kolegicom i prijateljicom te joj zahvalili na dvadesetšestogodišnjoj suradnji i podršci.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 9. 2020. 10:35

PRVI DAN ŠKOLE: U klupe sjelo 95 prvašića!

Uz posebne mjere zaštite s obzirom na epidemiološke okolnosti svečani program i prijem učenika prvih razreda i njihovih roditelja održan je u školskom voćnjaku. Dobrodošlicu svim učenicima poželjela je ravnateljica Mara Mamuza naglasivši važnost suradnje i odgovornosti svih sudionika u nastavnom procesu. Svečanosti su prisustvovali zamjenici gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac te gradonačelnik Nenad Panian, koji se također obratio prvašićima s poklonom - dječjom edukativnom slikovnicom „Hrvatska za djecu“ u kojoj glavna junakinja Ana vodi svoje male čitatelje kroz sve kulturne i turističke znamenitosti naše domovine.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 15. 9. 2020. 09:22

NASTAVAK SURADNJE: Status "Kaufland škole ViP" i ove školske godine

S obzirom na početak pandemije i prestanak dostave voća i povrća školama, trgovački lanac Kaufland prenio je status partnerskih ustanova u novu školsku godinu. Podsjetimo, naša je škola proglašena pobjednicom u natječaju i jednom od partnerskih škola za šk. god. 2019./2020., ali je početkom nastave na daljinu u ožujku obustavljena i suradnja s tim dobavljačem. Imajući u vidu dobrobit učenika i važnost zdrave prehrane u školama, Kaufland je nastavio provedbom projekta te će svojim članicama i u novoj školskoj godini svakog tjedna dostavljati svježe voće i povrće.

  :: opširnije :: 


objavio: Ruža Špoljarić  datum: 9. 9. 2020. 10:04

PRVI DAN NASTAVE: Maske i školske torbe

S obzirom na epidemiološku situaciju i preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, mole sve svi učenici od 2. – 8. razreda (osim učenika 1. razreda) da prvi dan nastave, u ponedjeljak, 7. rujna 2020., u školu ponesu maske i školske torbe (zbog preuzimanja udžbenika i radnih bilježnica).

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 3. 9. 2020. 17:39

OBAVIJEST ZA UČENIKE I RODITELJE 1. RAZREDA: Organizacija prvog dana nastave

Poštovani roditelji, dragi učenici,

s obzirom na epidemiološku situaciju te preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u ponedjeljak, 7. rujna 2020., prvi dan nastave za učenike prvih razreda bit će organiziran prema sljedećem rasporedu:

10.00 sati

 • okupljanje učenika i roditelja u voćnjaku škole
 • predstavljanje učiteljica i prozivanje učenika
 • upoznavanje učiteljica, roditelja i učenika po razredima na otvorenom
 • odlazak učenika i učiteljica u učionice te zajednički prvi školski sat

11.30 sati

 • učiteljice prate učenike iz škole
 • roditelji po svoje dijete dolaze na dogovoreno mjesto u školskom dvorištu (molimo roditelje da u 11.20 čekaju na dogovorenom mjestu)

Zbog preporuka Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo molimo roditelje da obavezno nose maske te ne ulaze u školu.

Prvi dan nastave učenici prvih razreda u školu ne nose školske torbe ni školski pribor.

Svima želimo sretan prvi dan nastave te uspješnu školsku godinu 2020./2021.!

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 3. 9. 2020. 13:34

PRODUŽENI BORAVAK ZA UČENIKE PRVIH I DRUGIH RAZREDA: Obavijest o roditeljskom sastanku

Poštovani roditelji,

s obzirom na epidemiološku situaciju te preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Grad Dugo Selo podržao je prijedlog osnovnih škola o formiranju dodatne dvije skupine učenika u produženom boravku, što su ukupno dvije skupine učenika prvih razreda i dvije skupina učenika drugih razreda. U navedenim okolnostima donesena je odluka o povećanju iznosa mjesečne cijene produženog boravka sa 200,00 na 300,00 kuna.

Pozivamo vas na roditeljski sastanak i na potpisivanje aneksa Ugovora u četvrtak, 3. rujna 2020.:

 • u 17 sati – roditelji učenika 2. razreda
 • u 17.30 sati – roditelji učenika 1. razreda.

Ako niste u mogućnosti doći na sastanak, molimo vas da svakako obavijestite telefonski školu ili pošaljite mail na strucne.suradnice.osjz@gmail.com.  

Trajanje ovakve organizacije i uvjeta rada ovisit će o uputama nadležnih institucija vezanih za pandemiju COVID-19.

  :: opširnije :: 


objavio: Krešo Urek  datum: 2. 9. 2020. 12:30
» Arhiva naših vijesti    
 


Roditeljski sastanci

2. a razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.00 sati iza škole

2. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.45 sati, u učionici 12

2. e razred:

Ponedjeljak 13. rujan, u 18.45 sati, učionica 10

3. a razred:

Petak, 10. rujan, u 17.45 sati, učionica 22

3. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.00 sati, učionica 20

4. b razred:

Četvrtak, 16. rujan, u 18.45 sati, učionica 20

4. d razred;

Četvrtak 16. rujan, u 19 sati, učionica 22

5. c razred:

Ponedjeljak, 20. rujan, u 19.25 sati, učionica 3

5. d razred:

Ponedjeljak, 20. rujan, u 18.30 sati, učionica 14

6. a razred:

Četvrtak, 16. rujan u 18.30 sati, na školskom igralištu

6. b razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u  18.30 sati u dvorištu škole

6. c razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.30 sati na školskom igralištu

6. d razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u 18.30 sati, učionica 14

6. e razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.30 sati iza škole

7. a razred:

Srijeda, 22. rujan, u 18.45 sati, učionica 7

7. b razred:

Ponedjeljak, 4. listopad, u 17.40 sati, učionica 2

7. d razred:

Srijeda, 22. rujan, u 18.45 sati, učionica 1

8. a razred:

Četvrtak, 16. rujan, u 18.30 sati iza škole

8. b razred:

Utorak, 14. rujan, u 18.30 sati, učionica 6

8. c razred:

Ponedjeljak, 13. rujan, u 18.00 sati ispred škole

8. d razred:

Ponedjeljak 13. rujan, u 18.30 sati ispred škole

8. e razred:

Srijeda, 15. rujan, u 18.30 sati iza škole


Školski dokumenti:


Kalendar rada škola

Kalendar
« Studeni 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


Tražilica

Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Anketa
Kakva vam je bila ova školska godina?
Brojač posjeta
Ispis statistike od 13. 4. 2010.

Ukupno: 1127209
Ovaj mjesec: 6527
Ovaj tjedan: 553
Danas: 72
preskoči na navigaciju